czarownik

SEKRET MEROWINGOW

Templariuszy czy znasz -czy chcesz poznac
BAJKI ,MITY,LEGENDY,PRAWDY
POMOC W DOJSCIU DO CELU
POPROS MAGDIBA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

CZAROWNIK

KIEDY PATRZE KIEDY MYSLE
ZEGAR TYKA JUZ TAK BLISKO
GDY WYCZUWAM KAZDYM ZMYSLEM
CIEPLO TWOJE NA PODUSZCE
W KAZDYM LISCIU PAKU ROZY
CZY TO KRES JEST TWEJ PODROZY
DRZWI SKRZYPNIECIE KLUCZA GRANIE
RUCH POWIETRZA I KOCHANIE
GDY PODRYWASZ SIE DO LOTU
JAK ZASYPIASZ PELNA WZLOTOW
WCIAZ JSTNIEJESZ GDZIES W PRZESTRZENI
I NIE WIERZYSZ POWIEDZ CZEMU
W SWE SPELNIENIE PRZY MYM BOKU
JUZ BEZ KOLCOW WYJSCIE Z MROKU
POWIEDZ TYLKO-NIECH SIE SPELNI

Zapraszamy na Hokej!!!!!!!!!!

W piatek o 18 mecz hokeja Stoczniowiec - GKS Tychy, zapraszamy wszystkich. Bilety w jednej cenie - 5 PLN!!!

drodzy

mam raka

Maly Pioter

Co tu robic w taki wieczor,moze popic?Kurcze w tylko w Gdyni troche z tym kiepsko.Znowu Contrast i pochlaj do rana?Nuda

Apps klopsa

Nie lam sie ,jutro bedzie tezc dzien.Mam teraz taki sam problem w rodzinie.Bedzie lepiej:)))))

Halo

Czy juz wszyscy spia?Panie dzieju ja tu sie nudze a ,znikad pomocy:((Chyba sie przezuce na Columbo w telewizorni.....

Pozdrowienia

Pozdrowienia od Henia co skarpet nie zmienia,od jego zony Gizeli co mak mieli.Od Mozarta co zrobil owcy bekarta.I pozdrawia Paganini co w spodniczce chodzi mini.

Wieje nuda

Tak strasznie ze faktycznie przezuce sie na Columbo.Pozdrawiam i spadam

Znow online

Columbo tez nudny .Odcinek w wwinnicy juz widzialem,takoz nie moglem sie opanowac i musze otym powiedziec.

Nowa knajpa

Wczoraj, w czasie przemarszu po knajpach dokonalem odkrycia .Powstala w Gdyni nowa ,znajduje sie tuz przy wejsciu do portu rybackiego i zowie sie Va banqe.Mozna ja podciagnac pod klubik jazzowy,w srodku calkiem simpatico,jakie ceny nie wiem,bo nic nie zamawialem,ale miejsce na pirwszy rzut oka mile

To juz finito

W zasadzie musze odpisac jeszcze na kupe maili wiec juz naprawde spadam.Sciskam gicz i caluje w rzyc

pozna pora dnia

a ja z nudow tutaj zagladam.

ide spac. jutro wyklady buee .

bino jestes w robocie ?

No to lipa

No to jakos sie zyje tylko nudnawo ostatnio ale coz na to poradzik a no nic jakos trzeba. No a teraz zycie sobie plynie, a ludzie ... no to nara
spicie juz?

Tylko urbanisci z Berlina dostali od historii podobny prezent,

więc właściwie należy się cieszyć, że istniało cos takiego jak Gratka HP. Przeciez czas, kiedy wypowiedzi nie były limitowane słownie i cenzura była raczej niedostrzegalna, to chyba wieksza część istnienia HP. jednak ważne jest to, co teraz się dzieje, a raczej to, co się nie dzieje, co rozkłada się w czasie o wiele krótszym od tego, kiedy HP się tworzył. Dziwne, czyżby sytuacja wydającej DB firmy była tak zła, że nie moze on zorganizować jednego, kilkustronnicowego dodatku raz na tydzień? Pewnie tak, skoro w ostatnią sobotę DB musiał wspomóc się finansowo wydając tendencyjno-reklamowy dodatek sławiący pewien gdyński dom handlowy. Za to otrzymuje się pieniądze, więc TO opłaca się drukować. Szkoda tylko, że coraz więcej takich treści znajduje się w Dzienniku. Policzcie tendencyjne opisy, sprawozdania z targów, z imprez organizowanych przez znane firmy. Wydaje się, że obecny kierunek pisania nastawiony jest na zysk. Napisze pan o nas, o tym, co robimy, nie ważne, że to trąci reklamą, że nasza działalność jest standardowa, nastawiona na zysk, a my wtedy zapłacimy panu za artykuł i będzie miał pan czym zapełnić wolne miejsce w gazecie.

Idea HP starła się z ekonomią i własciwie juz teraz można przewidzieć
kto z tego starcia wyjdzie na tarczy. Sad but true. Sabbath truth.

Dlatego konieczna jest przystań Gratki HP w internecie, na stronie www.
Jeśli wiesz, cokolwiek na temat HP i fakt tej wiedzy mógłby być określony za pomocą krótkiego artykułu, wywiadu lub zdjęcia, jeżeli redakcja nie chce zamieścić twojego artykułu w oficjalnym HP, jeżeli..
Skontaktuj się celem tworzenia strony Gratki HP.

miltedus

miltedus@tenbit.pl
www.miltedus.hg.pl

Co takim smutkiem wieje?

Przecież jest pięknie na dworze. Jesień póki co, łaskawa. Jak Wam smutno, to przeczytajcie "Jak zostałem pisarzem" Stasiuka. Połknąłem to w jeden wieczór. Pozdrawiam. Adam

Most

Buka po linach zjezdzasz ?

