czy przebieracie się po północy? w jakie kreacje?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Ciekawa jestem czy któraś z was się przebiera. Waham się sama, bo jeżeli to też w jakąś ekstra kieckę by trzeba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czy przebieracie się po północy? w jakie kreacje?

ja się nie przebieram. Po to projektowałam suknię i płaciłam mnóstwo kasy, żeby trochę w niej pobyć. A inną kreację - koktajlową zaprezentuję na drugi dzień, na poprawinach.

Ale jeśli masz ochotę się przebrać, to zrób to. To Twój dzień, więc zrób to na co masz ochotę i nie oglądaj się na innych ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się nie przebieram, nie czuję takiej potrzeby. Suknia na jeden raz w życiu trzeba się nią nacieszyć :-) dawno nie widziałam PM, która by się przebierała .... chyba wyszło już to z mody. Na poprawiny będę miała inną koktajlową sukienkę więc i tak pokaże się w dwóch odsłonach ale nawet gdybym nie miała poprawin nie przebrałabym się.

ostatnio oglądałam film z wesela, które było jakieś 15 lat temu na którym to właśnie młodzi przebrali się zaraz po oczepinach... wtedy jeszcze film nagrywało się długo po oczepinach chyba nawet do końca wesela... Panna Młoda bez białej sukni wmieszała się w tłum i tyle...

dziewczyny ślub i wesele to nasz dzień tylko nasz i mamy się wyróżniać całą noc !

po latach te kreacje stają się nie modne, a suknia ślubna obojętnie czy stara czy nie zawsze ma swój jakiś urok,

koktajlową sukienkę można włożyć zawsze
nie po to projektuje się i marzy o białej sukni żeby ją jak najprędzej zdjąć ;)

nie przebierałam się podczas wesela- w ciągu ostatnich 3 lat bylismy na kilku weselach i żadna Panna sie nie przebierała. Każda z nas miała tren - jedna wiekszy, jedna mniejszy i zaraz po ślubie w kościele był on związywany, więc było wygodnie tańczyć.

Ja Się też nie przebiorę. Jest to dla mnie trochę bez sensu, ale każdy robi po swojemu.

W końcu raz w życiu (oby ;P) mamy okazję być w TEJ białej ;)

Ja uważam że to nie jest taki głupi pomysł, oglądałam niedawno filmik z zeszłego roku gdzie Panna młoda się przebierała, widać było że się niczym nie przejmuje, to jej wesele i już! ;).

Kwestia wygody, sukni, upodobań, ale pomysł wcale nie jest zły.
Co więcej, planuje mieć awaryjną kreację, w razie, gdyby coś się wylało, etc...

ja sie nie przebierałam i nei mialam takiego zamiaru :)

miałam w pokoju co prawda awaryjną sukienkę, gdyby stało się tak, ze na slubnej miałabym np mega plamę, albo cos by się z nia stało co uneimożliwiałoby zabawę w niej.

Ogólnie założenie miałam takie, ze do rana bawię się w sukni slubnej, bo w końcu taka ma się raz w zyciu :)

wypadki jednak się zdarzają.

Przykładowo:
byłam na weselu, gdy gość nadepnął pannie młodej lekko na suknię.
to że tren się rozwarstwił to pikuś, bo to dało się zszyć. ale jakoś tak ją niefartownie nadepnął, że poszedł CALY zamek, a suknia była cała zapinana bez wiązania - nie dało się nic z tym zrobić.

dlatego ja osobiście uważam, że warto awaryjnie mieć jakąś sukienkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja sie przebralam chyba p 23?jakos tak,suknia fajnie fajnie ale lepiej mi sie bawiło o smigalo o parkiecie w krótkiej nazazelkach panującej do stylu lat 20.kazdy robi jak lubi,ja chciałam sie bawić na maxa na swoim weselu i tak zrobiłam:)udanych decyzji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja sie nie bede przebierac, nie po to placilam za suknie tyle kasy, zeby zaraz ja zdejmowac :)
mam natomiast sukienke na dzien nastepny:)

Szkoda sie przebierac białą suknie zakłada się raz płaci sie za nia tyle kasy wiec mozna zaszalec i bawic sie az do rana ;), ja osobiscie zmiemnilam jedynie buty z wyższych na niższe da sie wytrzymac całą noc w sukni

Ja się też przebrałam w inna białą sukienkę, ale jakoś koło godziny 2.00. Nie było to moim planem, ale przebrałam buty na białe"tramki" więc suknia majtała się po ziemi(7cm) no i w końcu ktoś nadepnął na tył i trochę się suknia popsuła. Więc żeby bardziej jej nie niszczyć, przebrałam się w inną.

Ja się nie chcę przebierać kiecki - wydaje mi się, że moja sukienka jest wygodna więc nie będzie problemów. Myślę tylko, że wezmę na wszelki wypadek sukienkę na przebranie (mam jakąś blado różową długą) gdybym miała się czymś wybitnie ubrudzić- np wylać na siebie czerwone wino, albo umazać się czekoladowym tortem. Ekstremalne sytuacje, ale różnie bywa.

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...