co na suknię ?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
mam ślub w kwietniu i zastanawiam się co założyć na suknię, bo chyba nie będzie zbyt ciepło. Tzw. bolerko nie wchodzi w grę. Macie jakieś doświadczenia/pomysły w tym temacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co na suknię ?

Ja na poczatku czerwca i tez nie wiem czy mi za zimno nie bedzie...
no ale welon i szal? glupio...
a zreszta z odkrytymi ramionami do kosciola tez glupio troche...

ja zastanawiam sie nad nie wiem jak to nazwać hmmm taki jakby płaszczyk z koronki żeby z gołymi ramionami w kościele nie występować :) oczywiście bez zapinania. :)

A czemu nie bolerko? Ja własnie będę mieć bolerko z tego samego materiału co suknia.

mi się bolerko nie podoba :(
zastanawiałam się nad czymś w stylu jakiegoś lekkiego płaszcza (oczywiście tylko na drogę do kościoła i z powrotem, w kościele bym zdjęła), czy coś w tym rodzaju, ale nigdzie czegoś takiego nie wiedziałam.

a ja bede miala biala kurteczke wykonczona futerkiem, bo cale futerka mi sie nie podobaja i wydaje mi sie ze wyglada sie w nich troszke kwadratowo :) slub mam w marcu i zmarznac nie chce :))))

dziewczyny czy rzeczywiscie glupio miec te ramionka gołe w kosciele niby nasz rocznik juz jest tym kolejnym ktory opanowala ta moda wiec mysle ze ksieza sa juz przyzwyczajeni ale hmm ja mam tez ten dylemat wolalabym byc taka skromniutka zakryta no ale wszystkie sukienki sa teraz gorsetowe a za bolerkiem nie przepadam
i co poczac :)

to nie chodzi o przyzwyczajenie ksiezy, to chodzi o tradycje i szacunek...
We wloszech do kosciola nie wpuszcza cie w bluzeczce na ramiaczkach.

w hiszpanii nie mozna wejść do Kościoła w bluzce na ramiączkach, czy krótkich spodenkach. Jak tam byliśmy to musieliśmy w sierpniu nosić długie spodnie, zeby zwiedzać :)

no tak macie racje bylam na majorce i tez sie musialam przykryc wchodzac do kosciola , fakt szacunek ale przeciez jestesmy takie jak nas Pan Bog stworzyl :) to tak zartem :)ale mysle ze brak szacunku mozna pokazac takze swoim zachowaniem, postawa nie tylko gołymi ramionami

wlasnie przypomnialo mi sie jak ogladalam jakies video slubne ze panna mloda fakt przykryte ramiona miala ale ogolnie w kosciele zachowywala sie jak na scenie najwazniejsze kamera, aparat albo fajnie jest jak mlodzi co mi sie tez zdarzylo widziec nie wiedza w ktorym momencie wstac usiasc prawie nic nie mowia bo pewnie sa trzeci raz w kosciele dwa pierwsze to komunia i bierzmowanie
ale to tak oczywiscie tylko moje spostrzezenia pojedyncze przypadki

no dobra! ale wracając do tematu, czy nikt nie ma pomysłu co z tym fantem zrobić ?

Ja mam krótki żakiet wykończony u góry futrem.

Jeżeli chcesz wyślę Ci zdjęcie.

jak nie bolerko no to chyba zostaje jakis szal z podobanego materialu co suknia mysle ze to jest eleganckie

myślałam o szalu, bo bede miała właśnie odsłonięte ramiona, ale myślisz, ze dam radę w samym szalu w kwietniu? brrrrrr, moze jakoś przeboleję. bede się podwójnie trzęsła, z zimna i nerwów :)

chce, wysyłaj :)

kochana moja kolezanka miala slub w pazdzierniku ja w swetrze i plaszczu pod kosciolem szczekalam zebami ona z samochodu gole ramiona w kosciele gola tzn. jedno ramie miala zakryte koronka mowila ze nie czula nic tak ja emocje grzaly :)

Dziewczyny!

Z tego co widziałam najbardziej podobają mi się futrzane etole, można kupić sztuczne w wielu trójmiejskich sklepach, albo uszyć.

Np.:
tylko 26 $
image

image

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80638066

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80962559

Wysłane. Pozdrawiam.

Hej, czy ja tez moge prosic o fotke?

Też wysłane. Hurtem łatwiej.

dziękuje Ci bardzo :) odpisałam.

no cóż ja też mam w kwietniu i będę twarda ;) mam szal do sukienki i mam nadzieje że jakoś to przeżyje ;) podskoczy mi ciśnienie to i cieplej będzie ;)

UB widzę po przeliczniku, ze mamy ślub tego samego dnia :)

no my się pobieramy 22.04 :)

no no my też :) mam taki "odlicznik" na pulpicie i tak zerkam na Twój i wydawało mi się ze coś jest wspólnego :)
a Wy w jakim kościele? My w NSPJ w Gdyni o 1530.

no my w św Mikołaju w Główym o 16.30 :)

Ja tez mam w tym dniu (22.04) i zero koncepcji co do nakrycia. Przymierzalam futerko i faktycznie kwadratowo wygladalam. Podoba mi sie etola, ale czy w kwietniu przystoi nosic takie futrzaste wdzianka?
Chyba skonczy sie na bolerku.
image

Futro jako wieczorowy element stroju przystoi nawet latem. Ja bym chciała jasne norki, ale sztuczne mi sie nie podobają, więc chyba poszukam na aukcjach uzywanych naturalnych.

slub bede miala na 15 wiec do wieczora daleko :)
a tak w glebi serca to mi sie wydaje ze bedzie cieplo :))))) czego Wam i sobie zycze

Żeby Cię Nale nie napadli obrońcy zwierząt ze sprayem za te norki.

Bardziej sie boję wiader, bo to lany poniedziałek :)
Mam etolę z brązowych norek, którą wkładam na duże wyjścia i żaden obrońca jak na razie mnie dopadł. A futra będe nosić bo mi sie podobaja i już. W ogóle uważam, że w wiekszości przypadków to hipokryzja - futer nie nosimy, ale skórzane buty, torby, paski, żakiety - prosze bardzo... (oczywiście nie piję do Ciebie, nawet nie wiem, co Ty na ten temat sądzisz, taka uwaga ogólna).

myślę, że nieźle by wyglądało bolerko ale takie krótkie.....wiesz, teraz są takie modne, właściwie to są same rękawy :)

Może chodzi o coś takiego??
image

Ja tez jakos w bolerku sie nie widzialam, ale przymierzylam i to naprawde nie jest zle. W sumie to nawet fajnie wyglada i teraz jestem zadowolona. Moze tez sprobujcie i sie przekonacie lub... nie ;PPP