Corrs

W wegetarianizmie trwam nieugiecie nadal :))) Nastroj mam dobry, bo kampania wrzesniowa poszla gladko :))) mam nadzieje, ze w nastepujace wakacje wrzesien bedzie wolny :)) A co u Ciebie dobrego slychac ? Widze, ze powolutku ten HP upodabnia sie do wydania dziennikowego :)

MAGDIB

A co Ty o nich wiesz ?

MIXER

Nie mam poprzedniego wcielenia, moje obie dusze istnieją jednocześnie. Bez Else nie byłoby Ciri, a bez Ciri nie ma Else!
Nie czytasz chyba uważnie HP...

Cześć Buka

odwzajemniając uprzejmości(ale nie tylko z tego powodu;) gorąco pozdrawiam !

klops

To jeszcze o niczym nie decyduje... Zalezy od rodzaju, miejsca, wielkosci itp., itd.

GRATKA

Miltedus, mysle, ze 3eba cos z tym zrobic. Elektroniczne wydanie gratkowego HP jest dobrym pomyslem. Wierze, ze duzo osob bedzie chcialo cos na stronie gratkowej powiedziec. ja na pewno, ale musze sie jeszcze zastanowic i ulozyc text. tymczasem pozdrawiam

Bohomaz

Faktem jest, ze pojedyncza osoba moze niewiele zrobic w kierunku przeforsowania jakichs zmian w spoleczenstwie. Mysle, ze takie elektroniczne strony sa waznym sygnalem, pokazuja, ze sa ludzie, ktorych obchodzi los Ziemi, kraju czy ich miasta. Osobiscie nie popieram wielu metod, jakimi posluguja sie wielkie koncerny trujac nasze srodowisko, ciesze sie, ze takich osob jest wiecej. Moze nadejdzie dzien, kiedy zbierze sie nas wystarczajaca liczba, aby wplywac na samorzady czy prezydentow miast. Nowoczesne technologie utylizacji odpadow sa bardzo kosztowne i koncerny przemyslowe nie sa zainteresowane ich wprowadzaniem. Wiele z nich jest bardzo krotkowzrocznych, bo niestety, sa juz powazne sygnaly ekologow, ze niedlugo zabraknie nam wody pitnej i innych potrzebnych do zycia bogactw naturalnych Matki Ziemi. Wtedy produkcja przemyslowa bedzie dopiero kosztowna ! Mam nadzieje, ze ludzie jednak beda w stanie sie obudzic, nim bedzie za pozno...

atma

Jesli tylko najdzie Cie ochota na jakis frywolny poczestunek wegetarianski, taki cud w gebie, to daj znac - zapewniam niezapomniane wrazenia kulinarne :)))

Adam

A ja polecalbym kilka pozycji Hrabala.Jest po prostu super.Nie mowie juz naet o oskarowych "pociagach pod spedjalnym nadzorem" le wszystkie jego ksiazki sa po prostu wystrzalowe,goraco polecam

do klopsa

Moja ciotka o ktorej przypadku wspominalem wczoraj korzyst z cuda o nazwie vilcacora.Mowia ze to czasem pomaga n\a takie rzeczy.Poprawy zdrowia i wiecej optymizmu

Corrs

tak sie zastanawiam, jak mam to zinterpretowac... ja mam Ciebie zaprosic, czy ty mnie ? Hehehe, grunt, to umiejetne konstruowanie zdan :)))

danzing

precz z napływową hołotą

hmm.........

moi mili od nie dawna zdecydowlama sie zrobic prawojazdy no i wiecie zebrana kasa, poszlam umowilam sie i ......wlasnie tu zaczely sie schody bo instruktor ktorego mam to gnoiej ,,, przeciez ja mu placae wiec jakim prawem wydziera sie na mnie?? to nie jets nawet odp. to stek slowotoku nie wiele majacy wspolnego z wypowiedzia na jedno pytanie odp. taka ze mi uszy wiedna...malo tego mam wrazenie ze on tak traktuje wszystkich swoich kursantow... Mam go dosc a zalezy mi na czasie i na tym by miec ten kwitek jak najszybciej ale nie wiem i nie rozumiem jak ktos kogo defakto wynajmuje moze sie tak zachowywac..dziwie sie sobie .. ze mu jeszcze nie pizlam....haha ale mam dla was rade jesli zechcecie robie rawko zorjetujcie sie do rąk jakiego sadysty idziecie... Jesli ktos ma jakies wspomnienia zwiazanie z tym wydarzeniami czekam na wypowiedzi..

Przed ciszą wyborczą

Dzisiaj oglądałam trochę rozmowę z kandytatem na Prezydenta - Krzaklewskim - na jedynce. Krew mnie prawie zalała, choć jestem spokojnego usposobienia. Ten kretyn nie dopuścił Gębarskiego do głosu, nie mówił składnie na temat, na dodatek nie odpowiedział na żadne pytanie dziennikarza, zachowywał się w ogóle - jak obrażona na wszystkich primadonna. A przed chwilą podano w TV, że Gębarowskiego zawieszono w wykonywaniu obowiązków na jakiś nieokreślony czas, gdyż rzekomo zachowywał się nieprofesjonalnie, przeprowadzając wywiad. To stek pomówień, wywiad ten obejrzałam dokładnie calutki i jedyną osobą, która zachowywała się nieprofesjonalnie, był niestety jegomość tytułujący się doktorem nauk informatycznych. Boże, uchroń naszą Ojczyznę od takiego "profesjonalisty"!!!

Ktokolwiek wie...

... gdzie można nabyć nowy zasilacz do skanera "SNAP SCAN 1212 P" , proszony jest o kontakt.
Z góry dziękuję!

Samozaglada

Czesc Kyliks !

