ciasta bez pieczenia - INSPIRACJE

Jesli macie jakieś przepisy na ciasta nie wymagające pieczenia, wrzućcie tutaj swoje przepisy. Oto moje osttanie odkrycie:

ciasto z musem malinowym i z nutella:

http://bistromama.blogspot.com/2011/06/malinowo-smietankowe-ciasto-z-nutella-i.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ciasta bez pieczenia - INSPIRACJE

bardzo dobry 3bit http://www.wielkiezarcie.com/recipe43149.html

fajne jest Rafaello na krakersach - kiedyś przepis podała Mayasun

"Mam przepis, ktory nie wymaga pieczenia i daje przepyszne ciasto!! po prostu rewelacja, kazdy sie nim zajada. Nie ma osoby, ktora by skrytykowala smak.

Składniki
2 paczki krakersów-na małą blaszkę
3 paczki krakersów - na dużą blachę
1 litr mleka
3 łyżki maki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 1/2 kubeczka masła roślinnego
1 żółtko
1szklanka cukru
cukier waniliowy
2-3 paczki wiórek kokosowych po 100 gram

3 szklanki mleka zagotować z cukrem.Resztę mleka rozrobić z maka ziemniaczaną i pszenną. Wlać do gotujacego mleka zagotować i wymieszać.Po ostudzeniu zmiksować z masłem żółtkiem i cukrem waniliowym dodać 2 1/2 paczki wiórek. Mase nakładać na krakersy w dużej blasze na zmianę krakersy ,masa, krakersy, masa, krakersy, cienka warstwa masy na wierzch. Na wierzchnia mase nasypac reszte wiórek pryrumienionych na patelni. Włozyć ciasto razem z blaszka do lodówki, najlepiej spozyć nastepnego dnia,a jeszcze lepiej po 2 dniach, wowczas ladnie przesiaknie.

Smacznego!!! "

____________________
osobiście pomijam żółtko.

________________________
________________________

zobacz też http://www.wielkiezarcie.com/recipe21879.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipe46291.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=84&offset=0

my robimy też torcik jabłkowy na biszkoptach :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ciasta bez pieczenia - INSPIRACJE

Śmietankowy torcik bezowy. Pychotka:)
Szczegółowy przepis znajdziecie tutaj:
http://www.panitereska.pl/index.php/2012/09/20/smietankowy-torcik-bezowy/

Składniki:
Bezy
1 Masa Śmietanowa o smaku śmietankowym
500 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%
Konfitura jagodowo-malinowo-jeżynowa

Przygotowanie (w skrócie)

Na bezach układamy ubitą śmietankę (pod koniec ubijania musimy wsypać masę śmietanową i delikatnie wymieszać)

Niecałą połowę kremu rozprowadzamy na bezach, przekładamy konfiturą, układamy kolejną warstwę bez i znowu przykrywamy masą

ładnie dekorujemy i gotowe:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciasto z malinami, jest pycha, latem się super sprawdza:)
http://strongfitwomen.pl/ciasto-z-malinami/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie mogę kupić Thermomix ?? (5 odpowiedzi)

Jakieś namiary na przedstawiciela?

Dobra restauracja z typowo polskim żarciem - gdzie w Gdańsku? (138 odpowiedzi)

Przyjezdza do nas dobry znajomy, ktory nie byl jeszcze w Polsce. Chcemy Go zabrac do dobrej,...

Grzyby! (451 odpowiedzi)

Nie będę zaczynał wątku od "yyyy...".. no i stary się przeterminował (za długo się ładuje) :D...