co dziś na obiad cz. 22 - wiosenna:)

Tamten wątek już chyba za długi, czas na powiew świeżości;)

Dziś łosoś w sosie kaparowo-koperkowym, ryż i jakieś warzywa gotowane na parze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co dziś na obiad cz. 22 - wiosenna:)

Agusia, gdzie jest ten sklep? My lubimy skrzydełka i jesteśmy z Zaspy a z 4 częściamy żadko bywają:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jako,że mam obiad od mamusi,więc odchodzi gotowanie mi hura mam biały barszcz z klopsami i ziemniaki dobierane ;-) a niedługo jedziemy na działkę i w końcu otworzymy sezon grillowy ;-))

w Leclercu albo w sklepie Warmii na Zaspie :] chociaż ten drugi sklep podpadł mi kilka razy (ostatnio np. w środę po Wielkanocy sprzedali mi na wpół zamrożoną szynkę "świeżą"), kiedyś dostałam śmierdzące mięso mielone...
przez chyba 1,5 roku byłam baaardzo zadowolona z tego sklepu... niestety, do czasu :/ a dzisiaj po prostu mieliśmy po drodze ;) do innego mięsnego już raczej byśmy nie zdążyli.
a tam są takie ładne, duże skrzydełka (z 4 części, a nie 3)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agusia gdzie kupujesz skrzyd4ełk?Bo po ostatnich wpadkach nowaka nawet niewiem gdzie sie zaopatrzyć

domowe frytki, pieczone skrzydełka (miód, majonez, czosnek, przyprawy) i surówka z marchewki z jabłkiem :]

skrzydełek taka ilość, że jeszcze jutro na działkę zabierzemy :]

U nas gulasz wieprzowy kasz gryczana i buraczki

Dzisiaj mielone z łopatki do tego marchewka z groszkiem na słodko i ziemniaczki ;-)))

no moja to w ogóle nie uprzedza,że ma zamiar przyjechać...zanim urodziłam to nie przyjeżdżała...a po porodzie nie dzwoni, że za chwilę będzie....nie chciałam wyjść na głupią to nie komentowałam tego, ale widzę, że to jednak nienormalne takie najazdy nawet ze strony teściowej

skoro temat obiadowy rozwinął się w teściowy, no to i ja napisałam swoje 3 grosze

megiii

nic tylko współczuć ,też nie lubię takich wizyt choć już teściowej jak pisałam nie mam,to nawet nie lubię jak moja mama przychodzi sobie kiedy chce ;-))

no i my tu o T... i moja mnie nawiedziła,zrobiła mi niespodziankę wspaniale jak ja lubie taka partyzantke,na obiad to co wczoraj-nie wysilam sie bo cokolwiek bym nie zrobiła to i tak jej nie smakuje

AgusiaGda

faktycznie jest cos dzisiaj w powietrzu ja mam wrazenie jak bym gdzies ostro zabalowala i w nocy nie spala

dzisiaj coz na szybko poniewa pare spraw mialam na miescie do zalatwienia,a wiec frytki do tego palki panierowane z biedronki , a na sorowke salata lodowa,szczypiorek,rzodkiewka ze smietana cukrem i pieprzem

ja sie ,,dietuje,, poki co wiec zjadlam brokula gotowanego ze szpinakiem plus male marchewki konserwowe z odrobina masla

co do teściowych - moja uważa, że wszystko robi najlepiej ;) i że niby wszyscy jej to mówią ;P ja muszę mocno gryźć się z język jak to słyszę ;P albo pilnować się, żeby nie zrobić "buhahaha" ;)
chociaż rok temu na wigilię chciałam umówić się co przywieźć :) ona powiedziała, ze nic, bo wszystko ma zrobione. no to powiedziałam wprost - ale ja nie mam zamiaru znowu głodna wstać od wigilijnego stołu (bo tak mnie urządziła 3m-ce po porodzie) ;) i swoje jedzenie zawiozłam :] teściowa ostentacyjnie nic nie spróbowała ;) za to jej koleżanka zachwycała się sałatką krabową ;P
dlatego na Wielkanoc nie dałam się wrobić w śniadanie u niej ;) żeby znowu wozić swoje jedzenie dla nas? to bez wożenia, w spokoju zjemy u siebie ;) do niej pojechaliśmy po śniadaniu :]