Nie ogladalem tego programu z Krzkleskim ale takze nie bede na niego glosowal , poniewaz w pelni popieram Twoja opinie o kandydacie . Ja nazywam go "Musolini" Jesli tak go oceniasz to wiesz co masz zrobic?
Tylko nie probuj nie pojsc wogole na wybory bo moga wybrac inni -Jego lub jeszcze gorszego .
A tak nawiasem mowiac BRAK !! NAPRAWDE GODNEGO KANDYDATA na ten urzad to tez swoista nowa SAMOZAGLADA!!!!! naszego polskiego spoleczenstwa .
Hej Mlodziezy !
W przyszlosci trzeba zmienic ordynacje wyborcza bo ta jest calkiem do bani.Potrzebni nam sa przywodcy godni , uczciwi, wyksztalceni , dynamiczni , pracowici , tworczy i reprezentatywni . Zaden z obecnych , moim zdaniem , nie spelnia wszystkich w/w kryteriow wiec tym razem musimy znowu wybierac najlepszego z PRZECIETNIAKOW .

Samozaglada

Czesc Atma i inni Gdanszczanie !

Witaj w gronie ekologicznym Trojmiasta . Cesze sie , ze tak myslisz . Technologie ekologiczne , o ktorych piszesz sa rzeczywiscie bardzo kosztowne ale problem lezy , moim zdaniem , gdzie indziej . Na etapie projektu technicznego przedsiewziecia jest obowiazek uzgodnienia projektu ze wszystkimi odpowiedzalymi instytucjami m/innymi z Wydzialem Ochrona Srodowiska wladz miejskich . Projekt nie spelniajacy wymogow ochronnych nie powinien otrzymac uzgodnienia i byc dopuszczony do realizacji . Koncerny maja wtedy do wyboru dwa rozwiazania :
- zaniechac inwestycji jako zbyt kosztownej lub ,
- doprojektowac i wybudowac stosowne zabezpieczenia ,
Naszym zadaniem jest przekonywac decydentow do wymuszania na koncernach wyboru drugiego wariantu a to wlasnie jest najtrudniejsze . Bogate koncerny beda troche mniej bogate na etapie inwestycji ale bardziej bogate na etapie produkcji bo nie beda musialy placic BARDZO , BARDZO , BARDZO wysokich kar za zanieczyszczanie srodowiska . Dzisiejsze kary sa smiesznie male a i te nie sa egzekwowane . Jesli taka wizja bylaby realna moglibysmy spokojnie korzystac z dobrodziejstw Matki Ziemi korzystajac rownoczesnie ze wszystkich dobrodziejstw naszej technologicznej cywilizacji bez zadnych ograniczen . Nie bedac w pelni zdrowym nie bede mogl korzystac z osiagniec nowych technologii .
Pozdrowienia dla wszystkich .

nothingman

poszukuję przez Internet Katarzyny (z.d Rocławska)
ktokolwiek wie......

spfcdsgvfdgbv

gfhbfgfhfghgfhdfhddh

??

?? DLACZEGO KOBIETY NAS OPUSZCZAJA ??

odpowiedz

?? DLACZEGO KOBIETY NAS OPUSZCZAJA ??

bo jestes cie zbyt malo dobrzy i jak juz nas macie zapominacie o tym by sie starac,,, myslicie jest to bedzie ..haha figa z makiem na kims kto uwaza sie za pepek swiata swiat sie nie konczy...

Do Maćka z Sopotu

Wydaje mi się, że trochę kultury nie zawadziło by Ci, nawet, jeśli piszesz do kogoś e-maila.
Pewne zasady powinny być przestrzegane - zapewnie nie znasz Netykiety, więc na Twoim miejscu zapoznałabym się z nią jak najszybciej.
Masz szczęście, że jestem na tyle kulturalna, że Twojego listu nie puściłam w trójmiejski eter!!!

Bohomaz

Wydaje mi się, że najlepiej byłoby pójść na wybory, oddać nieważny głos (np. skreślając dwóch kandydatów) i wtedy nikt inny naszego głosu już nie wykorzysta do niecnych zamiarów. Masz rację, odpowiedni kandydat tym razem się nie pokazał, ale może było to spowodowane tym, że nasze społeczeństwo nie dorosło jeszcze do tego, by z siebie takowego kandydata wyłuskać!?!

Prawo jazdy

No wiec ja mialem taka sytuacje ze s z powodu zlego uczenia mnie tzw. Rekawa oblalem go 3 razy !!!! Dopiero jak zmusilem goscia do odpowiedniego sposobu nauczania to zdalem.!!! Wyobrazcie sobie jak przychodze do domu po 3cim egz. i mowie czesc Mamo czesc Tato znowu nie zdalem i... znowu na rekawie !!! :(

Wybory

Wybory w tym roku beda wyjatkowo ciekawe !!! Gdybym mogl zaglosowal bym na Olechowskiego. A co do samej oceny wyborow to macie racje. Znowu bedziemy wibierac miedzy mniejszym a gorszym zlem

Milosc, kobiety

Nie wszystcy faceci to dranie i nie wszystkie kobiety sa wredne !! Ja znalazlem taka jedna wyjatkowa, ona mysli ze ja jestem wyjatkowy !!! Jest cudownie !!!!!!!!

TOUCH

PRZEDE WSZYSTKIM WIELKA BUZKA DLA PIEKNYCH GDYNSKICH KOBIET!!!
BARDZO MI WAS BRAKUJE.
MIESZKAM NA "ISLAND OF LOVE" - CYPR, I DOPRAWDY TUTEJSZE DZIEWCZYNY NIE SA TAK PIEKNE JAK WY.
MOZE KTORAS Z PAN MIALABY OCHOTE TROSZKE SIE POBAWIC PISZAC COKOLWIEK OCZYWISCIE!!!
NO TO UCIEKAM I CZEKAM NA ODZEW .
A BYM ZAPOMNIAL, WIELKA BUZKA RAZ JESZCZE!

