Re: czy mój narzeczony powinien isc do ślubu w mundurze?
gdzieś tu była relacja ze ślubu , na którym pan młody był w mundurze! jak dla mnie to super wyglądało!
kuuupe lat temu mój tata brał ślub w mundurze, zielonym, ale cywilny tylko, kościelny w garniturze , ale to inne czasy były :) Zdjecia od fotografa z tamtego dnia są super :) naprawdę super się prezentował!
A dużo dużo później zdarzyło mu się występować jako świadek na ślubie swojej chrześniaczki też w mundurze, na jej wielką prośbę. Rodzina była zachwycona! To pewnie zależy jakie są zwyczaje i wartości w danej rodzinie.
A poza tym w jednej galerii ślubnej gdzieś kiedyś w czeluściach internetu wpadło mi w oko zdjęcie pary gdzie młody był w mundurze i to zielonym. I miał szpaler z kilkunastu szabli w wykonaniu kolegów po fachu :)
Zadnych zastrzeżeń nie mam do ślubu w mundurze! uważam że wypada! jeśli tylko pan młody się dobrze czuje i nie wstydzi nosić munduru w tym ważnym dniu! bo mundur to wiecie nie tak hop siup , to jest pewien ceremoniał i należy mu się "respect" . I prawą rękę musi miec wolną , koniecznie, bo jakby spotkał innego w mundurze to honory oddaje. czyli panna młoda po jego lewej wtedy idzie
0
0