co do Róży Wiatrów

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Kiedyś pojawił sie ten wątek i oczywiście różne zdania na temat tego lokalu. Chcę dodać swoje"3 grosze", bo właśnie w ostatnią sobotę mieliśmy tam wesele. Obsługa była na poziomie, jedzenie było bardzo dobre i w bardzo dużych ilościach (na koniec kelnerzy zapakowali nam resztki z półmisków zakąsek), wódka stała w lodówce, DJ (pracujący na stałe w tym miejscu) wykazał sie też (obserwował gości i dostosowywał do nich zabawę, spełniał wszelkie zachcianki - zamawiane utwory). Goście super sie bawili i zachwalali lokal (dla przyjezdnych szczególną atrakcją był widok na kanał portowy za oknem). Jedynym zgrzytem była zmiana sali. Rezerwowaliśmy Bursztynową (średnią), a ostatecznie wesele odbyło się w Kapitańskiej (małej), bo liczba gości zmniejszyła się z 60 do 44 i musielibyśmy dopłacać "puste miejsca" w większej sali. Zwróćcie na to uwagę przy podpisywaniu umowy z Różą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co do Róży Wiatrów

Brawa za super optymistyczną wypowiedź. Jeżeli zmianę Waszej sali na inną na której miało się odbyć Wasze wesele nazywasz "małym zgrzytem" to rzeczywiście "no problem".... Szczerze mówiąc ja takich "atrakcji" nie chciałabym wcale. No cóż zgrzyt zgrzytowi nie równy. Pozdrawiam !

Nieźle dopłacanie za puste miejsca to chyba jakiś skandal i do prasy z tym. Niezłe praktyki. No ale fajnie że sa tacy którzy się nie przejmują. I oto chodzi.

widzieliscie kiedys obie sale? to zobaczcie zanim sie wypowiecie. Obie sa ladne, jesli o mnie chodzi to porownywalne, tyle ze jedna na dole, a druga na gorze. My mielismy niemaly dylemat, na ktora z nich sie zdecydowac, ale tez nie sprawiloby nam wielkiego problemu, gdyby trzeba bylo zmienic wybor. No i jeszcze jedno - wlasciciele od poczatku podkreslaja, ze Bursztynowa jest OD 60 osob, wiec jesli liczba gosci zmniejszy sie do 44 to jest to juz dosc duza roznica.

Mnie też się podobają obydwie, ale już na oko ta na dole jest za duża na 44 osoby i sama bym nie chciała żeby mi się tam goście pogubili:) Mam jeszcze pytanie o dj-a - oni polecają kilku, który grał u was i ile was kosztował, dopłacaliście też za niego Róży Wiatrów jako gościa? Czy serwowaliście też alkohol (różne drinki), który robił i podawał kelner czy tylko wódka, wino i zupełna samoobsługa? Jeśli nie domawialiście nic dodatkowo na obiad to zostało też z niego coś?

Odpowiadam po kolei:
gdy wysyła się zaproszenia do 65 osób, to przecież nie zakłada się z góry, że będzie mogło przyjechać tylko 44. A może najpierw zapraszać gości, a potem organizować salę? Absurd
Sala Kapitańska nie jest taka zła. A przy dobrej zabawie nie zwraca sie juz tak wielkiej uwagi na drobiazgi.
Wszelkie jedzenie, które zostało i nadawało się jeszcze do spożycia, obsługa nam porządnie zapakowała (jeszcze do dzis dojadamy niektóre resztki :))
Alkoholu knajpa nie zapewnia, wszystko trzeba dostarczyc samemu. Na sali jest lodówka przeznaczona na wódkę, a jej rozdziałem może się zająć wyznaczona osoba np. świadek. Wina stały na stołach. Drinki każdy mógł sobie mieszać samodzielnie. Napoji jest nieograniczona ilość.
DJ kosztował 800 zł i był traktowany jako pracownik.

czy DJem byl taki niewysoki, szczuply pan, blondyn, kolo czterdziestki? Pytam, bo tez sie zastanawiamy nad nim jako jedna z "opcji" :-)

Jesteś mało konstekwentna w swoich wypowiedziach....najpierw podalaś że gości miało być 60 teraz że 65 a to jest spora różnica skoro wybraliście sale od 60 osób(bursztynowa).My również mieliśmy w niej swoje wesele.Nie wiem czy wiesz ale zakłada się że około 10%gości weselnych nie zjawi się, tym bardziej jeśli jest dużo przyjezdnych.Po to Róża Wiatrów ma podane te minima żeby zabezpieczyć się w jakis sposób.Tak więc nie dziwi mnie absolutnie fakt że chieli aby zaplacić za wolne miejsca...A poza tym reszta jest tak jak pisalaś...Obsługa bardzo sprawna i miła, jedzonko pyszne...jak zostanie, a zostanie i to dużo to ładnie pakują i można zabrac do domku albo na poprawinach dojeść :) My jesteśmy z RW bardzo zadowoleni!!!

witam
miło by mi było gdyby ktoś powiedział mi na co zwracać uwage przy podpisywaniu umowy z RW.

Myslę że nie mają w umowie żadnych kruczków....ważne jest żeby byc pewnym ilości osób na weselu.Tak jak już wyżej pisałam około 8% gości weselnych odpada....więc jesli na poczatku mamy liczbę 60-65 zapraszanych nalezy sie zastanowić nad mniejsza salą...bo rzeczywiście potem może wyjść sytuacja że będzie trzeba zapłacic za puste miejsca....poza tym uwowa jest prosta i jasna...AAha...jedyny minus jest taki że reszte pieniążków trzeba zapłacic gotówką...jest to po pierwsze bardzo niewygodne a poza tym niebezpieczne.Mamy wiek XXI więc może czas zastosować przelewy na konto bankowe???