Re: czy ktos robila samodzielnie czafe komandor
~Zbyszek spod Gdańska
(11 lat temu)
Sprawa podstawowa to cięcie płyt na wymiar (wymiary wyliczamy na własnym zakresie). Hipermarkety budowlane nie zawsze wykonują takie usługi. Ich jakość to nie mistrzostwo. Korzystałem z usług firm, ale one już nie działają (Gdańsk: ul. Twarda, Trakt Św. Wojciecha - przy składzie opałowym). Być może są nowe, gdzie obsłużą klienta z ulicy.
Oklejanie brzegów. Oklejenie taśmą "na żelazko" to nie szczyt marzeń. Firma zapewni lepszy standard, ale trzeba ją znaleźć.
Transport. Własnym środkiem może być utrudniony. Ściany pionowe to wyzwanie!
Montaż. Nie da się zmontować na podłodze i podnieść, gdy zabudowa będzie od podłogi do sufitu.
Głowa do góry. Wszystko idzie pokonać. Kilka lat temu, składałem na zamówienie na cięcie płyt przy ul. Litewskiej. Kolejnym klientem był fachowiec, który tydzień przedtem wyceniał mi zabudowę. Oferty wtedy nie przyjąłem, bo ceny, terminy, narzucanie swoich projektów. W sumie dysponował mniej więcej tym co ja. On może, to i ja! Sam pomierzyłem, trochę poszukałem i zmontowałem. Drzwi (lustra) zrobiła firma Komandor.
Oszczędności naprawdę duże. Satysfakcja: bezcenna, ale i tak nikt tego nie doceni...
0
0