co ubrałybyście do sukni pod koniec wrzesnia.

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Powoli kompletuje swoj slubny stroj, i zastanawiam sie czy w samej sukni nie bedzie mi za zimno. Slub mamy 19 wrzesnia. Chciałam dokupic bolerko koronkowe, ale ono chyba za duzo ciepła nie daje. Znowu w futerku mogę wyglądać dziwnie we wrzesniu. Prosze doradzcie, nie moge sobie przypomniec jaka jest zwykle pogoda pod koniec wrzesnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co ubrałybyście do sukni pod koniec wrzesnia.

a moze zwykle materialowe bolerko? wydaje mi sie ze w tym dniu sa takie emocje ze wogole nie bedziesz odczuwala zimna-moja kolezanka miala slub w kwietniu w mariackim i byla w samej sukience az ksiadz kazal jej sie ubrac :)

w zeszlym roku we wrzesniu pogoda byla doslownie w kratke;)

mysmy mieli slub 26ego i do tego czasu wrzesien byl bardzo zimny - zakupilam sobie bolerko z tafty dlatego ze chcialam je miec i gdy temp zaczela spadac pozczylam od cioci bolerko o takim samym fasonie z rekawami 3/4 tylko ze z futerka ( ladne;))

w dniu naszego slubu pogoda sie odmienila tak zemielismy prawie 20 stopni i futerka nie potrzebowalam ;)

zycze duzo slonca!

Ja miałam ślub 13 września w zeszłym roku. To był 1 dzień, kiedy zrobiło się masakrycznie zimno, więc bądź przygotowana na najgorsze. Ja miałam materiałowe bolerko i w kościele wytrzymałam. Natomiast przy składaniu życzeń miałam taką ala narzutkę plecioną. Była wzięta tylko na wszelki wypadek, ale bardzo się przydała. Więc moim zdaniem najlepiej przygotuj coś sobie "na wszelki wypadek" - coś do narzucenia.
Może się też zdarzyć, że będzie super pogoda i tego Ci życzę:))

Też mam podobny problem, (mam ślub tydzień wcześniej), i na dodatek w sukni mam dość bardzo odsłonięte plecy. Panie w salonie z sukniami polecały mi taką "marynareczkę" czy jak to nazwać, z cieniutką podpinką. A co będę miała to jeszcze nie zdecydowałam.

Mysmy mieli slub 20 wrzesnia no i pogoda byla w kratke najpierw bylo słonecznie i ładnie a potem zrobilo sie wietrznie :)
podczas skladania zyczen duzo osob sie mnie pytalo czy nie jest mi zimno a mi bylo tylko i wyłacznie gorąco!!! w tym dniu na takie pierdoly jak bolerka itp. sprawy nie zwraca sie poprostu uwagi... przynajmiej ja nie zwracalam...
aha ja mialam takie cieniutkie bolerko z krótkim rekawem ale ono w sumie nie bylo do grzania mnie tylko zebym nie miala w kosciele odkrytych ramion...

Moja sukienka jest cala koronkowa, z typu tych wąskich i nie wiem czy satynowe bolerko bedzie dobrze wygladało. Zastanawiam się tez nad kupnem zwyklej białej marynarki albo płaszczyka. W kosciele chciałabym wytrzymac w samej sukni, ale przy zyczeniach moze byc ciezko (zwlaszcza ze mamy bardzo pozno slub bo na 19)

chyba jakies bolerko, we wrzesniu moze byc gorąco, ale moze byc i zimno, jak w kazdym innym letnio-wiosenno-jesiennym miesiącu :) ja mam tylko szal, a przeciez moze padac i wiac i co wtedy? schronie sie pod skrzydłami S. :D

Mam podobny problem, do tego nie podobaja mi sie specjalnie bolerka, ale coz robic :/

Miałam ślub 20 września 2008 i miałam bolerko, zwykłe, nie koronkowe. Bez niego albo w takim cieniutkim byłoby za zimno, a z kolei na etole czy płaszcze jest jeszcze za wcześnie... Szal chyba też by nie zdał egzaminu... Wydaje mi się, że bolerko to najsensowniejsze rozwiązanie, chociaż początkowo też nie byłam dobrze nastawiona.

Moja przyjaciółka miała ślub we wrześniu i miała piękną etolę, ale zależy jaką masz suknię, bo nie do jednego modelu efektowniej wyglądają etole i futerka a do innych duuuzo lepiej prezentują się bolerka.

Hejka, ja mam ślub tydzień po tobie, czyli 26 września i mam zamówione bolerko z satyny, przy szyi na stójce, rękawki 3/4. W zeszłym roku akurat we wrześniu 26 (zaklepywałam wtedy salę) było ładnie, słonecznie, ale jednak czuć już chłodek zbliżającej się jesieni i naprawdę warto coś na siebie włożyć :) Futro dla mnie wyglądałoby głupio o tej porze roku, a koronkowe są prześliczne, ale niestety zbyt dużo ciepła nie dają :)

Ja tez mam slub 26 wrzesnia 09 ale bede miala futerko:)
Zmarzlak ze mnie i tyle:)

Polecam do poczytania:

http://www.saladlaciebie.pl/artykuly/pokaz/51.html

Kilka uwag odnośnie stroju w zależności od pory roku. Też mi się wydaje, że bolerko to super pomysł :)

Hej :-) Ja mam ślub dzień wcześniej i... wierze, ze pogoda nam obu dopisze, bo nie beardzoc chiałabym czymkolwiek zaslaniac sukienkę... Jesli będe zmuszona, kupie zwykle bolerko, tak "na w razie czego" ale jestem tez przekonana w to co pisaly dziewczyy powyżej, ze w tym dniu jest tyle emocji, że nie bedzie się czulo pogody ;-)

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...