dlatego jak robię coś dobrego, co robię sporadycznie - to nie daję jej na spróbowanie :) bo i tak nie będzie jej smakowało ;) nawet jak Mariusz chce ją na urodziny zaprosić albo zawieźć kawałek tortu - to mówię "po co?" znowu będzie komentowała, że za słodki itd. (a jaki K*** ma być tort bezowy od sowy???) ;) wolę dać sąsiadce, z którą ciągle coś sobie podrzucamy :] dwa dni temu dała nam miskę pierogów ruskich, bo właśnie robiła :] więc trochę nam plan kulinarny się zmienił :] ale przecież pierogi nie mogły się zmarnować :))

mam nadzieję, że ja nie będę taką teściową ;P chociaż potrafię być złośliwą zołzą - ale ktoś musi sobie na to zasłużyć ;)

teściowa = temat rzeka ;)

dzisiaj mam jakiś taki dzień do tyłu - mam wrażenie, że jestem naćpana, wszystko w zwolnionym tempie :P przekręcam głowę w bok, a obraz jakoś tak wolno się zmienia jakby nie nadążał ;) hehe :] moja Mama ma podobnie :] nie wiem - pewnie coś wisi w powietrzu :] bo nawet Gabryś dał mi pospać do 9 i do teraz zleży spokojnie i ogląda bajki (z przerwą na śniadanie 30 minut temu) :P a w Jego przypadku to nienormalne ;P

w związku z samopoczuciem i brakiem chęci zrobienia zakupów - w lodówce jest leczo dla chętnych ;)
poza tym zrobię pieczone ziemniaczki ze słodką papryką i tymiankiem :) mizeria do tego :] mleko do popicia :]

na śniadanie zrobiłam pastę jajeczną, więc jajka sadzone na obiad odpadają ;)

No właściwie wszystko przede mną,mam ciężki charakter,ale mam nadzieje że z wiekiem złagodnieję i rozsądku nie zgubię

Co dziś robicie.
Mam ochotę na coś lekkiego np na botwinkę (nie wiem czy dobrze napisałam). Tylko gdzie buraki zdobyć?

megii a może jeszcze będziesz miała? :)))

ja będę miała 2 synowe i już meza uprzedziłam żeby mnie hamowal jakbym była zbyt ostra dla nich;)

zaluje za to ze nie będę miała córeczki, bo jakos zawsze tak jest ze wnuki ze strony corki sa bliżej niż te od synow...

ha ha
no tez ciekawe,ale ja nie bede miała synowej

ale jestem inteligentna! i wcale nie jestem blondi;) czytam 2 ostatnie posty i sobie mysle dlaczego meggi pisze do siebie??? :)

ciekawe jakimi my będziemy tesciowymi co?:)

zrobiłam sobie ryz z soczewica - uwielbiam:) gotuje ryz, gotuje soczewice (zielona mam akurat) do tego dodaje podsmazona cebulke, trochę czosnku, sol pieprz, kilka kropli cytryny i natke pietruszki.
maz poszedł na ryby, jak cos upoluje będzie jutro na obiad ;)

megii

to tez nie zazdroszczę Tobie u mnie własnie też tak jest ,mąż w pracy a ja całe dnie z tym ,,czubkiem,, ;-((

meggi to ja podziwiam nie wiem jak ja wytrzymam z teściowa,a to na mnie spadnie obowiazek zajecia sie nią,nazywa mnie wariatką debilką idiotka,ale też zauważyłam ze ta jej zgryżliwość jest raczej chorobowa,bo też lepsze dni

no lekko nie jest nie ukrywam teść pięknie nazywa mnie np ,wredną małpą,, ,,zołzą,, itp itd chyba juz trochę przywykłam ale czasami to bym mu nie powiem co zrobiła ;-P

Podziwiam cie i tak! Nerwow i sil ja nie mam na "normalna" wizyte u tesciow, czy tez tesciow u nas, a gdzie tu wspólne mieszkanie...

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...