Czy kobiety okrągłe są gorsze od szczupłych?

Pytanie kieruję do mężczyzn czy podobają wam się kobiety przy kości nie mówię o kształtach rubensowskich ale pełnych ....czy szczupłe...wychudzone ...??

Czy takie kobiety są gorszej kategorii ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Re: czy kobiety okrągłe są gorsze od szczupłych?

Puszysty czy pulchny to pojęcia konsumenta.
Pulchny - ciało przelewa się przez palce.
Puszysty - "ciałka" sporo ale jędrność zachowana.
Rubensowski - nadmiar pofałdowań i zatrata sylwetki.
Kobiecy - dostateczny udział cellulitu by nie można było poznawać struktury kośćca.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy kobiety okrągłe są gorsze od szczupłych?

a tego zas.. tępo..wego kto mianował?

wypad ze strony głównej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie moja decyzja czy jakiś wątek jest promowany na głównej stronie. Z pretensjami proszę do z-cy Redaktora naczelnego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

gorsze są te zaniedbane i wtedy waga nie ma znaczenia.

Ja osobiście wolę szczupłe i normalne.
Otyłość toleruję tylko u koleżanek i kolegów. Partnerki otyłej nigdy nie miałem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

@Admin:

To nie fair.
Forum to Forum. Wrzucając je na stronę główną portalu, zrobicie z wątku śmietnik. Nie pierwszy raz zresztą :/
Rozumiem, że sezon ogórkowy... ale naprawdę MUSICIE sięgać po Forum, żeby jakoś dopchnąć tematykę na Głównej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

O właśnie panie/pani dr NO...i to jest sedno...zadbana kobieta mająca parę kg więcej nadal będzie atrakcyjna:)...nie tylko zadbana fizycznie ale i intelektualnie,nie zapominajmy o tym:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Osoby otyłe tak samo jak wychudzone są bardziej narażone na problemy zdrowotne a mężczyznom podobają się zdrowe kobiety.

Bart...no jak z reklamy co nie?;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to zależy, grubsza babka jeśli jest zadbana dobrze ubrana uczesana jest warta zawieszenia oka. Problem w tym, że kobiety w wiekszosci przypadków o siebie nie dbają...a później płaczą

Osoby otyłe tak samo jak wychudzone są bardziej narażone na problemy zdrowotne a mężczyznom podobają się zdrowe kobiety.

Nie promujmy otyłości i nie promujmy anoreksji. Podoba nam się to co zdrowe - szczupła, wyprostowana sylwetka, proporcjonalna budowa ciała, lśniące włosy, biały uśmiech, pozytywna energia i radość życia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

chłop nie pies na kości nie poleci
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Grube, a nie okrągłe. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Okrągła to może być piłka. Po to w języku polskim mamy pewne wyrazy określające pewne cechy, aby ich używać poprawnie. Przecież bycie grubym to bycie grubym, nie ma w tym nic obraźliwego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam za szczerość, ale ja jestem bardzo szczupłym mężczyzną. Wysokim, ale na pewno nie można o mnie powiedzieć: "dobrze zbudowany". Z tego powodu nie wyobrażam sobie bycia w związku z nawet lekko zaokrągloną osobą. Wiem, że jest to niepoprawne, ale ja szukam i znajduję tylko bardzo chude kobiety. W takim towarzystwie czuje się dobrze i nie mam kompleksów. Pozdrawiam Chudych!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

" nie jest to 'jedyny słuszny' zestaw cech" - a czy ktoś pisał, że jest? wymieniłem cechy główne, wyraźnie zaznaczając, że jest ich ZNACZNIE więcej; wymienianie/wymyslanie wszystkich skonczylo by sie pewnie o polnocy...

"Może się okazać, że w połączeniu z innymi negatywnymi cechami " - pewnie, ze moze... prostokat moze byc kwadratem, ale nie musi... ale oba maja 4 katy, i 4 boki... tak samo jak zarówno i atrakcyjny i nie-atrakcyjny facet wciąż posiada rownież cechy dobre ;) (mimo złych)
a co do "autorytatywnego lepszego od innych" - no cóż, takie rzeczy chyba już w podstawówce 'większość' 'wybija' z głowy jednostkom, i to szybko mija... jeśli komuś nie przeszło, to musi mieć wybitnie 'mądrych' kolegów i znajomych ;)
zresztą to jest zestawienie cech równie częste jak "bogactwo przez gangsterkę" lub inne czarne owce...

ponad to, niektorych cech zastapic/zrownowazyc_braku sie nie da... jak chcesz zastapic inteligencje, albo odpowiedzialnosc? ;) ja nie wyobrazam sobie bycia z dziewczyna ktora jest gupia... nie ma takiej opcji, chocby miala wszystkie inne poządane cechy + wygląd...

