czy firma Margo Vetrex upadła?

przestaly działać telefony, biuro zamkniete. Pytam bo zaplacilem zaliczke na okna i nie dosc ze minal juz ponad miesiac od planowego montazu okien nie zjawili sie ani nie ma z nimi zadnego kontaktu.

Czy ktos ma podobny problem z ta firmą?

Troche wstyd ze Vetrex podpisal umowe z takim niepewnym dystrybutorem. Stracilem zaliczke i juz raczej nie wezme Vetrexa tylko jakas inna firme.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: czy firma Margo Vetrex upadła?

Piotrek, telefony Magda odbiera więc jeszcze stać ich na działalnosć. Bądź dobrej myśli, ja czekm od początku Lipca (taki miałem termin montażu).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zadzwoń do nich jako nowy klient - jak zapytasz sie ile czasu czeka się na montaż od podpisania umowy Pani Magda mowi ze 2-3 tygodnie bo teraz jest seson urlopowy (??!!!). Normalnie jacyś popaprani oni są. "Byzmememi".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piotrku a czy podpisałeś z firmą umowę, w której jest termin realizacji usługi? Jeżeli tak, i jeśli jest już po terminie żądaj jakiegoś rabatu czy co tam sobie wymyślisz, albo zwyczajnie odstąp od umowy, a firma musi zwrócić Ci zaliczkę (pod warunkiem że posiadasz pokwitowanie) bo to oni nie wywiązali się z umowy.

zrezygnowalem bo nie bylo sensu - pani M. kłamie jak mało kto (lub nienormalna). no ale ktos jej za to płaci. 8 razy nie dotrzymali terminu montazu - w fabryce Vetrex mowia ze okna nigdy nie byly odebrane i stoja u nich w magazynie. bylem tez osobiscie z pretensjami w Margo to od montera dowiedzialem sie ze maja jakies problemy finansowe - oczywiscie z wlascicielem nie mozna porozmawiac.

wiec pozostala droga cywilna , odstapienie od umowy, sąd i takie tam.

aaaa, i co jeszcze bardziej pogrąża tę firemkę, to to że naciągają dalej ludzi. nowym ludziom dalej mowia ze montaz po 2-3 tygodniach (u mnie wpisali do umowy 3-4 tyg). ich po prostu nie stac na wykup okien w fabryce. Polska komedia - domorośli "byzmememi" bez głowy na biznes.

Szkoda tylko ze nasi rządzący nie mają z takimi problemów.

Tak,firma Margo jest w upadłości,moja sprawa jest już na Policji,oni na oszustwie działali od początku ,nie ma szans na okna ,nie ma na co czekać ,im Nas więcej zgłosi ten fakt tym lepiej.

My również zamawialiśmy okna w tej firmie w ubiegłym roku. Po wielokrotnych telefonach dostaliśmy informację że zostały stłuczone podczas załadunku... itp kłamstwa
Zrealizowane zamówienie nie zgadzało się z naszym zamówieniem. Jakimś cudem udało się wyszarpać montaż w grudniu już leżał śnieg.
Ale po tym co czytam to włosy mi stają dęba, cieszę się że nam się udało dostać okna.
P.S.
Za opóźnienie mieliśmy dostać zniżkę na parapety ale już nie chciałam nic z tej firmy...
Vetrex stracił bardzo wielu klientów...

