co można kupić księdzu w podziękowaniu

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
kochane mamy znajomego księdza który bardzo nam pomógł w przygotowaniu mojego narzeczonego do komunii i bierzmowania chcemy teraz go prosić aby udzielał nam ślubu za cały trud jaki włożył i pracę chcielibyśmy mu jakoś podziękować i zrobić jakiś prezent ale kompletnie nie mam pomysłu może wy pomożecie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co można kupić księdzu w podziękowaniu

może jakis ciekawy album? zorientuj sie czym ksiądz sie interesuje, mi sie wydaje ze taki prezent byłby w porzadku.

Możecie kupić mu komplet pięknych świec lub jakieś akcesoria mszalne albo liturgiczne-oto link
http://www.liturgiczny.pl/index.php?cat_id=47

jakas ksiazka albo taka walizke z malutkim kielichem swieczkami itp taki maly przybornik do mszy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to ja powiem inaczej-i mozecie mnie zlinczowac-ładne filizanki i dzbanek do herbaty/kawy.
Moj kuzyn ksiadz, jest amatorem herbaty, rok temu bedac u nas kupil sobie komplet 6 os. herbaciany:)
Powyzsze rzeczy o ktorych wspominacie wcale nie sa tanie w dewocjonaliach-a mozecie wierzyc lub wie-kazdy ksiadz w ciagi calego swojego zycia otrzymuje wlasnie takie kaplanskie przyborniki.
A propos przybornika do mszy-rozmawialam z naszym ksiedzem kiedys i sam powiedzial (a bierze udzial w pielgrzymkach), ze takie przyborniki nie czesto sie uzywa, nawet podczas pielgrzymek.
Nasz, w dniu naszego slbu, bedzie mial rocznice swiecen kaplanskich-i tez zastanawiamy sie co mu sprezentwac:) W naszym przypadku stanie chyba na ladnym zestawie herbat, ladnie zapakowanych w koszyczku. Preferuje herbatki niemieckiego geshwendera, kupowane przy Hali Targowej w Gdansku
http://www.teejanowicz.pl/ odkad zaczelam tam kupowac herbatki/kawe to juz nigdzie indziej nie kupuje-one maja naprawde inny smak. Takie herbaciane zestawy + jakes dodatki herbaciane kupowalam juz znajomym przy roznych okazjach-ceny w zaleznosci od potrzeb - zestaw za 50 zl ale i za 200 zl. Ja mowie ile chce wydac i co chce tam wrzucic a pani komponuje i pakuje. Ostatnio w takim zestawie znalazl sie malutki cukier trzciwnoy, cukier z rumem (malutkie sloiczki, mieszczace sie w dloni), miodek itp. Ja polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a moj znajomy ksiadz caly czas uzywa takiego przybornika ale masz racje ze pewnie dostaje takich duzo - znajomy ksiadz jest milosnikiem wina dobrego wina i tez w tym kierunku moglabym sie kierowac. hmmm najlepiej wlasnie jak sie dowiesz jakie ma zainteresowania. duzo ksiezy lubi gory naprzyklad

nasz by sie cieszyl rowniez z fajnego, welnianego koca:) to tez rozwazamy-ale chyba stanie na herbatkach:)

Napisalas o winie:) Przypomnialo mi sie, jak z moim kuzynem ksiedzem probowalismy nalewki mojej tesciowej:)

:) no ja tez troszke butelek z moim znajomym wypilam :)

w sumie to ja nie wiem czym on się interesuje

przecież ksiądz to człowiek jak każdy inny, dlaczego od razu kupować mu świece mszalne, kielichy itp.... to tak jakby kupić pani doktor stetoskop.... no sorry :) A najbardziej powalił mnie tekst anki "dużo księży lubi góry np.".... to tak jakbyś napisała "dużo sklepikarzy lubi lody"...

dziwne, sztywne myślenie u Was obserwuję...

Mi się podoba pomysł z herbatką. Mogą być też słodycze. Wszystko to co byś kupiła dobremu znajomemu albo wujkowi....

znam wielu ksiezy ktorzy lubia gory - zwiazane jest to z wyciszeniem mozliwoscia rozmyslan itp. to byl tylko pomysl ze moze i inni - znajomy zalozycielki watku tez lubi to tak jakym napisala duzo dziewcyzn lubi kosmetyki i wlasnie to mzona by kupic!!!

no racja :) ale gór nie kupisz :D

ale cos z nimi zwiazane :)

ciupaske na przykład :) Nie no kumam o co Ci chodzi ;)

to fajnie :P

dobre:)

U mnie w parafii jak żegnaliśmy księdza to kupiliśmy mu relikwiarz Jana Pawła II. Myślę, że dla księdza to świetny prezent. Tutaj wysyłam wam link do sklepu w którym go kupiliśmy i przy okazji jest zdjęcia jak wygląda: http://www.sacrum.com.pl/oferta/relikwiarz-jana-pawla-ii/

o rany! nie miałam pojęcia, ze księdzu coś się kupuje? każdemu- nwet takiemu którego nie znamy czy tylko zaprzyjaźnionemu jeśli taki udziela Wam ślubu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

o rany ! nie miałam pojęcia, że istnieją jeszcze tacy niemyślący ludzie! Dziewczyno proszę Cię, po pierwsze - czytaj ze zrozumieniem ! Po drugie - używaj mózgu!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...