co się dzieje???

Witam,skończyłam licencjat i nie mogę w zawodzie znaleźć pracy.Poszukuję jakiejkolwiek pracy.Ostatnio zgłosiłam się na produkcję-ryby,mrożonki...jak się dowiedzieli(nie ode mnie),że mam skończone studia,to powiedzieli,że nie ma pracy i dadzą znać.Nie ma pracy a ludzie z okolicy właśnie rozpoczęli pracę w tym zakładzie...O co chodzi?Nie mogę pracować w przetwórstwie rybnym,bo mam lic?Przecież nie żądam większej płacy czy przywilejów-ja tylko chcę pracować.Zanim rozpoczęłam studia,mówili - idź na studia,bo Cię zwolnimy.Zwolnili,w trakcie-redukcja etatów,a teraz nawet do ryb,sprzątania,biura nie chcą zatrudniać.Jestem kompletnie załamana.Ostatnio nawet byłam zmuszona zbierać złom i go sprzedać.Chcę pracować.Szukam po ogłoszeniach,ale tu albo studentów,albo osoby z orzeczeniem albo firmy krzak.Dałam ogłoszenie,że poszukuję pracy-a tu-salon masażu dla panów się odzywa,oriflame...Czy naprawdę nie ma normalnej pracy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co się dzieje???

Nie ma.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A probowalas pisac cv ,że zakonczylas edukacje w liceum? Skoro Ci mówią(w co wątpie - że masz za duże wykształcenie) to pomiń je w cv,patrz jakie to proste rozwiązanie. W sumie nie dziwie się,że bez pracy jesteś....chwalisz się, czy żalisz...???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

znajomej w trakcie studiów pare lat temu odmówili przyjecia do pracy w butiku, bo stwierdzili, ze skonczy pani studia i ucieknie, bo kto z wyzszym wykształceniem chciałby pracowac w sklepie... mówiła, ze ja to zdziwiło, ale ze cos w tym jest.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak trochę odbiegając od tematu przestrzegam przed firmą IMPEL w Gdyni. Są mili i życzliwi tylko na początku, później potwierdzają się wszystkie opinie negatywne o nich, m. in. ludzi siedzą do 20.00 za darmo, a rano na 8.00 do pracy.
Dyrektorka przychodzi do pracy, a pracowników, za ich pensje na nic nie stać. Pracownicy to podnóżki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak nie dziwisz się? ,że jestem bez pracy.a Ty masz pracę?Po znajomości?No niestety taka sytuacja była w moim przypadku.Chwalić się nie ma czym.Znasz-"idź na studia-będziesz wykształconym bezrobotnym". na studiach byłeś?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Życie za granicą to też nie bajka... (48 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

Praca dodatkowa (28 odpowiedzi)

Witam, Czy w Trójmieście jest szansa na znalezienie pracy dodatkowej, takiej abym mógł pracować...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (58 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...