Szanowni Klienci, z przykrością czytamy Wasze opinie o jednym z naszych byłych Autoryzowanych Salonów Sprzedaży. W związku z opóźnieniami w realizacji zamówień Partnera Handlowego Vetrex - "Margo Dariusz Huk", firma Vetrex pragnie Państwa najmocniej przeprosić za zaistniałą sytuację i jednocześnie zapewnić, że pracujemy nad tą sprawą.
Natychmiast po niepokojących sygnałach, skontaktowaliśmy się z właścicielem. Negatywnie oceniliśmy pracę tego salonu, gdyż złamał on jedną z podstawowych zasad, którymi kierują się nasze Autoryzowane Salony Sprzedaży – wysokiej jakości obsługę klienta. Nie współpracujemy więc już z ta firmą, o czym świadczą wspomniane przez Państwa zdjęte szyldy Vetrex.
Prosimy ewentualnych przyszłych klientów, aby nie podpisywać z Margo żadnych umów na nasze okna, ponieważ nie realizujemy dla tej firmy zamówień. Zapraszamy do innych, sprawdzonych Autoryzowanych Salonów Sprzedaży.
Vetrex pragnie pomóc w tej sprawie. Odwiedziliśmy osobiście część poszkodowanych klientów salonu Margo, którzy zamówili okna Vetrex, z resztą pozostajemy w kontakcie. W wielu przypadkach udało się rozwiązać problemy.
Prosimy o kontakt wszystkich klientów, którzy zakupili produkty naszej firmy w tym salonie, a którzy oczekują na opóźnioną realizację zleceń na adres vetrex@vetrex.eu lub pod nr tel. 58 692-24-00.
Jednocześnie dołożymy wszelkich starań, aby w przyszłości uniknąć takich sytuacji. Jeszcze raz przepraszamy i zapewniamy, że dla firmy Vetrex troska o jak najwyższą jakość produktu oraz usług jest sprawą najważniejszą.
Jest to nasze jedyne, prawdziwe stanowisko w tej sprawie. Inne zasłyszane wersje nie pochodzą od Vetrex.

Krzysztof Michalak
Dyrektor Handlowy
Vetrex sp. z o.o.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie dlaczego nie zgłaszacie sprawy na Policję,to co zrobiła firma MARGO D.H A.S i spóła podlega pod paragraf k.k art.286&1 kk,sprawę moiżna zgłosić w komisariacie na Platynowej na Oruni Górnej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowy właściciel, nowa jakość, nowy salon Vetrex

Szanowni Klienci, z przyjemnością informujemy, że w miejscu w którym poprzednio znajdował się salon firmy "Margo" D.Huk, dnia 16.01.2011 odbędzie się otwarcie nowego Autoryzowanego Salonu Sprzedaży Vetrex. Właścicielem salonu jest nasz profesjonalny i odpowiedzialny Partner Handlowy. Nowy właściciel salonu dysponuje szeroką wiedzą oraz wykwalifikowaną kadrą montażystów. Gwarantujemy Państwu, że pod starym adresem znajdziecie Państwo bardzo dobrą jakość obsługi, a także najwyższą jakość oferowanych produktów. Serdecznie zachęcamy do odwiedzenia salonu.

Krzysztof Michalak
Vetrex sp. z o.o.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy po tych perypetiach firma Vetrex weźmie odpowiedzialność za działanie nowego salonu również tę finansową? Odpowie w wypadku nieprawidłowego pomiar lub montaż przez ten salon ? Gwarantuje zaliczki i pełną odpowiedzialność za działanie tego salonu ?
Czekamy na odpowiedź .

Dalej czekamy i co cisza?

VETREX - farbowańce

Tak pięknie jak opisuje Pan Dyrektor z VETREX którego mamy sposobność tu poznać nie jest . Znając i zagłębiając sie w historję podobne przypadki wypływają nie jednokrotnie na terenie kraju. Ale co oni robią - hmm zaskoczenie , zdziwienie , szok i słowa współczucia wsparcia że panują na tematem, jednak tak nie jest, brak logistyki, nastawienie aby tylko finanse firmy się zgadzały a reszta - hmm jakoś bedzie to tylko czóbek góry lodowej . W niedługiej przyszłości odsłoni się prawda, podejście do tych zagadnień. Zmiana logo, i jeszcze kilka trików nie zmienią żeczywistości . Poczekamy, poczytamy, napiszemy.