Zlot WP

Mnie ciekawi kiedy w 3 mieście będzie zlot WP

....nie ma nie bylo

ginace piekno, kiedys bylo
ginacy ludzie, kiedys byli
wybory, przeminely jak zimny wiatr
wybory, nic nie zmienily
ludzie wybrali, to co najlepsze
ludzie sie spodziewali, marnych wynikow
pisze to przed druga tura,
to nie mialo byc polityczne,
to mialo byc o mnie,
ale koniec
bylem, pisalem, zylem, pelna geba
teraz odczuwam brak,
czegos, nie wiem czego,
piekno otacza nas a ja nie moge
sie nim nasycic jak kiedys
nie moge promieniowac radoscia
bo ranie tym innych ludzi
zabila sie nasza przyjaciolka
z gratki
sue, dlaczego?
tylko ty to wiesz
ja wiem ze to byla glupota
nie ma na tej ziemi powodu
dla ktorego mozna by sie
targnac na swoje zycie
nikt nie jest wart
cudzych lez
nikt nie jest wart
czyjegos zalu
ale trzeba wspolczuc
inaczej sie nei czuje
tego co sie powinno
miltedus ty cos dopisz
mixer ty cos wymysl
gratka umrze, juz umarla,
w pamieci sue
nie pozwolmy umrzec
innym

Przeprosiny

wszystkich urazonych z gory przepraszam
a wlasciwie z dolu bo tam sie znajde

life is brutal

Life is brutal... poniewaz dziewczyny sa ale zajete, albo cie nie chca albo idiotki. Nio coz... zycie jest dziwne...Zycze wszystkim Trojszczaniom wiekszego szczescia niz moje...

Po wyborach...

W wieczorze wyborczym, z ust Pani Profesor Staniszkis, padły słowa, które mnie zmroziły:
Cytuję:
"Polacy wybrali teraźniejszość czyli Kwaśniewskiego, bo sami czują się obecnie niezadowoleni".
Może moje szare komórki nie działają zbyt sprawnie (?), ale to oznacza, że chcemy przez następne pięć lat być niezadowoleni??? Ja dzisiaj spełniłam swój obywatelski obowiązek, zagłosowałam i bynajmniej nie uważam, abym przez następne kilka lat musiała z tego powodu być niezadowolona...

Samozaglada

Czesc Kylis i inni Gdanszczanie !

Fajnie mi sie z Toba polemizuje . Masz szczescie , ze jestes kobieta i masz prawo byc zmienna . Twoje ostatnie dwie wypowiedzi dotyczace wyborow sa , moim zdaniem , sprzeczne ze soba . W jednej popierasz mnie , ze jeszcze nie znalezlismy godnego kandydata w drugiej oburzasz sie , ze Polacy wybrali -"terazniejszosc bo sa niezadowoleni"Moze nie zgodzilbym sie w pelni z tym niezadowoleniem ale z terazniejszoscia zupelnie . Kazde "stado" potrzebuje swojego przywodce i przewodnika .
Zaden przywodca nie jest w stanie zalatwic nam zywnosci , pracy , wyksztalcenia , renty , mieszkania itp.(kto w to wierzy jest szalony). To musimy zalatwiac sobie sami. Przywodca powinien natomiast byc dla nas jedynie dobrym przewodnikiem . Wskazywac kierunki ,drogi , sposoby osiagania sukcesow osobistych i zbiorowych oraz potrafic inicjowac start na tych drogach oraz isc na czele takiego "stada"(najlepiej zaobserwowac to wsrod owiec). Jako spoleczenstwo wybralismy ponownie przywodce , ktory poswiadcza nieprawde zachowuje sie niegodnie i uwaza , ze na tle jego dotychczasowych osiagniec to jest nieznaczacy szczegol ,ktory nie powinien miec wplywu na ogolna ocene czyli wskazuje nam kierunek "wlasciwych zachowan". Nawiazujac do tego co pisalem wczesniej jak mamy zwalczac SMRODZENIE rafinerii , WYCINANIE lasow , ZANIECZYSZCZANIE wody itp. kiedy argumentem wskazanym przez prztywodce jest osiagniecie GLOBALNIE WIEKSZYCH KORZYSCI SPOLECZNYCH?? Skorumpowany urzednik biorac przyklad z przywodcy tez slusznie sie bedzie bronil ZROBILEM TO TYLKO RAZ PRZEZ DWADZIESCIA LAT MOJEJ WYDAJNEJ uCZCIWEJ PRACY.
Dlatego wlasnie zgadzam sie , ze wybralismy terazniejszosc bo przeciez nasz kraj jest skorumpowany , srodowisko jest zatruwane , bylejakosc wszedzie kroluje a balagan jej w tym pomaga . Boimy sie jeszcze bardziej radykalnych rozwiazan . Wszyscy wiemy ze " po burzy jest pogoda"lecz wiekszosc z nas burzy sie obawia i wolalaby delikatny deszczyk , cichy piorunek gdzies z odddali i przeswitujace sloneczko z za chmurek . Mysle , ze wybralismy wlasnie taki wariant .Choc osobiscie sie z tym nie zgadzam szanuje demokracje i musze jeszcze poczekac na burze .
Pozdrowienia dla wszystkich .

Wybory 2000

witam wszystkich -
no i stalo sie - mamy nowego "starego" prezydenta. "prezydenta wszystkich polakow" - ale w takim razie ja dziekuje i obejde sie bez nazywania mnie polakiem, bowiem to nie jest moj prezydent .
Narodzie!! Cos ty zrobil ?

