dekoracja stołow

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
powiedzcie jak dekorujecie stoły???Będziecie mieli dekoratora do zrobienia tego czy cos sami wymyslacie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dekoracja stołow

podbijam:)no i moze przy okazji sale jak dekorujecie:)

o dekoracje sali sie nie martwię, bo sala sama w sobie jest ładna i nie potrzeba jej dekorowac. Moim zdaniem tylko jakies nie za ładne sale, w styli remiz etc. trzeba dekorować.

no my mamy taka do dekorowania:)

ja chce zeby stoły ładnie wyglądały. Jedno co wiem , to będe miała na stołach taki ciągnący sie szal (marszczony atłas), ale co dalej. No i jeszcze duże wazoniki z kwiatkami..( no co do kwiatów, to jeszcze musze pomysleć)

My nie dekorowalismy bo to była juz urządzona sala w stylu dworku - tylko zarządziłam żeby były złote świece i bordowe róże - to do motywu przewodniego ślubu i wesela
Może ty tez cos do motywu przewodniego zrób. Wkleiłam w watku "motyw przewodni ślubu i wesela" troche dekoracji na stoły i sale

Ja stroję stoły i sale sama tzn. przy pomocy najbliższych. Na stole też chce mieć taki pomarszczony atłas na całej długości, serwetki zwijane z żywymi kwiatkami i zielonym bluszczem będą leżec na talerzach, winietki - własnoręcznie robione z papieru od zaproszeń, na stole świeczniki i świece w jednym kolorze, na przemian z długimi wąskimi wazonami w których delikatne żywe kompozycje będą, przed parą młodą kula z woda i pływającymi kwiatkami, a tak luźno na stole jakieś zielone elementy bluszczu. Nasze krzesła z elementami tiulu, bluszczu i wstążki, wstążka też może na boku stołów jakoś fajnie upięta. Nad nami jakieś dwa fajne serca. Jeśli chodzi o salę to trochę tiulów i woali, troszkę balonów. I to chyba wszystko. Kolorystyka: złoto i brydny róż.

Karolinko, a czy masz może jakieś zdjęcia dekoracji stołów, które Ty będziesz miała u siebie. Interesują mnie w szczególności te serwetki zwijane z żywymi kwiatkami i zielonym bluszczem, które będą leżec na talerzach jak i kule z wodą i pływającymi kwiatkami

Zdjeć nie mam bo to z książki, ale chyba gdzieś to już widziałam w necie, wrzuć w wyszukiwarkę -dekoracje- i wyrzuci ci kilka firm, tam poszukaj. A co do kuli to widziałam tylko na żywo: to jest małe okrągłe akwarium z wodą tak do połowy w której pływają główki kwiatów. W to włożona jest mała szklana tortownica na której z chleba ma być wydrążona kareta albo cosik takiego a wśordku para młoda. Ale nie wiem czy w ogóle cokolwiek będę robić, patrz nowy mój wątek...

Karolinka powiedz mi jaką masz ksiązkę i gdzie ja kupiłaś?? Gdzieś w Rumi czy gdzie indziej?? Mam nadzieję ze nie bedzie tak źle jak piszesz i wyjaśnicie sobie wszelkie wątpiliwości. Trzymam za Was kciuki.

aneczka dzięki, książki dostałam od przyjaciółki, moge ci napisać jak się nazywają ale dopiero jutro jak wrócę do domu, bo dziś jadę do M. się godzić :) tytuły coś jak: dekorowanie stołu itp. ale dokładnie napiszę później, mam aż trzy i są naprawdę rewelacyjne! przetestowałam kilka pomysłów na wielkanoc i nieskromnie mówiąc wyszło super!

Nie ma problemu, poczekam...

image

Podaję książki które ja mam: "Dekorowanie stołu na codzień i od święta" - Yvonne Joosten, "Układanie serwetek" - Hans Tapper, Marianne Muller, Ota Mikolasek oraz "Pomysłowe dekoracje stołu na różne okazje" - Ute Bareiss. Ale dużo inspiracji możne też w internecie znaleźć.

imageimage

Dori , a jak byś udekorowała stół na I KOmunię Świętą ?

ps. dla chłopaka....

Hm.... pomyślę ....... Jakiego rodzaju ma to byc lokal?? Czy może to w domu??

Proponuję zamówić dekorację stołów, sali, samochodu oraz wiązanki ślubne u tej samej osoby. Nie dość, że taniej, to masz wszystko w tym samym stylu.

mnie sie szalenie pododbaja takie ozdoy z tego pogniecionego materialu, jak to sie tam nazywalo?????taki wiecie pas srodekim stolu :))i do tego subetelene kwiaty i piora, nie przepadam za balonami, wiec jak maja byc to malo, wole jakies szarfy badz kawalki materialu ladnie ulozone:))

Ja też nie lubię balonów A taki materiał....... hm....... może chodzi ci o taftę?? ale to by wyszło strasznie drogo, a moze po prostu zwykły materiał tak układany w plisy/fale.... a moze marszczony tiul??????
Wklejam co znalazłam:
imageimage
imageimage

Karolinko. a która książkę byś najbardziej polecała??/

o dokladnie:)))sliczne:))bardzo mis ie marza piora na stole:)) nie wiem czemu:))i subtelne kwiaty i swiece......:)))ach bynajmniej przy nas
:)))))

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (220 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...