Re: VETREX - farbowańce

No i jak Pan dyrekror aktywie się wypowiadający umilkł ?Czekamy na odpowiedź !Jak to jest z odpowiedzialnością za sieć sprzedaży ? Co z bezpeczeństwem zaliczek ?

cisza !

A czy znacie jakieś firmy , których jakiś procent salonów albo dilerów nie miał wpadek? Salony samochodowe to piękny przykład. Praktycznie wszystkie firmy produkcyjne opierają się na salonach dilerskich , niektóre działające jako tzw salony firmowe. Mam tu na myśli nie tylko firmy okienne. Konkurencja uwielbia takie tematy i podsyca.

Co to podsycać jest jak jest !

http://www.forumbudowlane.pl/vt/33236/0/oknoplast-nigdy-wiecej?highlight=oknoplast

Niestety ale pewne firmy biorą odpowioedzialność za nieuczciwego dystrybutora a inne mają to najwyrażniej gdzieś .To różnica Klasy tych firm

Dobrze ,że jest takie forum internetowe i opinie jak to .Po tym co tu porzeczytałem bym głeboko się zastanowił nad firmą Vetrex zwłaszcza ,żę na tych samych profilach można zamówić gdzie indziej praktycznie to samo często taniej i chyba moim zdaniem zdecydowanie bezpieczniej Po co komplikować sobie życie .Są firmy co biorą odpowiedzialność za swoich dystrybutorów .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak to już jest liczzy się zysk a nie opinie czy takie forum ?

Jak dla mnie to żenada aby firma nie wzieła odpowiedzianlości za swojego dystrybutora skandal i żenada

Niezłe newsy na tym forum i opinie o Firmie Vetrex ,a oni milczą ?

Jest dużo producentów na Vece i jest wybór Po takim czymś warto się zastanowić gdzie zamówić?

http://www.forumbudowlane.pl/vt/33266/0/pinokio-okna-katowice-mikolowska-niewyplacalna?highlight=oknoplast

Brawio co klasa to klasa zupełnie inny wymiar firm
Firma O. bierze pełną odpowiedzialność za swoich dystrybutoruw nie tak jak inni:)
zobacz jak się sprawa zakończyła :
http://www.forumbudowlane.pl/vt/33236/60/oknoplast-nigdy-wiecej

W lipcu chodziłem po salonach, żeby zrobić rekonesans na rynku bo jesienią będę zamawiał okna do nowego domu. Byłem też w salonie Vetrexu, handlowiec przekonywał mnie, że między oknami nie ma różnicy, że ma to samo co w Oknoplaście tylko taniej, nadawał na konkurencję równo Po wpisach na tym forum i na forum budowlanym widzę, że różnice są i to ogromne, przede wszystkim w podejściu do klienta. Jak się okazuje jedne firmy chcą i potrafią się zaopiekować klientem a inne nie. Tu się świetnie potwierdza powiedzenie: co tanie to drogie...

Ja natomiast zamówiłem okna w salonie vetrexu nie bede mówił gdzie , bo kto chce to sprawdzi , czytałem to forum przed zakupem , postanowiłem sprawdzić , miłe zaskoczenie
zaliczke można wpłacić u producenta miła fachowa obsługa wykonanie terminowe i solidne zdecydowałem sie na wpis tutaj , dlatego ,że dziwi mnie fakt ,iż jest tutaj grono wpisów nie od klientów zadowolonych bądz nie tylko od osób które wychwalaja oknoplast , bardzo dziwne ??????????
ale to tylko moje skromne zdanie zadowolonego klienta okien vetrex
z gury przepraszam jeśli kogoś uraziłem

Ja również zamówiłem te okna w salonie Vetrexu ( oni nie mają własnych salonów tylko firmy współpracujące nie mające nic wspólnego z producentem )
Zaliczkę też mogłem wpłacić u producenta ( a który producent by jej nie chciał ?)
Mnie też tam, spotkała wspaniała obsługa iście z kosmosu Jestem aż tak zadowolony jak mój poprzednik będę tą firmę wychwalał wszędzie i nie pozwolę wychwalać innych okien
Pragnę dodać ,że cała moja rodzina i znajomi też byli obsługiwani przez jeden z salonów firmy Vetrex i nie będę mówił gdzie :)

HA HA HA ALE JAJA Po tego typu wpisach niby to "zadowolonych klientów" zaliczek .

