czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola?

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że teraz większość chodzi..zastanawia mnie czy są jakieś mamy które stwierdziły że poślą dzieci dopiero do zerówki lub 1 klasy??
wg mnie dziecko które nie idzie do placówki tylu przedszkole wcale nie musi być gorsze..mniej mądre, mniej rozwinięte, mniej koleżeńskie itp...to siedzi w nas ludziach na kogo się kształtujemy..
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 25

Re: czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola?

właśnie ja mam podobne myśli w głowie..wkurzają mnie koleżanki które twierdzą że ich dzieci są bardziej rozwinięte, koleżeńskie bo chodzą do żłobka a moje dziecko nie..

ostatnio kumpela dałam mi przykład że dziecki żłobkowe/ przedszkolne nie wyrywają zabawek jak te co nie chodzą do tych placówek...a guzik prawda..
Byłam ostatnio oglądać przedszkole z synkiem i moje dziecko nic nie mogło ruszać bo co podeszło do klocków to chłopczyk go uderzył..chciał pobawić się inną zabawką dziewczynka podeszła i zabrała..

więc nie ma reguły czy dziecko siedzi w domu czy chodzi do przedszkola..
ja jako matka marzę o tym aby siedzieć z dzieckiem dopóki nie pójdzie do szkoły ale w dzisiejszych czasach to niestety mało realne.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 22

Re: czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola?

moj syn nie poszedl ani nie pojdzie do przedszkola dopiero do zerowki i nie czuje sie ze jest gorszy od innych.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 20

Inne tematy z forum

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (5 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

włosy i paznokcie u dziecka (7 odpowiedzi)

Coreczka od jakiegoś czasu gubi włoski, wydaje mi sie że jest to duża ilość. Zauważyłam również...