pierwsze słysze; moja siostra była mężatką już gdy była moim świadkiem
01
Re: czy świadkowa MUSI być panną?
Czarna21
(17 lat temu)
Co to wogole za pytanie???:):):):)
00
rabitka
(17 lat temu)
co to za pytanie??? takie, po którym witki opadają :)
00
Doroć
(17 lat temu)
Co się dziwicie - przecież ktoś może nie wiedzieć ;> a moja to nawet w ciąży jest i we wrześniu będzie już miała okazały brzuszek
00
Brzoskwisia
(17 lat temu)
podobno jeśli świadkowa nie jest panną przynosi to pecha - moja świadkowa (moja siostra) jest mężatką od 14 lat i na dodatek prawdopodobnie w ciąży ;) (co też podobno przynosi pecha)
02
Doroć
(17 lat temu)
to ja będę miała podwójnego pecha m- męzatka w 5 m-cu ciąży (będzie we wrześniu) ;> oj jojoj oj jojoj
00
Monisia84
(17 lat temu)
wiecie co??gdybysmy wierzyly w to co mowia to zadna z Nas nie wychodzila by za maz....ja nie wierze w to co inni mowia i przynajmiej nie musze sie stresowa..radze Wam to samo robic
00
julka80
(17 lat temu)
Z ciekawości - a czy ktoś kiedyś widział/slyszał o dwóch świadkowych? Czyli Pan Młody i mini-harem kobiet przy nim przed ołtarzem? :) Można tak?
00
Mar-chew
(17 lat temu)
Moja kuzynka miała dwóch panów... dwie panie to ponoć nieszczęście:P Ja wole tradycyjnie...
00
małaaa
(17 lat temu)
moja kumpela miala dwie kobiety na swiadkow (akurat ani ona ani on nie mają braci tylko po dwie siostry :))
a ja natomiast bede miala dwoch swiadkow mezczyzn, zawsze to sie to bardziej podobalo :)
00
altar2043
(17 lat temu)
Moja przyjaciółka miała na weselu dwie świadkowe, mnie i siostrę męża. Miałyśmy takie same sukienki i wygladało to fajnie. Za to na swoim weselu mam kobiete i mężczyzne, bo takie mamy rodzeństwo ;)
00
misia_b
(17 lat temu)
wg przesądów niepowinna być rozwódką :) ale prawnie nie ma zastrzezeń, by mężatka była świadkiem
01
Dorcia_1893
(17 lat temu)
Ja też bedę miałą dwie świadkowe. A moja siostra jest rozwódka, ale nie wierzę w jakies pechy.
00
andzia.79
(17 lat temu)
no się nie śmiejcie!!! jakiś zabobon gdzieś krążył i nie wiedziałam czy to tylko takie babskie gadanie czy ustawowo przyjete że panna i juz . no to mnie baaardzo pocieszyłyście bo chciałam moją sister za swiadka ale ona jest od roku hajtnięta :-)))))))
00
ams
(17 lat temu)
nie musi
00
caro_lina
(17 lat temu)
a mnie pytanie nie dziwi, bo wg tradycji rodzinnych mojego przyszlego męża świadkowie powinni być stanu wolnego i już. Nie mam co się z nim sprzeczać bo u niego w rodzinie ( a jest ze wschodniego krańca Polski) jest niedopuszczalne aby swiadek/kowa byl/a żonaty/zamężna.
00
andzia.79
(17 lat temu)
co chata to tradycja jak się rodzinka uprze-mocnych nie ma :-)))))
00
~:(
(13 lat temu)
za pol roku wychodze za maz i slyszalam ze swiadkowa mezatka przynosi pecha a ja jej juz obiecalam ze bedzie swiadkowa,chcialabym jej powiedziec ze chcialabym panne,ale nie wiem czy ja nie obrarze
00
Aga M.
(13 lat temu)
co za bzdura. moja Świadkowa jest rozwódką. moja najlepsza Przyjacióła, ksiadz nie miał nic przeciwko, wiec dlaczego miałaby sie przejmowac zabobonami
00
~sfasdfasd
(13 lat temu)
To są zabobony. !!!
A wiara w której bierzesz ślub?? Nie toleruje zabobonów są to świeckie przesądy.