Może poprosimy o komentaż Kogoś z dyrekcji na temat vetrex opinie ? Bo wygląda to mało cikekawie i nie buduje zaufania do tego typu firmy na forum

Vetrex Szczecin czy Gorzów ?

Mam pytanie gdzie można znaleśc adresy sprzedawców firmy Vetrex Szczecin lub Gorzów ? Bo firma na stronach nie podaje a ja mam problem

Re: Vetrex Szczecin czy Gorzów ?

Jesteśmy punktem dilerskim firmy VETREX w Barlinku.
Działamy od niedawna , lecz posiadamy ogromne doświadczenie.
Proszę skierować zapytanie o kontakt z nami do firmy VETREX.

Pozdrawiam

Artur

Jak można działać od niedawna i mieć doświadczenie ? No chyba tylko w firmie vetrex wystarczy otworzyć punkt co jest jednoznaczne z doświadczeniem .TO AMATORSZCZYZNA !!! Gdybym potrzebował okna tej firmy to bym założył firmę okniarską został ich dealerem ,następnie zamówił bym ich okna do własnego domu z upustem handlowym i zlikwidował firmę -NIEZŁY POMYSŁ !!!

Panie Jerzy,
Firma działa od roku - a moje doświadczenie w branży stolarki otworowej to 20 lat. Jest mi przykro, że skomentował Pan mój wpis; jednak ma Pan do tego pełne prawo.

Pozdrawiam

Artur

A czy w Szczecinie ,a konkretnie Dobra Sz. też sprzedajęcie i montujecie ? Bo czarodziej ze Szczecina zupełnie nam nie leży. Kompletne zero komunikacji na tych samych falach ,a super wymagający to raczej nie jesteśmy .
Napisz proszę na priv e-mail
madzikikris1976@op.pl

Dużo taniej można dostać okna Vetrex w Goleniowie czy Świnoujściu gdzie obsługa była najlepsza . Vetrex Szczecin nieżle się ceni i jest zbyt drogi przynajmiej o montaż no i same okna nie robią tam wrażenia . To samo okno przekrojone pokazano nam w dwuch firmach . W Barlinku byliśmy przejazdem ale nie trwfiliśmy :( więc się nie wypowiem i radzę zadbać o reklamę wizualną przy drogach .

Hm przekroje okien tej firmy są takie same .Nie ma znaczenia czy np OPTIMAL BLACK zobaczymy w firme X czy Y .Najważniejsze , że jest to VETREX producent okien klasy Premium . Dużo taniej to znaczy ile 50 % ????? . Kurcze od kiedy klient pyta o reklamę wizualną przy drogach .Ależ to wszystko zadziwiające

W mojej opinii Vetrex w Szczecinie jeden ze sprzedawców ma zbyt wiele ograniczeń gwarancji w zakresie szyb .Ja wyczytałem ,że szyby po odbiorze przez klienta jak pękną to się nazywa wg ich karty za pęknięcie w wyniku eksploatacji nie podlegają reklamacji .A co jak było małe pęknięcie np 1mm którego się nie zauważyło przy wieczornym odbiorze i po tygodniu czy po kliku miesiącach poszło dalej na całą szybę .Proszę o wyjaśnienie może u innych sprzedawców ich nie ma ?

Klienci jak będą chcieli sprawdzić gdzie taniej to zrobią to, tak samo jak sprawdzą np ceny Oknoplastu w Szczecinie , Gryfinie czy Stargardzie. W Szczecinie są trzy punkty tego samego dilera a do wyboru jest jeszcze np Gryfino lub Stargard. Podobno w Stargardzie jest bardzo kompetentny sprzedawca i można sie targować.

