co dziś na obiad cz. 22 - wiosenna:)

Tamten wątek już chyba za długi, czas na powiew świeżości;)

Dziś łosoś w sosie kaparowo-koperkowym, ryż i jakieś warzywa gotowane na parze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co dziś na obiad cz. 22 - wiosenna:)

poproszę przepis na klopsową

klopsówka wyszła pycha-mężu chce jeszcze raz,ale za mna chodząnaleśniki ze szpinakiem i kurczakiem-robie inaczej niż ktoś wyżej ;-)

Aga trochę wybredny twój maz skoro w leclercu nic mu się nie podobalo, ale jak się ma taka zone - kucharke, to się nie dziwie;)
dobrze, ze zdazylas z tymi foremkami:D

wiola przez remont to chyba każdy ma nerwice, obojętnie czy trwa 2 dni czy 2 miesiące;)

my dziś chyba grillujemy, miało padac ale jest pięknie, słonko swieci i cieplo, poledwice wolowa kupiłam wiec będą steki:)

Ja mam skromie zupka pomidorowa gotowana wczoraj późnym wieczorem z racji niekończącego się remontu ,mam też nerwice ale odbije sobie w najbliższym czasie i zrobię jakiś pyszny obiad.

leczo już ugotowane :] Mąż poszedł do Leclerca kupić coś słodkiego - ale nic Mu się nie podobało ;P jako, że 2 dni temu WRESZCIE kupiłam foremki do pieczenia rurek (wątek założyłam 1,5 roku temu - gdzie można je kupić ;) bo zależało mi na czasie ;) hehehe i dlatego nie chciałam zamawiać z Allegro ;) później zapomniałam o nich i 2 dni temu wreszcie znalazłam i kupiłam ;)) - to kazałam kupić potrzebne/brakujące składniki :] i zrobimy sobie domowe rurki z bitą śmietaną :)))

dzisiaj chyba zrobię zupę cukiniową yyymmm pycha ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

właśnie gotuję rosół na skrzydle z indyka :] talerz odleję - Mąż zje coś ciepłego jak wróci z pracy :] (tylko Mu makaronu dogotuję)

z reszty zrobię leczo z parówkami na 2-3 dni :] (cukinia, papryka, marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, fasolka szparagowa, cebula, pomidory z puszki + koncentrat, parówki, przyprawy)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzisiaj ziemniaki z cebulką i kiełbaską smażoną na patelni ,dzisiaj mam mega lenia i brak weny twórczej ;-(( , a do tego surówka kupna jakaś tam kapusta z marchewką ze słoika, może jutro zrobię coś ambitnego,chodzi za mną żurek z kiełbasą cebulą i ogórkiem kiszonym ;-)

no, w końcu grilla można zrobić:-) dziś więc szaszłyki z kurczaka marynowanego w sosie słodkim chilli i pomidorków koktajlowych plus ziemniaczki z mozarellą, pomidorem i bazylią, jupi!

ja dziś tez nie mam pomysłu zadnego :(

Agusia nie rozpadają sie

U nas zupa klopsowa-na szybko

Megiii - o takiej wersji nie słyszałam :))) a jak to się smaży? nie rozpadają się?

u nas dzisiaj ciąg dalszy schabu po cygańsku ;) jakaś zupa by się przydała - więc pewnie coś ugotuję :]

od śmietany urośnie i od tortu od Sowy, który tez jest obowiązkowym punktem w Polsce;)

koza, d**** Ci od sałaty i rzodkiewki nie urośnie:pppp

Agusia ja to mięch wpakowałam do ciasta ziemiaczanego,ale zrobiłam wieczorem sos czosnkowy i takie odgrzewane z tym sosem były pycha

Wczoraj na szybko bo szkoda pięknego dnia było spaghetti,a dziś popatrze co robicie i może z gapię

o jak ja marzę o takiej sałatce z rzodkiewką i szczypiorkiem ze śmietaną, za tydzień lecę do polski to się napcham wszystkiego znowu i d*pa urośnie:P

u nas tez piersi z kury:) ale mniej dietetycznie, bo kotleciki, ziemniaczki i sałata ze szczypiorkiem, rzodkiewka i śmietaną:)

ja dziś zrobię pierś pieczoną albo na patelni grillowej, do tego ryż i warzywa - mini kukurydze, mini marchewki i fasolka szparagowa.

zaczynamy akcję odchudzanie, ciężko będzie, ale zapuściliśmy się z mężem okropnie:(

U mnie dzisiaj pierś z kurczaka przyprawiona pieprzem ,przyprawą kebab-gyros plus czosnek granulowany i pieczona w folii ;-) do tego mix sałat ,pomidor ,ogórek i sos z jogurtu greckiego z czosnkiem i koperkiem mniam to dla mnie a chłopaki dojadały kalafiorową ;-)))

spoko ;)

Megiii - ja do takiego mięska mielonego daję co mam (na bieżąco uzupełniam zamrażarkę w różne warzywa mrożone, kupowane na wagę w Leclercu) ;) włoszczyznę mrożoną (albo świeżą kroję w słupki), groszek, kukurydzę, pieczarki, cebulę, pomidory(świeże lub z puszki), paprykę :] czosnek :] do tego dużo ziół ;]
i takie mięsko mielone daję albo do placków ziemniaczanych (moja wersja "placka po cygańsku/węgiersku" ;) odkryta jakieś 15 lat temu) albo do ziemniaków/ryżu/makaronu :]

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...