ATMA ( EX TIMETRAWELER)

A jednak ktoś mnie pamięta...Dzięki piękne za pozdrowienia ezoteryczko ! Pozdrawiam również i kończę bo miejsca brak na kuponie ( he )

Corrs(ex Manson)

A ty Mansonie nie odpowiedziałeś mi kiedyś w gratce a teraz mnie pozdrawiasz?.Licze na wielkie przeprosiny. PS. Jutro w Gdańskim empiku ma być Rośinski

Znów bez nagłówku

Cóż Kwaśniak poraz kolejny został prezydetem,a ja zwyczajowym głosowałem na legędę pana Lecha Wałęsę( chciałem głosować na Josipa Broz Tito ale nie kandydował, pech...) Ps. widział ktoś mojego dobrego kumpla LAIBACHA(+) ?

Plagiat

Sue...naprawdę?

Mansonie

Nie, no jak się domyśliłeś? I dlaczego zmieniłeś imię? Ja tam wolę
"Manson"...pewnie dlatego, że drapeżnie sie kojarzy. Zawsze miałam słabosc do tego elementu.
Byłes na Mononoke?

Miltedusie

Chodzi mi o dobry kabaret .Wcale nie narzekam na nadmiar dobrych kabaretów w okolicy. (Ani na nadmiar dobrego kabaretu w okolicy ogólnie.)Najlepszego już nie ma, chociaż została wytwórnia A'yoy. A rady na deficyt, wybacz, ale są do kitu. Widzisz ja, ja,ja, ja,ja i ja już jakiś czas temu ustaliłyśmy wspólne zeznania. Teraz chcemy otworzyć drzwczki.

Atma

A co znaczy "Atma"?

Atma

Gdzie można znależć mozliwie jak najbardziej obiektywne raporty o bieżącym stanie środowiska?

A JEZELI ??

WY OBIECUJECIE WIELE A POZNIEJ NIC !!
I PAPA!!

niestety tak

to SUE......

Co obiecujemy?

no koles? co obiecujemy? wyzywasz mnie ze cos ci obiecalem? co? taki mocny jestes? obiecalem ci cos? he? no? no? obiecalem? no? przyznaj sie?

Bohomaz

Cześć!
Ja nie jęczę, że wybraliśmy teraźniejszość, tylko nie spodobał mi się logiczny tok rozumowania Pani Profesor Staniszkis. Taki autorytet, wystepując w telewizji publicznej, powinien przykładać się bardziej do merytorycznego znaczenia własnych wypowiedzi.
Co do wyborów, to nadal zgadzam się z Tobą, dlatego też oddałam głos tylko po to, by nikt za mnie tego nie zrobił. Zwłaszcza, że potem naprawdę nie można tego sprawdzić...

!!

mowie o kobietach, moze nie wszystkich,
moze sa wyjatki na tym swiecie.

Testing, testing 1,2,3

Tak wiem. Temat nie ma nic wspolnego z trescia wiadomosci. W sumie nie wiem po co to pisze ale widze wlasnie moja radosc gdy palce same skacza po klawiaturze a ja wlepisam swe slepia w ekran monitara nie zerkajac nawet na klwaiature. Dalczego to pisze ?? moze to zaslona dymna, a moze .... nie "a moze tak a moze nie, a moze pfffff a kto to wie ?" nie wiem czy wam napisac cos madrego czy glupiego, nie wiem po co robie cokolwiek w tej chwili. poprostu siedzie i wale palcami w klawiature, moze to skutek kaca powyborczego a moze tego ze skonczyla sie promocja HBO, a moze tego ze powtarzaja odcinki Dilberta ktore juz widzialem. A mozepisze to bo interesuje mnie reakcja ludzi, ktorzy zazwyczaj nie widza moich dolow ??
Nie to chyba nie to. moze irytuje mnie to ze nie znalem Sue i dopoki jestem na tym swiecie jej nie poznam (zobaczyby jak to bedzie pozniej). A moze .... sam nie wiem. Proboje cos zrobic aby mnie ktos zauwazyl. Proboje wypelnic czas miedzy postka jaka mnie otacza od weekendu do weekendu, gdy nie wiedze pewnej osoby. Ktos mnie zauwazyl.... potrzebuje wiekszej ilosci przyjaciol, znajomych, ludzi mi bliskich, ale nie bliskich w sensie metaforycznym, duchowym tylko bliskich w sensie fizycznym (nie to chyba zle zabrzmi) no dobra potzrebuje ludzi mieszkajacych blisko i bedacych moimi znajomymi, kolegami, kolezankami (zawsze lepiej sie dogadywalem z dzieczynami :) dlaczego fajni ludzie, ktorzy mnie lubia takiego jakim jestem mieszkaja gdzies w Gdansku, albo jeszcze gdzies dalej ?? Tyle pytan a brak tylu odpowiedzi ?? Jedynym pocieszeniem jest wiara i Bog. Wlasnie Bog. A moze wiec meczy mnie swiadomosc ze gdyby nie Bog czulbym sie sam, jak palec (o ile nie liczyc pozostalych czterech ??? hmmmm wiec chyba kolejne zle porownanie ....); odrabany palec, odrabany od reszty..... a moze ...... nie zakoncze to takim prostym cytatem z Eminema :"AAAAhhhh fuck it !"

