Re: dekoracja kościoła
~Karolina (NaNiby)
(11 lat temu)
Witam.
Chcę podzielić się moim zdaniem na temat dekoracji kościoła. Są to obserwacje osoby, która co tydzień jest na ślubie i ogląda wszystko z daleka - gram na ślubach.
Wg mnie wszystkie niemal dekoracje w kościele zawierają biały materiał na krzesłach i klęcznikach. Panie dekoratorki i Panny Młode, z daleka wygląda nieciekawie. Często klęczniki i krzesła są obłożone materiałem w kolorze prześcieradłowej bieli, a na tym suknia w kolorze np. bieli śmietankowej lub ecru wygląda fatalnie. Faktura materiału sukni, np. koronka, tiul też nie prezentuje się dobrze na prześcieradłowych pokrowcach. A jeśli suknia jest biała i gładka, to znika w bieli krzeseł, nie widać jej kształtu, fasonu itp.
Biała lub ecru suknia z ciekawym fasonem dobrze prezentuje się na ciemnych, drewnianych krzesłach (może obłożonych materiałem eleganckim, np. w kolorze przewodnim). Klęczniki też lepiej zostawić drewniane, udekorować kwiatami.
Ma któraś firma tego typu zdjęcia? Myślał ktoś o tym?
Białe dekoracje wyglądają pięknie, ale dopóki na nich panna młoda w bogatej sukni nie usiądzie.
Ciekawa jestem Waszych opinii
3
1