dawkowanie Mleka Nan 2

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
może mi podpowiecie wczoraj kupiłam mleko nan 2 w kartonie i zdziwiłam się nieco ponieważ w sposobie przyżadzenia była tabelka od 7 m-cy -210 ml i 7 łyżek. A parę dni temu miałam również mleko nan2 tylko w pudełku podwójnym czyli dwa mleka w jednym kartonie i sposób był 180ml i 6 łyżek dla dzieci chyba po 6 m-cu. Dziwne że dwa różne sposoby a mleko to samo. Co prawda to duże pudło wyrzuciłam i nie mogę dokładnie sprawdzić ale na pewno była różnica. Czy to możliwe???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dawkowanie Mleka Nan 2

podbijam

goralka, wszystko sie zgadza:) czego nie rozumiesz?
co 30ml wody dodajesz jedna miarke mleka, czyli 180ml to 6 miarek, a 210ml to 7:)

ja tez podawalam Anastazji Nan, teraz dostaje Nestle Junior i mimo ze ma prawie 15 miesiecy to wypija gora 180ml, czyli na 6 miarek

nie rozumiem, że na jednym pudełku tego samego mleka są różne dawkowania-dlaczego?

wprawdzie ja daje bebiko 2,ale sypie na 180ml wody 7 miarek.nawet jakbym wsypala wiecej to przeciez nic by sie nie stało.I tak mala pioje mleko tylko raz dziennie-na noc.
Mysle Olu,ze tabelka dobrze podaje :)

wszystko wedłó tabeli i napewno będzie dobrae w bebilonie jest 7 miarek na 210,6 na 180ml i nigdy nie więcej!!ostatnio spotkałam kolezanka która dawała swojej córce na 150 wody 7 miarek!!!!!!!!!makabra jaka głupota!!!!!!!!współczuję nerkom tego dziecka! a mama najbadziej zaiteresowana jak szybko schudnąć! nóż w kieszeni sie otwiera!

ja raczej jestem tego zdania ze jezeli pisze zeby na 180 wsypac 6 miarek to wiecej niewolno wsypywac na 180 bo mleko jest wtedy ciezko strawne dla dziecka za ciezkie dla zoładka....tak mowili mi lekarze zeby trzymac sie zasad...i tak tez niepolecam na wsypywanie wiekszej ilosci miarek mleka do wody.jezeli pisze ze na 180 ma byc 6 miarek to tak najrozsadniej ma byc .pzdr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...