7sk

Wiesz ze takie stany sa tylko preludium do prawdziwego rozmyslania? wiesz ze one powoduja iz rozwija sie nasza wyobraznia? wiesz ze one sa tak naprawde stanami inicjujacymi nowe polaczenia pomiedzy neuronami? ale prawda jest taka ze gdybys nawet myslal jaki kolor maja niebieskie migdaly to i tak te zwoje by sie tworzyly, dalej na nowo i na nowo, a wiec mysl i niech mysl uwolni cie od tego ziemskiego padolu rozpusty, nedzy i rozpaczy.
Tak jak mnie swojego czasu
ale to tez tylko pozory
trudniej znalezc jest bliska osobe na tym swiecie nisz przeskoczyc slonia. ja caly czas szukam, caly czas znajduje, ale te osoby sa daleko, daleko ode mnie, a moze to tylko pozory? moze to tylko fikcja? moze jestesmy wykorzystywani przez SpecNaz do czegos? moze jestesmy szpiegami? a moze kosmitami? nazwij to jak chcesz to i tak jest nasza bajka ktora my sami zaczelismy z pomoca rodzicow ale tez i ktora nalezy nam samym skonczyc. nie mozemy konczyc zycia przedwczesniej nei mozemy oplakiwac glupcow ktorzy nie docenili tego daru. mozemy wspolczuc. to jedyne co mozemy zrobic
my nie czujemy tego co czuja rodzice po stracie dziecka, nie czujemy tego co przyjaciele czuja po stracie najblizszej osoby, nie czujemy bolu, czujemy konsternacje, a co by bylo gdybym to ja tak zrobil? nie wiem i nie chce wiedziec.
chcialem tak kiedys to skonczyc ale powiedzialem sobie ze nie, ze to bedzie oznaka slabosci. nei mozna tak po prostu skonczyc z zyciem, z darem, przeciez mozemy tyle dobrego zrobic na tym swiecie, ale tez mozemy wsyzstko zepsuc. tak to jest niestety, kazdy to wie, ale nie kazdy chce to zauwazyc. jak mowisz. przyjaciele sa gdzies tam wsrod mnostwa elektronow i swiatla. trzeba znalezc to swiatlo na koncu tunelu, inaczej nie bedziemy nic z tego zycia miec.

PRZEPROSINY PO RAZ 2

i znowu przepraszam osoby urazone

7sk

Jeżeli brakuje Ci przyjaciół, spróbuj być bardziej otwarty w stosunku do ludzi, nie staraj się nie wychylać, ale właśnie wychylać! Żadnym ubraniem nie zyskasz sympatii innych(hi, hi), bo to co na zewnątrz jest bardzo mało ważne.

Wybory

Ale sie nam atmosfera "skwasiła" po tych wyborach.

I CO

z Gratką HP?

Miltedus

Jesteś tu w tej chwili?(12.35)

Bakcylia

Mam pytanko: co znaczy bakcylia ? hi,hiiii
Nie zmienilem imienia, Bakcylio, zawsze w duszy bylem barbarzynskim Irlandczykiem :))) To po prostu inne z moich imion, a mam ich wiele :)) Nie obraze sie, jak napiszesz do mnie @maila :))) Sciskam za lokcie hi,hiii

Shaigan

Manson to brutal i czesto nie odpowiada, ale recze Ci, ze duzym sentymentem darzy cala twoja rodzine :))) poza tym dobry chlopak, chociaz bandyta :))) trzymaj ze mna, jezeli Ci to nie przeszkadza hi,hii

YEDI

A uwazasz ze kto powinien wygrac te wybory?

Pozdrowienia.

Shaigan

Coz!Czemu do Ciebie pisze?

Bo wpadla mi w oko Twoja wypowiedz.

Moze sie odezwiesz do Skulinki?

Buziaki.

Archiwum X

Pozdrowienia dla wszystkich fanow Archiwum X.

Buziaczki.

P.S.: Zawsze mozecie znalezc dobre slowo u zagorzalek fanki tego serialu.

Corrs

Kto to jest Mason i kim jestes ty?
Moze porozmawiamy bardziej prywatnie przez e-maila?

Caluski.

!!

JEST MI ZLE !!

koles

Czemu jest ci zle?

Napisz do mnie na e-mail bo musze juz isc.

Buziaki-

Miltedus

Gratka zyje i zyc bedzie. DB nie zupelnie ja jeszcze zgnebil. Bedzie i nic tego nie zmieni. Musimy dac o sobie znac. Jesli masz jakies kupony na zbyciu chetnie skorzystam. Ciri a Ty?
Mixer? Atma? Corrs (czytasz jeszcze HP? jesli tak to czemu ciebie nie widac na lamach? na pewno masz kupony!!!)? ludzie pomozcie w zbiorce kuponow.

Kosa

Kosa lezy na poboczu.
Śmierć zabił kierowcę.
A może kierowca zabił Śmierć?
Kto lepszy?
Ten z licencją na zabijanie?
Czy ten bez?

Koles

a komu nie jest?
czy uwazasz ze ludziom zbierajacym puszki np jest dobrze?

Testing, testing 1,2,3 (ew. 7sk)