Ładnie to tak podpuszczac ludzi i podszywac się na forum pod róznymi nickami? Madzia, Przemo.. Co jeszcze wymyślisz żeby oczernic konkurencję? Ciekawe gdzie zawarta jest informacja na temat ewentualnego pęknięcia szyb. Aż taką mocną konkurencją w Szczecinie jest Vetrex?

zasady gwarancji jasno określa producent , dlatego zachęcam do wnikliwej analizy, a VETREX to przyjazna firma . Każdy sprzedawca jest zobligowany do przestrzegania odgórnych zasad, i tak tez czynią . Odbiory przy wieczornym świetle ? to w zasadzie trzeba mieć sokoli wzrok , jednak zawsze lepiej odbierać przy świetle dziennym . A co będzie jak zobaczysz pęknięcię np 00,1 mm ? To tak jakbyś kupił nowe auto , i po tygodniu zgłosił , że zauważyłeś pękniętą czy porysowaną szybę . Jak myślisz czy zostanie ona wymieniona ?

Vetrex Szczecin, ten wątek dotyczy Gdańska. Specjalnie piszesz Vetrex Szczecin żeby wątek był widoczny w Szczecinie. Znam innego dużego producenta okien, którego diler też miał problemy. Nie będę wskazywać nazwy producenta okien.

z OKNOPLASTEM jest podobnie i dużo taniej można kupić w Stargardzie Szczecińskim lub Gryfinie gdzie jest bardzo kompletentna obsługa .Zatem warto szukać poza miastem

A ja jak się orientowałem najtaniej można kupić okna Vetrexu w Firmię MKM w Szczecinie tam mieli najniższe ceny lub Vetrexu w Stargardzie w firmie Fenestra na Mickiewicza gdzie jest fajna obsługa i równie niskie ceny no i ewentualnie w Okno Serwisie na Ku Słońcu w Szczecinie .A jak komuś za daleko to w Szczecinie Dąbiu na Goleniowskiej u Mateka ewentualnie w firmie Efekt i wielu innych

Lub jeszcze taniej w wielu przypadkach można zrobić to gdzie indziej bo to standardowe profile Veki dostępne wszędzie wystarczy poszukać dystrybutara Veki w swoim mieście tak jak ja to zrobiłem .

Powodzenia

OKNOPLAST SZCZECIN ?

Wow , ależ ten VETREX zawojował rynkiem , jest wszędzie i ma bardzo dobre ceny na najfajniejsze okna . Spokojnie jest też miejsce dla innych . Jak się oirentowałem to najlepsze ceny na OKNOPLAST SZCZECIN są w Stargardzie Szczecińskim firma TERMOBUD i bardzo kompetentna obsługa , ale również w Gryfinie firma ANDRYCH ma super podejście i atrakcyjne ceny .Wszysko zależy od kosztów , jak ktoś ma wystawny wielki salon i to czynsz płaci większy , jak ma milka biur to i koszty są duże , a to natępnie przekłada się na cenę okien

oknavetrex

W jakim celu Ktoś miesza w aferę Vetrexu inną firmę ? Aby odgonić problem i zmanipulować ludzi ?

Re: oknavetrex

W jaką aferę Vetrexu? Diler, jeden z ponad setki zachował się jak na poczatku forum opisano, na co producent nie ma wpływu. Sprawa dość odległa. Myślę że ktoś chce zrobić z tego aferę w Szczecinie bo część klientów najwyraźniej wybiera Vetrex - inaczej nie byłoby tutaj tych wpisów ze Szczecina. A to ciekawe że akurat ze Szczecina.

