co dziś na obiad cz. 22 - wiosenna:)

Tamten wątek już chyba za długi, czas na powiew świeżości;)

Dziś łosoś w sosie kaparowo-koperkowym, ryż i jakieś warzywa gotowane na parze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: obiad

serio u was tak goraco???
u nas standardowo deszcz;) i 12 stopni, ale nie jest zle:)

u mnie dziś gulasz wolowy z kasza gryczana i ogorkami kiszonymi dla chlopakow, a dla mnie curry warzywne

Dokładnie nic się nie chce ,ja kupiłam pałki do worka wrzucę i niech się pieką ,do tego zrobię pomidorki ze śmietaną .

z racji że jest tak duszno i gotować się nie chce,kupiłam gotowe devolaje do tego ziemniaki i surówka porowa też kupna ;-))

u nas dzisiaj naleśniki z szpinakiem i fetą i drugie na słodko z twarogiem .

dzisiaj bitki w sosie( smietana-chrzan-czosnek-musztarda-koperek )ziemniaki i surowka z salaty,rzodkiewki,kalarepy z jogurtem naturalnym ;-)

obiad

wczoraj ziemniaczki z koperkiem mizeria z jogurtem ogórek cebulka koperek rzodkiewka dla mnie i córki jajo sadzone,a dla teściowej i męża kaszanka pieczona

dziś albo pieczone udka z ziemniaczkami sałatką pomidorowa(pomidory rzodkiewka sałata lodowa jogurt nat)albo kotlety mielone zamiast udek

kapusciana wyzerka ;)

Julka to byl obiad na dzialce :))) po pracy fizycznej, bez ziemniakow :) myslisz ze kapusta z 1 skrzydelkiem na osobe to taka wyzerka? zeberek tez wyszlo po 1 kostce mocno miesnej ;) a golabki przywiezione przywiezione przez tesciowa to malenstwa ;) tez po 1 na glowe ;)

Re: co dziś na obiad cz. 22 - wiosenna:)

u mnie zupka z kiełbaską, boczkiem, koperkiem i właśnie młodą kapustką:)

jutro naleśniki dla młodego na słodko, dla mnie jakies warzywa, moze brokuły...

Wczoraj u nas był rosół ,myślałam że zostanie na dziś ale zniknął w wczoraj bardzo szybko ,w sumie to dobrze bo u nas wszyscy jedzą jak by chcieli a nie mogli ,a dzisiaj odmrożę już zrobione piersi z kurczaka do tego młode ziemniaczki , sałata ,rzodkiewka z jogurtem lub śmietaną ,zależy co tam w lodówce .

Mloda kapusta,skrzydelka ok :))). Do tego zeberka,golabki? Kto jest w stanie wcisnac w siebie taki obiad:).
U nas dzisiaj mloda kapusta,mlode ziemniaczki,schabowy(od kilku lat nie goscill u nas na stale),kefir.

wczoraj dzień pod znakiem młodej kapusty ;) "kapusta na krótko" ze skrzydełkami i mocno mięsnymi żeberkami ;) i gołąbki :]

dzisiaj też potrzebne coś łatwego do podgrzania na działce ;)
będzie makaron z sosem "bolońskim" (z mięskiem mielonym z szynki, cebulką, tartą marchewką, selerem i pietruszką)

dzisiaj ziemniaki gniecione ze smażoną cebulką i kiełbasą ,oraz surówka z buraczków ;-)))

mi zostało z wczoraj zupy cebulowej także wolne znowu od gotowania a jutro działakę więc dla teścia i syna coś na szybko a mąż zje w pracy pewnie cosik ;-)

u nas znowu grill, ale miecha mam juz dosyć, więc z nowości będą kiszki ziemniaczane z grilla, no i te miecha grilowane:)

U nas nie typowo dlamęża kapusta duszona a`la bigos,a dla mnie rosołek z kluseczkami

my dzisiaj obiad na działce, w biegu ;) malowania ciąg dalszy ;) wczoraj rano z części mielonego zrobiłam 4 kotlety :] dzisiaj dokupiłam ciabaty i kajzerki, podgrzałam w prodiżu :] dla chętnych keczup i/lub musztarda :] i takie pseudo hamburgery ;) byle szybko i byle ciepłe :]

jeśli jutro pogoda się nie załamie - w planach grill :] rano zrobię ciasto kefirowe :]

u nas zostało trochę jedzonka z wczorajszego grill (nikt nie był w stanie przejeść takiej ilości jedzenia,choć było nas sporo;-) ) także dzisiaj młode ziemniaczki z koperkiem i kiełbasa biała z czosnkiem i boczkiem i kiełbasa kebab do tego surówka ,,wieśniak,, kupna, jutro jak będzie pogoda to działka oczywiście ;-)) ale że teść i syn(15 lat ;p) już z nami nie jeżdżą ,to trzeba było coś dla nich zrobić ,tak więc zupa cebulowa na boczku z ziemniakami dla nich ;-)))

dzisiaj mieliśmy obiad pod jabłoniami :] ziemniaczki, pulpeciki z szynki(mięsko z cebulką i koperkiem) w sosie koperkowym i colesława :] do kawy ciasto marchewkowe z orzechami, słonecznikiem i rodzynkami :] z polewą czekoladową, wiórkami kokosowymi i kolorowa posypką :]

u nas tez grilek...pieczone ziemniaczki z tzatzikami, ogorasy malosolne i szaszlyki z piersi marynowane w zalewie miod, piwo, oliwka, musztarda...przekladane cebulka papryka i cebulka.mniam

szaszłyki z łopatki cukinii papryki cebuli i pieczone ziemniaczki

Inne tematy z forum

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...