ciśnienei

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
mam pytanko co się dzieje jeżeli kobieta w ostatnich tygodniach ciaży ma za wysokie ciśnienie czym to grozi

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ciśnienei

nie jestem pewna ale chyba moze grozić zatrucie ciążowe

to znaczy co sie dzieje wtedy :) sorki ze tak dopytuje ale kolezanka ma i ostatnio płakaął strasznie jak sie o tym dowiedziała a nie che jej wypytywać

ja mam wysokie ciśnienie zarówno w pierwszej ciąży jak i drugiej, generalnie lekarz powinien powiedzieć ci o następstwach które mogą czekać Cie przy porodzie,nie chcę to straszyć i pisać o komplikacjach bo to tylko jeszcze bardziej może p0odnieśc ciśnienie, powiem tak łykać leki które lekarz przepisuje monitorować 2 razy dziennie ciśnie krwi w domu,z ciśnieniem utrzymującym się wyżej niż (dedycja lekarza jaki czas i jaka wysokość) jechać do lekarza lub szpitala, wiadomo odpada poród w wodzie. i to chyba tyle jak coś więcej to pisz odpowiem.

ja miałam wysokie ciśnienie w ciąży i niestety nie jest to nic dobrego. musiałam mierzyć je co 3 godziny i jakby przekroczyło 140/100 to od razu do szpitala. wysokie ciśnienie z obrzękiem nóg i białkiem w moczu powoduje zatrucie ciążowe a z tym już nie ma żartów i często trzeba zakończyć ciążę wcześniej. jednak samo wysokie ciśnienie nie jest jeszcze powodem do niepokoju; myślę, że trzeba porozmawiać z lekarzem. Pozdrawiam

a czy to ma jeszcze jekies konsekwencje w czasie porodu albo po

dokadnie, decycja lekarza do jakiej wysokości jest u ciebie ok, ale na to SKŁADA się wiele cyników min obrzęki, wyniki krwi , ja z Kuba w ciąży miałam straszne obrzęki i zatrzymanie wody w organizmie leżałam wiec na patologi, teraz na razie odkupywać jedynie tyje ;D nie puchnę

słuchaj, dorota konsekwencje ma nie leczone nadciśnienie, ale my nie jesteśmy lekarzami ;D wszystko zależny do wysokości cienienia, ile trwa już casu ,czy są skoki, jak je znosisz (monitoring pod ktg) jak odczuwa to dziecko, konsekwencja może być jeśli skoczy wysoko w czasie porodu , cesarskie cięcie, ale to decyzja lekarzy, ja urodziłam normalnie, zapytaj się lekarza, on ma obowiązek ci wszystko wytłumaczyć.

powiedz koleżance ,że to nie powód do płaczu bo tylko sobie szkodzi, niech bierze leki, ograniczy spożycie soli, i cierpliwie mierzy ciśnienie.

dzieki
:)

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Dobry ortodonta (46 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

jaki najlepszy materac do łóżeczka (31 odpowiedzi)

dziewczyny, własnie zamierzam kupic materac do łóżeczka i prawde mówiąc, po przejrzeniu internetu...