Re: ciekawostka
a ja ubolewam nad brakiem rodzimej produkcji , liczy sie tylko miecie jak najwiecej (nie wazne ze uzywam 2 rzeczy na krzyz)
a nie miecie czegos za normalne pieniadze, ze ktos kto pracowal dostal za to godziwe wynagrodzenie.
wiem wiem chiny sie zmieniaja, ale daleko im do dobrobytu wszystkich klas, biedoty tam pelno i jest wykorzystywana, a o przeciwnikach politycznych nawet nie wspomne.
mi sie w Polsce dobrze zyje, nie oplywamy w kase, nawet na wakacje to ostatnio tylko dzialeczka mamusi,
ale ten kraj mnie wyksztalcil, za ten kraj moi dziadkowie charowali w pocie czola, za ten kraj moi rodzice oddali wiele zdrowia.
i ile sie da nie chce go opuszczac, jestem u SIEBIe
caly zachod zaczyna zyc jak my w polsce wiec nie zdziwcie sie jezeli tam obcokrajowcy przestana byc milo traktowani- moze nie w firmach ale na ulicach. to kwestia czasu.
w Anglii również,
i w calym EU jest tak ze produkcja jest znikoma,
tylko ja pytam dlaczego takich ciuchow jak np reserved nie mozna produkowac u nas tylko tania sila robocza?a ceny jakbys utrzymywal fabryke w polsce
czy ktos sie przeja ze ostatnio w indiach w pożarze zakladow odzierzowych zginelo 100 osob, nastepnie tydzien nie minal nastepne plonęły i byly ofiary - robili ciuchy dla marks-spensera, tesco itp. w fabrykach zadnych norm,i dbania o pracownika, a ciuchy porownywalne cenowo z produkcja Polska - sa w tej cenie w sklepach
5
0