Re: co dziś na obiad cz. 22 - wiosenna:)
AgusiaGda tak troszkę się różni ,ponieważ dodajesz do niej cukier ,sok z połowy cytryny i ocet winny;-). Ja robię ją tak; gotuje wywar na ćwiartce kurczaka lub co wolisz ,dodaje kostkę rosołową drobiową ,liść laurowy ,ziele ang. sól,pieprz,magii, włoszczyznę w talarki i od razu dodaje poszatkowaną kapustkę czekam aż trochę się pogotuje wtedy dorzucam jabłko pokrojone w kostkę ;-) cebulkę kroje w piórka szkle na patelni ,kiełbasę w talarki tez przesmażam bach do gara, dodaję łyżkę stołową cukru,sok z połowy cytryny łyżkę octu a na sam koniec ziemniaki pokrojone w kostkę ;-). Niektórzy robią ją tylko z jabłkiem bez ziemniaków,ale ponieważ ja mam 3 facetów ;-P w domu to muszę robić bardziej sytą wersje ;-)
0
0