depilacja laserowa- opinie

Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową. Męczy mnie depilacja za pomocą maszynki a niestety depilator okropnie podrażnia mi skórę, to samo wosk :/ Czy depilacja laserowa jest dobrym wyborem? jakie są wasze opinie na ten temat? jak to wygląda, ile zabiegów jest koniecznych i czy faktycznie efekt jest długotrwały? Mam nadzieję, że podzielicie się swoimi opiniami i mi doradzicie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hej dziewczyny czy któraś była już na tym laserze Light Sheer Infinity ,widziałam ze jest to nowość ponoć i jest to najwyższa klasa jeśli chodzi o depilację. Podobno nie nie boli i robi się polowe mniej zabiegów, bo są dwie długości laserowe. Moja przyjaciółka ostatnio była i bardzo zachwalała. Chce wiedzieć waszą opinię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie bardzo skuteczna okazała się depilacja Epi Lab. Wystarczyło kilka zabiegów, włoski nie odrastają, a na dodatek obyło się bez podrażnień!

dlatego trzeba chodzić kilka razy, bo włosy w momencie wykonywania depilacji sa w różnych fazach wzrostu. zalecane jest 4 razy, bo włos ma generalnie 3 fazy wzrostu a ta 4 jest "dla pewności". Włos można usunąć trwale tylko w jednej fazie wzrostu, kiedy faktycznie włos rosnie i jest połączony nerwem, pozostałe dwie to obumieranie i wypadanie (nie fachowo, ale obrazowo:) - dlatego niektóre włosy można wyrwać bez jakiegokolwiek uczucia bólu.

również jestem ciekawa czy to coś daje

Jestem po całej serii zabiegów i powiem szczerze, że nie zauważyłam żadnego włoska.
Zabiegi wykonałam w Laser Studio 4 Toruń.

epilaser.pl - tam mają najnowszy laser Vectus - moja żona korzystała i jestem zadowolony

Przede wszystkim Vectus jest bezpieczniejszy, niż Light Sheer Duet bez ryzyka poparzeń... sam laser jest też skuteczniejszy i działa szybciej, dzięki czemu nie trzeba powtarzać tak często tego zabiegu. Dla mnie duzym plusem jest też funkcja chłodząca, dzięki czemu ból nie jest tak bardzo odczuwalny. Sprawdź klinikę https://clinicacosmetologica.pl/gdynia/depilacja-laserowa/ do której sama się wybieram ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

powiesz mi czym różni się ten laser vectus od innych, które są dostepne w gabinetach kosmetycznych?

Z tą depilacją laserową to różnie bywa. Grunt to znaleźć dobry salon kosmetyczny. Ja mam za sobą dwa nieudane zabiegi (zwracałam wtedy uwagę na niską cenę, myślałam że zabieg w każdym miejscu wygląda tak samo). Jak się okazuje - cena to również jakość. Warto popytać znajomych, poczytać na temat dostępnych laserów. Ja teraz wybieram się do Clinica Cosmetologica w Gdynii, bo mają laser Vectus, który ponoć jest bardzo skuteczny.

Hej, ja polecam szczególnie jak się ma ciemne włoski i jasną skórę, bo wtedy działa najlepiej :) Zazwyczaj około 6 zabiegów potrzeba, żeby pozbyć się włosów no ale to też zależy od predyspozycji i od tego w jakiej fazie się aktualnie znajdują

świetny laser do usuwania owłosienia to laser diodowy Chromatica Platinum XL - miałam nim usuwane włoski w SC Beauty Clinic i po 6 zabiegach nie było śladu po włoskach!

Witam, jeżeli masz jakieś wątpliwości odnośnie lasera to warto poszukac jakiegos FAQ np. tutaj https://lukaszmichalak.pl/laseroterapia/laseroterpia-faq/

Nie wiem, pewnie i tak Ci nic ta reklamacja nie da bo w gabiecie Ci powiedza, że to pewnie Twoja wina i ze włoski innymi odrastają co jest trochę bujdą bo po ipl odrastają kazdemu. Sama chodziłam na depilacje do clinica cosmeetologica w Gdańsku ( gabinet znajduje się na Skłodowskiej - maja tam obecnie najnowocześniejszy laser na mieście).

SHR jest idealny dla osob z jasnymi wlosami. Chodze na bikini i pachy. Zabieg niemalze bezbolesny, a efekty rewelacyjne.

Ja właśnie cxytslsm ze motus jest to jasnoch włosów i jest na równi z vectusem. Szukam opinii

Gdzie można kupić ten Epilab? Duzo moich pacjentek z kolei jest w tym temacie i Epilab stał się dla nich absolutnym must have, który powinien być w gabinecie. Myślę, żeby go kupić po nowym roku, ale muszę się zapoznać z cenami.

Ja dużo słyszałam o laserze vectus, że jest skuteczny nawet na jasnych włoskach. Ktoś miał styczność? Jak tak to czy placówka w Gdańsku na Marii Skłodowskiej będzie dobrym wyborem?

Gdzie chodziłaś? Czy mogę w takim razie skladac reklamację?

ja robiłam laser dwa lata temu, bo męczyły mnie wrastające włoski na nogach i polecam, ale to też zależy od rodzaju i koloru włosa. na tych jaśniejszych efekt może być słabszy. no i trzeba się liczyć z wydaniem większej kwoty (chociaż i tak jest coraz taniej niż kilka lat temu), żeby usnąć wszystkie włoski. u mnie wystarczyło 5 zabiegów na łydki, spokój mam do dzisiaj.

No dobrze ale nie napisalas ze po tych dwoch zabiegach tego ile i jakie te wlosy zaczely odrastac a przypuszczam ze to juz nie bylo to samo co przed zabiegami czyli mniej ich bylo a takze krotsz i jasniejsze, mam racje?

Inne tematy z forum

Feromony damskie (36 odpowiedzi)

Dziewczyny czy psikałyscie się kiedyś zapachami dla kobiet z feromonami? Działają czy nie? Gdzieś...

Tabletki Cum on opinie (3 odpowiedzi)

Jakie macie opinie na temat tabletek na zwiększenie wytrysku cum on? Czy rzeczywiście poprawiają...

Gdzie w Gdańsku sklep 1001 drobiazgów? (6 odpowiedzi)

Może ktoś się orientuje gdzie w Gdańsku w okolicach Przymorza, Żabianki, Oliwy znajduje się taki...