depilacja laserowa- opinie

Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową. Męczy mnie depilacja za pomocą maszynki a niestety depilator okropnie podrażnia mi skórę, to samo wosk :/ Czy depilacja laserowa jest dobrym wyborem? jakie są wasze opinie na ten temat? jak to wygląda, ile zabiegów jest koniecznych i czy faktycznie efekt jest długotrwały? Mam nadzieję, że podzielicie się swoimi opiniami i mi doradzicie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hej dziewczyny czy któraś była już na tym laserze Light Sheer Infinity ,widziałam ze jest to nowość ponoć i jest to najwyższa klasa jeśli chodzi o depilację. Podobno nie nie boli i robi się polowe mniej zabiegów, bo są dwie długości laserowe. Moja przyjaciółka ostatnio była i bardzo zachwalała. Chce wiedzieć waszą opinię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie bardzo skuteczna okazała się depilacja Epi Lab. Wystarczyło kilka zabiegów, włoski nie odrastają, a na dodatek obyło się bez podrażnień!

dlatego trzeba chodzić kilka razy, bo włosy w momencie wykonywania depilacji sa w różnych fazach wzrostu. zalecane jest 4 razy, bo włos ma generalnie 3 fazy wzrostu a ta 4 jest "dla pewności". Włos można usunąć trwale tylko w jednej fazie wzrostu, kiedy faktycznie włos rosnie i jest połączony nerwem, pozostałe dwie to obumieranie i wypadanie (nie fachowo, ale obrazowo:) - dlatego niektóre włosy można wyrwać bez jakiegokolwiek uczucia bólu.

również jestem ciekawa czy to coś daje

Jestem po całej serii zabiegów i powiem szczerze, że nie zauważyłam żadnego włoska.
Zabiegi wykonałam w Laser Studio 4 Toruń.

epilaser.pl - tam mają najnowszy laser Vectus - moja żona korzystała i jestem zadowolony

Przede wszystkim Vectus jest bezpieczniejszy, niż Light Sheer Duet bez ryzyka poparzeń... sam laser jest też skuteczniejszy i działa szybciej, dzięki czemu nie trzeba powtarzać tak często tego zabiegu. Dla mnie duzym plusem jest też funkcja chłodząca, dzięki czemu ból nie jest tak bardzo odczuwalny. Sprawdź klinikę https://clinicacosmetologica.pl/gdynia/depilacja-laserowa/ do której sama się wybieram ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

powiesz mi czym różni się ten laser vectus od innych, które są dostepne w gabinetach kosmetycznych?

Z tą depilacją laserową to różnie bywa. Grunt to znaleźć dobry salon kosmetyczny. Ja mam za sobą dwa nieudane zabiegi (zwracałam wtedy uwagę na niską cenę, myślałam że zabieg w każdym miejscu wygląda tak samo). Jak się okazuje - cena to również jakość. Warto popytać znajomych, poczytać na temat dostępnych laserów. Ja teraz wybieram się do Clinica Cosmetologica w Gdynii, bo mają laser Vectus, który ponoć jest bardzo skuteczny.

Hej, ja polecam szczególnie jak się ma ciemne włoski i jasną skórę, bo wtedy działa najlepiej :) Zazwyczaj około 6 zabiegów potrzeba, żeby pozbyć się włosów no ale to też zależy od predyspozycji i od tego w jakiej fazie się aktualnie znajdują

świetny laser do usuwania owłosienia to laser diodowy Chromatica Platinum XL - miałam nim usuwane włoski w SC Beauty Clinic i po 6 zabiegach nie było śladu po włoskach!

Witam, jeżeli masz jakieś wątpliwości odnośnie lasera to warto poszukac jakiegos FAQ np. tutaj https://lukaszmichalak.pl/laseroterapia/laseroterpia-faq/

Nie wiem, pewnie i tak Ci nic ta reklamacja nie da bo w gabiecie Ci powiedza, że to pewnie Twoja wina i ze włoski innymi odrastają co jest trochę bujdą bo po ipl odrastają kazdemu. Sama chodziłam na depilacje do clinica cosmeetologica w Gdańsku ( gabinet znajduje się na Skłodowskiej - maja tam obecnie najnowocześniejszy laser na mieście).

SHR jest idealny dla osob z jasnymi wlosami. Chodze na bikini i pachy. Zabieg niemalze bezbolesny, a efekty rewelacyjne.

Ja właśnie cxytslsm ze motus jest to jasnoch włosów i jest na równi z vectusem. Szukam opinii

Gdzie można kupić ten Epilab? Duzo moich pacjentek z kolei jest w tym temacie i Epilab stał się dla nich absolutnym must have, który powinien być w gabinecie. Myślę, żeby go kupić po nowym roku, ale muszę się zapoznać z cenami.

Ja dużo słyszałam o laserze vectus, że jest skuteczny nawet na jasnych włoskach. Ktoś miał styczność? Jak tak to czy placówka w Gdańsku na Marii Skłodowskiej będzie dobrym wyborem?

Gdzie chodziłaś? Czy mogę w takim razie skladac reklamację?

ja robiłam laser dwa lata temu, bo męczyły mnie wrastające włoski na nogach i polecam, ale to też zależy od rodzaju i koloru włosa. na tych jaśniejszych efekt może być słabszy. no i trzeba się liczyć z wydaniem większej kwoty (chociaż i tak jest coraz taniej niż kilka lat temu), żeby usnąć wszystkie włoski. u mnie wystarczyło 5 zabiegów na łydki, spokój mam do dzisiaj.

No dobrze ale nie napisalas ze po tych dwoch zabiegach tego ile i jakie te wlosy zaczely odrastac a przypuszczam ze to juz nie bylo to samo co przed zabiegami czyli mniej ich bylo a takze krotsz i jasniejsze, mam racje?

Inne tematy z forum

Dobry Ginekolog w Gdyni (162 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego ginekologa w Gdyni, najelpiej kobiety, wizyta prywatna. Byłam u ginekologa...

Brak ochoty na zbliżenia - niskie libido? (87 odpowiedzi)

Zauważyłam sama po sobie, że kiedyś miewałam większe potrzeby na zbliżenia niż teraz. Mam dopiero...

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (52 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...