czy ktos robila samodzielnie czafe komandor

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
mam pytanie czy ktos robila samodzielnie szafe typu komandor? jaki jest mniej wiecej koszt samodzielnego wykonania takiej szafy mowie o materiały
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czy ktos robila samodzielnie czafe komandor

wszystko zależy jaka duża miałaby być. Musisz policzyć powierzchnię płyt jeśli nic się nie zmieniło cena 1m2 płyty to ok 35-40 zł zależnie od koloru białe może trochę tańsze. Najdroższą imprezą są fronty i tu zależy od zasobności kieszeni. I oczywiście systemy - tu też kupujesz gotowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprawa podstawowa to cięcie płyt na wymiar (wymiary wyliczamy na własnym zakresie). Hipermarkety budowlane nie zawsze wykonują takie usługi. Ich jakość to nie mistrzostwo. Korzystałem z usług firm, ale one już nie działają (Gdańsk: ul. Twarda, Trakt Św. Wojciecha - przy składzie opałowym). Być może są nowe, gdzie obsłużą klienta z ulicy.
Oklejanie brzegów. Oklejenie taśmą "na żelazko" to nie szczyt marzeń. Firma zapewni lepszy standard, ale trzeba ją znaleźć.
Transport. Własnym środkiem może być utrudniony. Ściany pionowe to wyzwanie!
Montaż. Nie da się zmontować na podłodze i podnieść, gdy zabudowa będzie od podłogi do sufitu.

Głowa do góry. Wszystko idzie pokonać. Kilka lat temu, składałem na zamówienie na cięcie płyt przy ul. Litewskiej. Kolejnym klientem był fachowiec, który tydzień przedtem wyceniał mi zabudowę. Oferty wtedy nie przyjąłem, bo ceny, terminy, narzucanie swoich projektów. W sumie dysponował mniej więcej tym co ja. On może, to i ja! Sam pomierzyłem, trochę poszukałem i zmontowałem. Drzwi (lustra) zrobiła firma Komandor.
Oszczędności naprawdę duże. Satysfakcja: bezcenna, ale i tak nikt tego nie doceni...

mnie wlasnie koszty przerazaja kolezanka za 2 komandowy dala 8 tys masakra jakas

Ja robiłam taką zabudowę 3 lata temu. Szkielet wyszedł nas ok 400 zł z docięcięm i oklejeniem płyt. Fronty zamawiałam 2 lustra i 2 pełne skrzydla po 1 metr każdy wyszedł mnie 1450 zł (wersja droższa bo prowadnice są w kolorze okleiny). Wię szafa na 4 metry wyniosła mnie niecałe 2 tysie.

Fajna różnica w cenie ;)

U dzieci szafy tez sama robiłam ale normale otwierane. Drzwi kupiłam w Ikei a obudowe i pólki zrobiłam z płyt. W tym płyta łącząca 2 szafy robi za biurko. I tak 2 szafy z biurkiem mam za ok 1000 pln

a może warto popytać o ceny za miastem? :)
jak zamawiałam meble kuchenne, to orientowałam się w kilku miejscach i np w Żukowie ceny 8-8,5 tys, Gdynia- 12 tys, Gdańsk prawie 15... ten sam projekt, te same materiały...

robiłam sama - ramy z porządnego bukowego drewna, 4,60 m długość, wyszło ok. 2300. Z tego co wiem to facet, który sprzedał mi drewno miał jeszcze drugie zamówienie i ten drugi komplet mu został bo ktoś zrezygnował, jak chcesz fotki to przyślij adres email na 512-491-066

Inne tematy z forum

wiertarko wkrętarka jaka? (37 odpowiedzi)

Czy jest może jakaś wiertarko wkrętarka, która nie kosztuje dużo a jest godna polecenia? Chodzi...

Panele winylowe (3 odpowiedzi)

Podłoga winylowa podbija Europę u nas znana m.in w hotelach, restauracjach, biurach, czemu boimy...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (42 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...