od kiedy można wkładać dzidzie do takiego lezaczka?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Moja malutka nalezy raczej do beks. Bardzo potrzebuje bliskości i najchetniej caly czas chcialaby byc bujana na rekach. Nie moge przez to nic w domu zrobic. Wczoraj na chwile wlozylam ja do bujaczka i dziecka nie bylo,momentalnie cisza. Dostalismy taki lezaczek jak w linku: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-melodyjki-wibracje-swiatelk-i1289639295.html Moja dzidzia ma 1 miesiac i 5dni i zastanawiam sie czy mozna takie malenstwo wkladac do takiego lezaczka bo nie ma on pozycji lezaczej, jest raczej pod katem 60 stopni. Jesli nie, to od jakiego momentu mozna wkaldac?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: od kiedy można wkładać dzidzie do takiego lezaczka?

My zaczełyśmy używać leżaczka od ok 2,5mc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

my zaczęliśmy używać jak Patryk miał 3miesiące.

Nie ma takiego momentu od którego "można", bo właściwie nigdy nie można, a przynajmniej nie do momentu, kiedy nauczy się samo siadać ;) Te wszystkie leżaczki i inne siedzonka to niezbyt zdrowa rzecz, to tylko ostatnia deska ratunku dla umęczonych rodziców...

Staraj się wkładać tam dziecko na jak najkrócej, a po wyjęciu z leżaczka - układać na brzuszku.

I nie wkręcaj sobie, że Twoje dziecko to beksa. Maleńkie dzieci tylko sygnalizują potrzeby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

i Miśkę i Mrysia gdzieś koło 3 miesiąca życia dopiero
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

od urodzenia, ale mloda z tych duzych byla, na dzien dobry 4.5kg, i glowke pieknie trzymala...
tak przyyzwyczaila sie, ze w dzien w lozeczku nie chciala spac, ale trening nauczyl ja wszystkiego,

mojae dziecko nie chialo lezec w gondolce ani w koszu, bo od razu wybudzalo sie, bo za malo miejsca, lezalo na podlodze, ale tez nie zawsze....

zadnych problemow z koscmi nie ma, jedyne to szmery w sercu i brak ciemiaczka w 8tz, wszystko pod kontrola jednego z lepszych szpitali w Uk dla dzieci...
wiec gdyby nie lezaczek to wpadlabym w depresje poprodowa, a tak byly tylko baby bluesy....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak skończyła miesiąc wsadzaliśmy. super sprawa> oczywiście teściowa krzyczała jak to dziecko krzywdzę ale jakoś nic jej nie było, a spokój mamy też jest ważny;)

nasza pediatra mowilam ze najwczesniej od zakonczenia 3 tygodnia

tylko to nie daje gwarancji ze dziecku sie bedzie podobac - nasz nieznosil lezaczka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

My mamy leżaczek bujaczek FP cudowna planeta z opcją od 0+ czyli ma funkcję dla noworodka, płasko. Ma tez wibracje, które delikatnie kołyszą:) Super jest:)
http://www.ceneo.pl/5582906?gclid=CIvKvJ7w8qQCFcqEDgodnXEAgg

od samego poczatku kladlismy malego w leżaczku

może zamiast kupić najpierw sprawdź czy w ogóle twoja dzidzia będzie chciała leżeć w nim, my na szczęście nie kupiliśmy, pożyczyliśmy od znajomych, mała w ogóle nie chciała w nim leżeć , krzyczała co sił w gardle...

aaaa sorki nie doczytała, że Twojej dzidzi bardzo się to podoba:):) my naszą włożyliśmy jak miała ok miesiąca

my mamy taki jak wkleiła kwiatek - małej się bardzo podoba - miała może 2-3 tygodnie

60 stopni to troche poro jak dla takiego maluszka - nam na SR powiedzieli ze dopiero w 3-4 miesiacu mozna ulozyc dziecko wyzej - czy na lezaczku czy w gondoli (podniesc oparcie) ale nie wiecej niz 45 stopni (powinno byc mniej niz w foteliku samochodowym);
My mamy lezaczek ale z opcja rozlozenia prawie zupelnie na płask i dopiero niedawno lekko podniosłam oparcie;
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (34 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...