Prawdziwe rozmyślanie? A zy coś takiego wogóle istnieje?? Szczerze mówiac wątpię! Czy my, istity ziemskie mam prawo rozmyslać o czymkolwiek. Przecierz nasze rozmyślania i tak niczego nie zmienią pozotaną w naszej głowie, albo i nie, i tylko spowodują, że mamy doła i źle się czujemy, czy takie preludium jest wogóle potrzebne? a może to nie jest prwludium, może to już jest rozmyślanie? może, jak zwykle dużo pytań, mało odpowiedzi i nigdy nie wiadomo do kogo się zwrócić! Nietety niewielu jest ludzi mogących wszystko wyjasnić, a praktycznie takich nie ma :( Nie wiem czy chcę rozmyślać, nie wiem czy to jest preludium czy co tam to może być ale jedno wiem na pewno. Czuję się silny ze swoją wiarą, nadzieją i miłością. Wytworzyłem sobie odpowiednie podstawy istnienia i działania, ale kogo to interesuje?
Widzisz. Dziś twierdzisz że Sue popełniła błąd, nie wiesz jak mogła zrobić coś takiego. Otóż widzisz ja tego wogóle nie rozumiem. Zastanawiam się nad tym i nadal nie rozumiem. Może to dlatego, że jej nie znam i prawdopodbnie dlugo nie poznam :( A nawet nie wiem czy warto byłoby ją poznać, choć z dośwaidczenia wiem, że warto jest pozanwać nowych ludzi, poznawac ich spojerzenie na świat. Wiesz to samo przyciągneło mnie do Kasi, Ciebie, Darii i jeszcze paru innych osób. Może tak samo by było w Jej przypadku?! Ale chodzi mi o zrozumienie jej sytuacji, otóż uważam, że nie rozumiem jej czynu i nigdy nie zrozumiem (chyba ?). Fakt kiedyś pragnąłem uciec z domu, prawdpodobnie ona czuła sie podobnie jak ja gdy chcialem uciec ale czula to z 1000 razy silniej. Ale ty. Z tego co wiem, sam kiedys nad tym sie zastanawiales, chciales odejsc! Zastanawiam sie dlaczego tego nie zrobiles, co cie powstrzymalo? a wlasciwie czy ja tez sie rpzyczynilem do tego, ze jednak tu jestes? bo jesli tak to czuje sie wtedy tym gorzej bo wiem ze moze istaniala by szansa pomocy dla Niej!.
Ale nie wiem czemu tak sie zaglebiam w jej sytuacje? Przeciez tu chodzi o moj stan. Wiesz chyba wiem dlaczego tak mam. Odzwyaczilem sie od takich rozwazan, a wlasciwe rozwazania mnie opuscily an czas fascynacji ksiazkami T. Pratchett'a. Teraz ten czas fascynacji minal, zastapil go czas zabawy tym swiatem dysku, zabawy utworem, ale tez pozostawia we mnie to jakies przemyslenia. Przez tamten czas fascynacji, fascynacja zastepowala mi moje wlasne, smieszne mysli, a teraz na nowo je uwolnila z zaskakujacym efektem, moze to z powodu niespodziewanego powrotu. Hmmmm.... może, jednak nadal uwielbiam Świat Dsyku, lubie Rincewinda, Dwukiada, Cohena .... Ale powrocilem do stanu sprzed poznania jego utworow. I ten stan wlasnie lubie. Wlasnie w tym stanie odczuwam cala piersia milosc, szczescie i radosc w wierze w Boga oraz uczucia laczace mnnie z moja kochana druga polowa o imieniu Kasia :) Nie jestem juz takim bezmyslnym wazywem, a tego nie lubie. Lubie myslec i mowic o tym co mysle. Tylko nietety nie zawsze mam komu je wypowiedziec. Niestety jak mowie moi znajomi sa daleko.....

Else (Ciri)

Otorz widzisz mnie nie brakuja przyjaciol tylko oni sa za daleko gdzies w Gdansku, zazwyczaj z godzine drogi odmenie. Nie zawsze mam czas na wycieczki a im nie zawsze sie chce tez wybierac az do Gdyni :( majac innych przyjaciol w blokach, wokol siebie.
Ja mieszkam w domku jednorodzinnym, jednak uwazam ze to lepiej. nie lubie blokow, choc nie zaprzeczam. Bloki maja swoj urok w postaci masy znajomych i sieci komputerowych.
A co do ubrania to ono nigdy nie decydowalo z kim sie przyjaznie a z kim nie !!! Zawsze staram sie byc soba, nie lubie sie transformowac a co do sytuacji gdy sie kryje to dlatego ze nie wiem jak mnie przyjma osoby o takich osobowosciach jak np. Kiszczak..... wiec w takich sytuacjach ubior moze byc wymowka !! Po prostu. a to ze sie trzymam z boku to nie tylko moja wina czesc z ludzi o ktorych mowimy tez sie kryje i nie wie czy ze mna pogadac (urazonych przepraszam). Pewnie dlatego tak szybko sie poznalem z Etnicą bo on jest pewny sebie a nie da sie zaprzeczyc ze reszta to w duzej czesci ludzie odsc zamknieci w sobie :( a moze sie myle. No nie wiem !!!??? Hmmmm.....

plagiat

Dla mnie gratka byla bardzo wazna, ale to bylo pare lat temu. Teraz czytam, jasne, ale wiekszosci ksyw nie kumam. Ja zszedlem po cichutku pamietajac wielkiego mistrza Maska, za ktorego sprawa po raz pierwszy sie spotkalismy. Bylem przy debiucie Kiszczaka. Robilismy Vormkfase (pozdrowka for Mask, Spider, TAU, Charlie, Opoponax, Brat Stern, Goal i tak dalej). Poznalem Kerrego, Squora, Mixera - fajnie bylo. Zycie idzie dalej i nie cofa sie. Mam troche znajomkow z tamtych czasow i to jest dobrze. A teraz robie cos innego i to tez jest w porzadku. Moze i jestem sentymentalny, ale chyba nie do tego stopnia, by nie moc isc dalej.
Ciesze sie, ze widze tu Atme, Shaigana, Bakcylie, ksiecia ciemnosci Mixera, Ciri - ale dlatego, ze kiedys ich czytalem i byli fajni. Jesli ktos mi bardzo pasuje, bede sie z nim kontaktowac bezposrednio, nie jest mi potrzebna forma gazetowego ogloszenia. Ten okres ekshibicjonizmu mam za soba. I Ty tez bedziesz miec, bo taka jest kolej rzeczy. Nie utozsamiam sie z gratka za bardzo, utozsamiam sie natomiast z ludzmi, ktorzy ja tworzyli.
Wybacz, nie wycinam juz kuponow :))))
Serdecznie pozdrawiam.