A to dobre a ja myślę ,że już taki numer Ktoś robił wcześniej o kilka wątków reklamując potyczkę jednego dystrybutora na końcu Polski ,która akurat skończyła się pozytywnie czego się nie spodziewał. Nawoływał do zrywania umów też w tym mieście gdzie sprawa go nie dotyczyła Stara się jak może zakładając inne ciekawe jego zdaniem fora Czy ktoś ma informacje o firmie ..... itd a teraz jest zdziwiony !!!

tak też tak myślę , po prostu jakiemuś dealerowi innych okien ubywa klientów i próbuje nieaktualną sprawę rozsiewać po swoim regionie , chcąc w ten sposób ograniczyć sprzedaż markowych okien VETREX . Prawa rynku są takie , że klient wybiera dla siebie lepsze rozwiązanie , a decydując się na VETREX otrzymuje to co najlepsze .Tak trzymać

Ha ha ha ale się uśmiałem po takim spamie od razu widać komu ubywa .

Prowokujesz, siejesz ferment bo jesteś pozornie anonimowy a Vetrex jak również pozostali konkurenci Ci przeszkadzają.

Jeszcze jedno, dlaczego sie tak obruszyłeś na wiadomość że Oknoplast jest nie tylko w Szczecinie ale też w Stargardzie i Gryfinie i że podobno można tam korzystnie kupić.

Przecie firma Vetrex jest też i w Szczecinie w kilku punktach i w Stargardzie jak i Gryfinie

To wspaniała wiadomość - taka możliwość wyboru.

tak jak oknopast szczecin , wybór biur również duży . Oprócz Szczecina jest również Gryfino , oraz Stargard Szczeciński , zawsze lepiej szukać . Podobno poza miastem sporo taniej

Obydwie wymienione firmy podobne jakościowo, Vetrex trochę tanszy.

Artur, przestali ci już płacić za podsycanie atmosfery?

Bardzo polecam M&S odpowiednia jakość i cena.

A ja polecam xxx lub yyy Generalnie też bardzo słaba reklama .

Re: okna vetrex opiniie

firma Vetrex to znany producent okien Vekai uznany Jjednak mam wycenę od kilku dealerów w dość wysokich cenach np. Vetrex Szczecin podał mi na profil Alphaline 90 cenę z montażem 57tys, a Stargard ponad 3 tys taniej .Jednak znajomy powiedział mi abym wycenił okna Veka w punkcie Petecki i tam się zaskoczyłem kolejne prawie trzy tysiące taniej .Przecież te okna są na tym samym profilu Veka Za co tam się płaci za marketing ? Facet od Peteckiego zrobił najlepsze wrażenia bo poprawił wiele błędów .
Opinie o oknach Veka są takie same jednak idzie je kupić znacznie taniej .

Vetrex Szczecin czy też Stargard to i tak okna w systemie Veka . Obydwie firmy tam konkurują Jednak ja polecam punkt w Stargardzie gdzie przynajmniej można zobaczyć okna, a nie ich przekroje w kawałkach tak jak w Szczecinie i jakieś okienka o minimalnych wymiarach. No i jak się porozmawia z punktem a Stargardzie to nie męczą telefonami człowieka typu "Kiedy nas Pan odwiedzi i podpisze umowę bo jest gotowa do podpisu ?"

Konkurencja jest, była i będzie na szczęście dla klientów i producentów i lubi jak widać, zaskakiwać dziwnymi wpisami. Ja też wiem że veka to ta sama jakość czy ta z Vetrexu, czy od Peteckiego czy też z Oknoplastu :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Przeprowadzka do UK - szukam firmy do przeprowadzki (5 odpowiedzi)

Czy macie jakąś sprawdzoną firmę lub prywatną osobę ,która zajmuję się przeprowadzkami z Polski...

Budowa mojego domu może się komuś przyda (5 odpowiedzi)

. dom stoi i bardzo przydała mi się biała lista, więc spłacam dług. Kilka firm, które...

tani notariusz (42 odpowiedzi)

Wkrótce będę załatwiać notariusza i związane z tym formalności przy zakupie domu. Może mi ktoś...