@sadyl: jaki odsetek ludzi to "nawiedzeńcy"? więc właśnie to są NAJbardziej pożądane cechy ;) bo co z tego, że jakiś ułamek społeczeństwa odbiega od tej reguły? ilu z nawiedzeńców spotyka się z równie 'nawiedzonymi' kobitkami? ilu z nie-nawiedzonymi - powiedzmy normalnymi? mysle, ze zadna dziewczyna nie wytrzyma dlugo z jakims czubem...

---
wymyslacie bardzo ciekawe argumenty.... gangsterzy, nawiedzeńcy, gdzies pomiedzy probowano mnie zdyskredytowac jednym czy innym sarkazmem, nazywaniem materialistą, upraszczaniem tego co napisalem do 2 słów + zarzucanie mi ze to ja wszystko upraszczam, ciekawe co dalej ;)

a ja tylko napisałem, że zadaniem faceta nie jest ładnie wyglądać, tylko utrzymać rodzinę... i że panny lecą na zaradnych i pracowitych gości ;)

ucieło mi pół posta przez edytowanie, poprawione chyba :>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Aradash:
Niczego nie pomijamy, po prostu nie jest to "jedyny słuszny" zestaw cech, który spowoduje że mężczyzna będzie atrakcyjny dla kobiety. Może się okazać, że w połączeniu z innymi negatywnymi cechami taki zestaw jest nie do zniesienia (pewny siebie, inteligentny, mający wysoki status społeczny, a przy tym arogancki i uważający się za lepszego od innych), a równie dobrze brak niektórych cech może być zastąpiony przez inne pożądane cechy (a wówczas już taki mężczyzna może mieć gorsze "predyspozycje do zarabiania forsy", jak to nieładnie określiłeś). Pomijając już to, że dla każdej kobiety atrakcyjny będzie inny zestaw cech.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"zaradny, pewny siebie, inteligentny, odpowiedzialny, mający wysoki status społeczny, i dużą siłę charakteru"

Gdyby to był największy wabik na kobiety, wszelkiej maści nawiedzeńcy (np. artyści) byliby samotnikami. A tak przecież nie jest, prawda?

Zatem coś w Twojej teorii nieco kuleje - choć cechy, które podałeś z pewnością stawiają faceta wyżej w kobiecych (ale nie tylko) oczach, niż ich negacja.

Posiadanie tych cech ułatwia bogacenie się, ale nie jest to jednoznaczny wykładnik, że taka osoba z pewnością jest lub będzie bogata.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Reasumując doszlismy do tradycyjnego meritum forum , z pytania o kobiety zrodziło się moratorium o facetach , cóż , mozna na forum pisac o wszystkim , nawet stosując mniemanologie :)
Pozdrawiam

"zaradny, pewny siebie, inteligentny, odpowiedzialny, mający wysoki status społeczny, i dużą siłę charakteru"

a na to lecą wszystkie czy też nie? pomijając oczywiście pustaki lecące wyłącznie na mięśnie - bo to nie kobiety :)

mam wrażenie, że czytając ten mój post po raz n-ty ciągle pomijacie jedno kluczowe zdanie ;)

"ŻEBY facet był bogaty, musi być TEŻ: "

jedno wynika z drugiego... Wam się wydaje, że kłócicie się ze mną ;) otóż nie bardzo... kłócicie się z tym jak działa świat i w tym wypadku biznes ;)

Mam dość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ Aradash:
>prawda jest taka, że WSZYSTKIE laski lecą na bogatych facetów - już tłumaczę dlaczego :)
otóż dlatego, że żeby facet był bogaty, musi być też: zaradny, pewny siebie, inteligentny, odpowiedzialny, mający wysoki status społeczny, i dużą siłę charakteru... dodatkowo milion innych cech, które są atrakcyjne dla kobiet... - a wygląd jest gdzieś tam na samym dole...

To co piszesz, nawet jeśli oparte o obserwacje, jest tylko Twoim wyobrażeniem, a nie żadną prawdą. Wyobrażeniem, z którym nie każdy musi się zgodzić. A laski, które nie lecą na bogatych facetów nawet nie mogą się zgodzić ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

'Btw Jak to możliwe,że pisząc z jednego laptopa mam różne IP'
żeby miec stale IP trzeba miec albo lacze za pare k, albo wykupiona taka usluge u ISP, Twoj 'ISP' (znaczy PLAY) na 99% nawet nie ma czegos takiego w ofercie, dlatego przy kazdym laczeniu masz przydzielane losowe IP przydzielane z puli akurat dostepnych (ew resetuje sie automatycznie co 24h)

@Sadyś,
Naobiecywał i zostawił :-(
Ok nie zawracam Tobie głowy.

PS. Jakby co, nie mam ochoty na kłótnie :-)

Inne tematy z forum

Osoba trans poszukująca bratniej duszy - trójmiasto i nie tylko (72 odpowiedzi)

Cześć! Szukam kontaktu do wszystkich osób, przy których mogłabym się zrelaksować, spędzić miło...

Realnej na spacer (10 odpowiedzi)

Koleżanki na regularne spotkania bez wchodzenia sobie w życie. Trójmiasto

Trans osoby z Trójmiasta (161 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.