co o tym sądzicie?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Szukam pracy w szkole, znalazłam to ogłoszenie. Adres mailowy budzi moje watpliwości, brak danych placówki.. czy to nie zbieranie danych? http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/niepubliczna-szkola-podstawowa-zatrudni-nauczycieli-edukacji-wczesnoszkolnej-angliste-nauczyciela-w-f-ogl6757716.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co o tym sądzicie?

ogłoszenie zablokowane. pewnie to była ściema.

Czy ściema to się okaże. Póki co ogłoszenie zostało zablokowane z uwagi na to, że nie spełniało wymogów regulaminowych - czyli nie posiadało pełnych danych firmy oferującej zatrudnienie.

ojjj to sporo takich ogłoszeń widziałam ;) nie wiedziałam, że nie spełniają wymogów, skoro nie ma w nich dokładnych danych pracodawcy :]

Wprowadziliśmy taki wymóg z myślą o użytkownikach poszukujących pracy, tak żeby mieli pełne informacje o firmie oferującej zatrudnienie. W ten sposób robimy odsiew pracodawców mało wiarygodnych. Dziennie mamy kilkanaście, kilkadziesiąt zgłoszeń, na podstawie których usuwamy oferty właśnie z uwagi na brak pełnych danych ogłoszeniodawcy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli jak znajdę takie ogłoszenie, to zgłaszać :)

Jakie dane powinny być? Nazwa? Regon? Adres?

Tak proszę zgłaszać klikając na krzyżyk "zgłoś do moderacji", który znajduje się nad każdym ogłoszeniem.

Podstawą jest numer REGON - dzięki niemu użytkownik może prześwietlić daną firmę. Nazwa firmy i adres jest drugorzędną sprawą, ale też ważną.

to od dzisiaj będę czujna jak ważka ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super. Dzięki współpracy z użytkownikami szybciej i skuteczniej pozbędziemy się nieuczciwych pracodawców w naszego serwisu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem jak najbardziej za tym :] w najbliższych miesiącach będę dzielnie śledzić ogłoszenia, także możecie liczyć na "współpracę" w tępieniu naciągaczy ;)

ooo to i ja się do łącze do tak szczytnego celu

Panie Adminie, dziękuje za informacje, również bede klikać. To w jakimś stopniu ułatwi i usprawni szukanie pracy. Dzięki

wiadomo - nie każdy przegląda wszystkie ogłoszenia jak leci ;) więc im więcej osób będzie zwracało na to uwagę(przeglądając "swoje" ogłoszenia), tym szybciej pójdzie nam wytępienie naciągaczy/wyłudzaczy danych ;)

_________

co w przypadku, gdy jest nazwa firmy(np. znana restauracja) ale nie ma adresu ani Regonu?

Także proszę zgłaszać. Wówczas pouczamy takiego użytkownika żeby uzupełnił te dane, a jeżeli tego nie zrobi to ogłoszenie zostaje zablokowane.

wczoraj właśnie przeglądałam na szybko ogłoszenia i widziałam kilka takich ;) niby wiadomo co to za firma ale dokładnych danych brak w ogłoszeniu ;)

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...