dekorowanie sali weselnej

Temat dostępny też na forum: Wesele Wejherowo Wesele bez ogłoszeń
Witam wszystkich!
Zamierzam zająć się dekorowanie sam weselnych i chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat - czy uważacie, że taka pomoc przy dekorowaniu wynajętych sal jest wogóle potrzebna?
A może ktoś z Was już potrzebuje pomocy w tej kwestii?? Chętnię pomogę:)
Bardzo proszę wypowiadajcie się na ten temat...
Pozdrawiam wszystkich
Natalia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dekorowanie sali weselnej

Jest kilkanaście firm w Trójmieście,które się tym zajmują.Konkurencja ostra,ale warto spróbować.
image

jeżeli będziesz miała konkurencyjne ceny to jak najbardziej:) mi kopara opadła jak mi jedna dekoratorka zawołała 1900zł za wystrój sali :)) dlatego postanowiłam sama udekorować nawet myślałąm aby kupić więcej materiału i uszyć pokrowce na krzesła a potem je za małe pieniądze wypożyczać a nie za 5/7zł/szt

oczywiscie ze samemu wyjdzie taniej... a czy sama szyjesz sukienkie tez by wyszlo napewno taniej....jedzenie na wesele tez mozna zrobic taniej samemu....zdjecia moze zrobic znajomy tez bedzie taniej.
Leganie dzialajace firmy ponosza koszty nikt nie bedzie robil za darmo.
Pokrowce trzeba wyprac, wyprasowac to nie jest tylko uszycie pokrowca
Pozatym zeby wypozyczc pokrowce musisz zalozyc dzialalnosc co wiaze sie z kosztami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

zaloguj sie to pogadamy :) pewnie że samemu dużo można oszczędzić :) sukni niestety nie uszyję sama bo nie mam takich zdolności ale gdybym miała napewno bym sobie sama uszyła , jedzenie będzie robił zaprzyjaźniony kucharz więc zaś taniej :) a zdięcia będzie nam robić znajomy , do tego jedziemy własnym autem i nie wydaje kupy kasy na jakąś super brykę :p do tego nie wynajmuję kretyńskich baniek mydlanych, fontann czekoladowych, gołębi czy innego badziewia więc wesele wyjdzie w normie :p

A za co było to 1900 zł i na jak dużą salę, bo to też jest różnica. Takie materiały jak woal czy organza są wielokrotnego urzytku ale balony czy też w ogóle kwiaty już nie. Na dekorację sali na 100 osób wykorzystuje się około 10000 balonów, a to już daje kwotę 1000 zł. Pomyśl że to wszystko trzeba jeszcze upiąć w jakieś misterne wzory i nie robi tego jedna osoba. Nie mówiąc już o kwiatach. Na średniej wielkości salę porządna dekoracja z żywych kwiatów (same kwiaty) kosztuje 3000 zł. A jeśli chodzi o konserwację pokrowców to wypierz jeden i wyprasuj własnoręczne. Zobaczysz jaki to ból. Wybacz że nie jestem zalogowana ale piszę z różnych komputerów i ciągle coś się wylogowuje. Czy nie można już rozmawiać z niezalogowaną osobą? Aha, ja to nie ten u góry.

dla jednych sa to "kretynskie badziewia" dla inny cos wyjatkowego wiec nie obrazaj innych.

a propo szycia sobie samej sukni wątpię że jakaś krawcowa by się tego podjęła podobno przynosi to pecha :DDD

Ja też chcę sama zrobić dekorację, ale tylko kościoła bo sala już jest z wystrojem i dostałam fajny namiar na wypożyczanie dekoracji ślubnych
http://www.magnolia-dekor.pl/

karolina3012 ten link, który podałaś to chyba jakaś pomyłka, bo otwiera się jakiś sklep internetowy z kontrolerami do gier...

Dzięki za odpowiedzi...
a powiedzcie, prosze, czego wy oczekiwalibyście od takiej firmy (osoby), jeżeli zlecalibyście dekorowanie swojej sali? pytam i o materialne sprawy - co miałoby stanowić dekoracje waszej sali, jak i o cześć niematerialną - może jakieś doradztwo....

nie wróże Ci sukcesu skoro pytasz co ludzie by chcieli za dekoracje skoro chcesz robic dekoracje to chyba ty powinnaś być od tego aby doradzić.
wiec zastanów się czy sie na tym znasz czy nie

ona nie powinna mówić, że wie lepiej - w końcu każda para ma jakieś wyobrażenie, a jeśli nie ma, to wówczas szuka porady ;)

my i tak dekorujemy tak, jak sobie wymyślą pozostałe 3 pary, ale życzę powodzenia:)

do iwony76: doradzić mogę i mam wiele pomysłów, jednak sądzę, że każda dziewczyna ma jakies wyobrażenie o swoim weselu, o dekoracji, jaka chiałaby mieć... takie osoby jak ja mogą doradzić, pomóc w doborze kolorów, powiedzieć co do siebie pasuje, a co nie.... ale myślę, że jakieś ogólne wyobrażenie większość osób ma... oczywiście, na pewno zdarzają sie osoby, które kompletnie nie wiedzą co byłoby fajne i co by się im spodobało... jednak ja kieruje swoje pytanie do osób, które mają jakieś wyobrażenie o dekoracji na własnym weselu....
pozdrawiam wszystkich