czy przy ząbkowaniu może być nieprzyjemny zapach z buźki??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny, moja coreczka od jakiegos czasu ma troszke nieprzyjemny zapach z buzi, czesto po drzemce, ale czasem w ciagu dnia tez. Zapach raz czuć a raz nie. Wydaje mi sie, ze zaczynaja jej sie przebijać piątki, czy to może byc od tego?? Wcześniej przy ząbkowaniu nie zauważyłam takiego objawu. Dodam, ze niedawno skończyła brać antybiotyk. Poza tym ładnie je i nie wygląda jakby coś ja w buzi bolało. Ząbki myjemy regularnie, na razie pasta bez fluoru, mała w nocy nie je ani nie pije
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czy przy ząbkowaniu może być nieprzyjemny zapach z buźki??

nam lekarka mowila ze przy zabkowaniu pachnie inaczej wiec moze to to

Jak najbardziej może być. Julek tak miał przy piątkach właśnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to bardzo prawdopodobne ale bardzo czesto z buźki może brzydko pachnieć przy kłopotach z brzuszkiem ....

na "w razie czego" podałabym lacidobaby- zawsze "uspokaja" brzuszek.
A i czy sprawdziłaś, czy nie ma pleśniawek, bądź grzybicy? Chodzi o biały nalot...
drożdżaki też dają nieprzyjemny zapach z ust.

Nalotu nie zauważyłam, a czy drożdżaki tez są widoczne w buzi, czy tylko wymaz je potwierdzi? Kurcze mam nadzieje ze to jednak zęby. Co do brzuszka, to dostaje probiotyki. Jedyne co się zmieniło to ,ze tran jej zaczęłam podawac,nie wiem, moze to on sie tak odbija:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

przy ząbkowaniu dzieci mogą mieć nieprzyjemny zapach z ust. tak nam mówiła nasza pediatra. jak u nas się przebijały zabki to czasami (często własnie po drzemce) czuć było trochę inny zapach-taki kwaskowaty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

przy zapaleniu gardła też może być nieprzyjemny zapach, katarze...

Dzieki dziewczyny za odzew. Niunia miała niedawno anginę, antybiotyk przez 2 tyg brała, teraz już po, wiec mam nadzieje ze to nie gardło znowu:( Przez caly czas antybiotyku, i teraz po, dostaje duza dawkę probiotyków. na razie smaruje dziaselka dentinoxem (chociaż nie widać,żeby ja bolały) i jeszcze częściej ząbki myjemy.

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...