Hyde Park by e-mail

Macie juz dosc wchodzenia na strone ??
chcecie rozmawiac o wszystkim i o niczym przez e-mail ???
Zapraszam was abyscie sie zapisali na grupe pogaduszki@egroups.com mozna tam rozmwiac o wszystkim i o niczym przez e-mail a wasza wiadomosc poprzez ten adres zostanie rozeslana do wszystkich czlonkow grupy.
Alternatywa dla hyde parku i dla gratki w jednym !!!
Aby sie zapisac wslijecie pusat wiadomosc na pogaduszki-subscribe@egroups.com
jest to grupa na ktora mozecie sie zapisac jedynie poprzez ten adres, nie zorbicie tego ze strony WWW wiec zapraszam do zapisywania sie i do zapraszania swoich znajomych
P.S. To troche brzmi jak spam ale co tam :)

Jest smuto

to Kwiat Paproci, którego nie ma.
Już przed rokiem były oznaki, sygnały.
Wtedy pomogli jej przyljaciele.
A teraz.......

7sk

twoje wnioksi sa interesujace aczkolwiek bledne w niektorych miejscach
ludzie niekoniecznie umieraja z powodu tego ze ktos im nie pomogl, oni umieraja bo tego chca najczesciej. ja nie ubolewam nad tym co oni mogli zrobic albo co ja moglem zrobic
to co zrobilem albo to czego nie zrobilem to juz moja sprawa, a to co inni zrobili to nie moja sprawa, niestety.
a co do twoich przyjaciol
wez czasem powiedz ze potrzebujesz albo chcesz zeby [rzyjechali albo co? albo zebysmy gdzies wpadli na piwo ablo co
kurde facet? zalamujesz mnie....

.......................

Tak sobie pomyślałam, że nie ma sprawiedliwości na tym świecie. I nigdy nie będzie, dopóki istnieje fałsz, obłuda, zawiść i nienawiść. To takie głupie, chcemy, aby wszyscy w stosunku do nas byli sprawiedliwi, ale przecież rządzimy się tymi samymi prawami, co inni, więc jesteśmy tacy sami. To głupie, ale musiałam was tą myślą "olśnić" - to taka wewnętrzna potrzeba... Wracam do pasjonującej książki o interakcjach międzyludzkich..

pkp-graf.

co to ma k**** znaczyć że pkp tymi swoimi obleśnymi farbami zamalowóje pożądne grafy a przecież niektóre z nich są dziełami! Jeżeli pkp ma rozum to niech nizamalowóje graffiti jednym paskiem bo to dodatkowo mnie pobódza aby nienamalować grafu tylko też przeciągnąć jeden pasek po wagonach.

.............

Ale się porobiło......... Kilka dni nieuwagi a tu takie zmiany w kraju....... O jejku..... Znowu trzeba będzie się przyzwyczaić........Witam ponownie wszystkich. Powróciłem ale nie wiem jeszcze na jak długo.....P.S. KOLES - nie przejmuj się codziennością... Ja wiem... Polokoktowcy nas nie kochają.......Nieważne... Na razie....

SKULINKA

...Czy jak ci tam... Uważaj na buziaczki które tak wszystkim rozdajesz bo ktoś się jeszcze zakocha... BUZIACZKI..... heeeeeeee

NIE POLAK - u !!!

Zauważ że nie jesteś całym narodem ...... Na naszego nowego - starego prezydenta głosowało ponad 50 % narodu... Jak sobie Polska wybrała tak będzie miała przez następne parę lat...To że ty akurat głosowałeś na innego kandydata nie znaczy że wszyscy powinni...Statystyki mówią za siebie... Mamy czego chcieliśmy...

katharsis

uleczcie swoje duchy,
odwroćcie wzrok od monitora.
tam jest tyle pieknych rzeczy na zewnatrz.
nauczcie sie żyć , powstańcie ZWŁOKI ,
okażcie swoje człowieczeństwo.

Bohomaz

Widze, ze jestes dosc dobrze zorientowany w procedurach urzedowych. Mysle, ze problem troche polega tez na dezinformacji lub braku przeplywu rzetelnych informacji do spoleczenstwa.

SHAIGAN AEGIRSSON

No wiesz co! Miejsca mu brak... tez cos :))) Trudno Cie nie pamietac :))) 3maj sie

Bakcylia

Rozumiem, ze bakcylia, to odmiana zenska bakcyla :) "atma" pochodzi z sanskrytu, czyli jezyka starohinduskiego i oznacza slowo "dusza". W moim przypadq podkresla fakt, iz bardziej interesuje mnie zycie i swiat duchowy (nie mylic ze stanem duchownym ;)) ) niz materia. Raporty nt. stanu srodowiska, hmmm, obawiam sie, ze ne dysponuje takimi informacjami w chwili obecnej. Moze Bohomaz moglby nam tu pomoc ?

buka!!

where are U??

7sk, plagiat i do kogo to jeszcze moze dotyczyc !

Niech Wam do glowy nie przychodzi popelniac samobojstwo, bo zloje tylek! taki krok niczego nie rozwiazuje, po tamtej stronie ma sie dalej doczynienia z tymi samymi problemami, tylko trudniej je jeszcze rozwiazac.... I po co komu to? Wiecie ile dusz 3eba do swiatla przeprowadzac, ktore wlasnie znalazly sie nie tam gdzie powinny ??? No, mam nadzieje, ze Wy nie bedziecie w kolejce! :)

Plagiat

Przykro mi, ale sama cierpie na niedobor qponow.

Inne tematy z forum

Vibracje (7 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Ankieta do pracy dyplomowej (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, prowadzę badania na temat zagrożenia przestępczością kradzieży i kradzieży z...

Jeśli dziś piątek, to czytamy Ziemkiewicza (45 odpowiedzi)

Dziś piątek, dzień postny, ale Ziemkiewicz nie zważa i daje czadu:...