dekoracje w Holiday Inn

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam pytanie do tych, którzy bawili się na weselu w Holiday Inn. Czy dekoracje sali są ładne, robią pozytywne wrażenie na gościach?

Czy jedzenie jest smaczne? Warto z czegoś zrezygnować na rzecz innej potrawy?
W menu wszystko brzmi apetycznie, ale nie wiem jak smakuje.
Czy goście są sprawnie obsługiwani przez kelnerów?

Proszę o szczegóły, bo nie znam niestety nikogo, kto tam organizował wesele, a w istniejących wątkach znalazłam ogólnikowe informacje.
Z góry dziękuję za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dekoracje w Holiday Inn

Nie weim, czy trafiłaś na wątek, w którym ja się wypowiadałam (wydawało mi się, że szczegółowo), ale mogę jeszcze raz powiedzieć, że wszystko w Holiday Inn jest super. Dekoracje są piękne (nie wiem, kiedy masz ślub, ale do tego czasu zapewne pojawią się nowe kompozycje kwiatowe, bo zmieniają je w miarę często), jedzenie naprawdę pyszne (choć ja akurat większości próbowałam dopiero po weselu;)), kelnerzy profesjonalni i niezawodni ( z rozculeniem wspominam tego, który trzy razy pytał niedosłyszącego dziadka, czy nalać mu wina - uśmiech nie zniknął mu z twarzy nawet na moment), a kierownik nie zna słowa "niemożliwe" i załatwić można z nim absolutnie wszystko:)
Co do menu - komponuj, jak tylko Ci się podoba:) Ja stworzyłam kompilację z ich propozycji i moich pomysłów. Tez nie było problemu:)

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - pytaj:)
pozdrawiam,

Willow

A ja znam kelnerów z tej knajpy i niestety mają o niej bardzo złą opinie. Kiedy my decydowaliśmy się na sale też zastanawialiśmy się na Holiday Inn ale właśnie oni nam bardzo odradzali. Myśle że osoby tam pracujące dobrze orientują sie co się tam dzieje. Ale może akurat się nie sprawdzi i wszystko sie uda. Nie długa moi znajomi tam mają wesele to wtedy sama się przekonam. Powodzenia w szukaniu sali :)

A czemu mają złą opinię? Bo tego nie napisałaś...

Opieram się na swoim doświadczeniu z Holiday Inn - no nie było się do czego przyczepić, nawet jakby się chciało:)
Moja koleżanka była tam na weselu - i z punktu widzenia gościa też nie miała nic do zarzucenia (o swoich gościach nie mówię, bo ich opinie pewnie nie byłyby dla Was obiektywne:)).

Hmm również bardzo ciekawi mnie co mówili.
Budynek może nie jest romantycznie położony i to właściwie jest jedyny minus i powód mego niepokoju. Wymarzyłam sobie jakiś pałac lub dwór, ale z kolei Holiday wydał mi się najbardziej profesjonalnie przygotowany. Kierownik zresztą jest tego najlepszym przykładem.
Willow ocena gości jest niezmiernie ważna i ciesze się bardzo, że Twoim się podobało. Przykład sytuacji z dziadkiem świadczy bardzo dobrze o doborze i przeszkoleniu obsługi. Czasem nawet w najlepszych lokalach kelnerzy "stroją fochy" i można poznać po minie, że są znudzeni klientem. Nie traktuję Twoich opinii jako subiektywnie dodatnich. Bardzo dziękuję za odpowiedź :)

Ja nie mam zastrzeżeń do bankietów w Holidayu. Dobra kuchnia, dobra obsługa, piękne ikebany i pieknie podane potrawy. Na weselu nie byłam. Położenie jest moim zdaniem super kiepskie, ale nie wiem, czy to tak wiele zmienia. Ja waham się nad Haffnerem,co do którego mam takie odczucia jak wspomniane o Holidayu - nigdzie nie potraktowano mnie tak profesjonalnie, nie ma tak wyszkolonej obsugi itp. (nigdzie - wśród miejsc, które biorę w ogóle pod uwage, nie twierdzę, że w całym Trójmieście). Ale położenie jest fatalne - brzydko i jednak bardzo hotelowo. Mam duzy dylemat, ale myślę, że ostatecznie zwycięży jakość kosztem romantycznych widoków. Myślę, że Holiday to jest co najmniej niezły wybór.

Hej byłem na weselu 25,12,2005 w Holiday Inn i musze powiedzieć że na gorszym nie byłem. Poprostu coś strasznego!!!!! Dekoracja owszem całkiem fajna ale jedzienie i obsługa to jest poprostu nie do pomyślenia że za takie pieniędze możne zrobić coś tak okropnego. Odradzam bardzo mocno. Oczywiście mówie z punktu widzenia gościa!

Nie dziwię się skoro na tym weselu było 140 osób!! My mieliśmy tam wesele 1.5 roku temu, gości było 75 osób i też mieliśmy trzy otwarte sale i miejsca było akurat! 25 grudnia byłam w Holiday'u w sali obok-na chrzcinach i widziałam ścisk panujący na weselu obok. My absolutnie nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń podczas naszego wesela, a goście byli zachwyceni obsługą-nie byli namolni ale wystarczyło spojrzenie,żeby się pojawili przy stoliku. Spełniali każdą naszą prośbę i zachciankę, cały czas z uśmiechem na ustach. Organizacja rewelacyjna-o nic przez całą noc nie musieliśmy się martwić. Polecam to miejsce każdemu kto chce w spokoju i bez nerwów spędzić swoje wesele,nie martwiąc się to,że komuś czegoś brakuje. pozdrawiam

moge na e-mail-a wysłąc Ci kilka zdjęć gdzie sama bedziesz mogła ocenić wystrój hotelu na wesele

Bardzo dziękuję, jeśli znajdziesz chwilę czasu, podeślij proszę zdjęcia na kkunkiel@poczta.onet.pl
:)

Nasze wesele będzie na 50 osób. To nawet nie typowe wesele tylko taki bankiet weselny, okrągłe stoły, zespół grający jazz i swing. Jeśli goście będą mieli ochotę na tańce, zespół zagra, ale nie nastawiamy się na wielką imprezę.

Aurelka, tak się zastanawiałam, czy Ty to ta sama aurelka:) Mam Twojego maila, więc też mogę Ci co nieco podesłać:)
A co do okrągłych stolików, to wyglądają tam bardzo ładnie. Jedny minus to krzesła - bo ozdobne pokrowce są tylko na tych przy głównym stole, reszta jest zielono-szara. Chociaż może już coś się zmieniło...

pozdrowienia:)
Willow

Willow :)
Mi te krzesła też bardzo się nie podobały i powiedziałam kierownikowi, że zależy mi aby na każdym był pokrowiec kremowy. Kierownik powiedział, że nie ma problemu, że dla nich to inwestycja i uszyją. Tym do reszty podbił moje serce :)

Ha! Pan Marcin Borawski, czyli Człowiek Nie Znający Słowa Niemożliwe:))) Za to go uwielbiałam - kiedyś przy okazji chętnie się pozachwycam i poopowiadam o tym, jak bardzo szedł nam na rękę;)

Więc przygotowaniami z nimi nie masz się co martwić - na pewno będzie super:)
A co do lokalizacji - fakt, nieciekawa, ale... też ją można wykorzystać:) My na przykład wyszliśmy z wesela, żeby zrobić parę zdjęć w kinie:)