depilacja laserowa- opinie

Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową. Męczy mnie depilacja za pomocą maszynki a niestety depilator okropnie podrażnia mi skórę, to samo wosk :/ Czy depilacja laserowa jest dobrym wyborem? jakie są wasze opinie na ten temat? jak to wygląda, ile zabiegów jest koniecznych i czy faktycznie efekt jest długotrwały? Mam nadzieję, że podzielicie się swoimi opiniami i mi doradzicie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja ogólnie odradzam depilację laserową, lepszym wariantem jest zrobić sobie depilację pastą cukrową czy woskiem i pochodzić na epilfree. Efekt bardzo dobry, trwałość super a przeciwwskazań poza ciążą właściwie nie ma. Moim zdaniem dużo lepsza metoda depilacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej nie, a przynajmniej u mnie nic takiego nie wystąpiło. Ważne żeby dobrze się przygotować do takiego zabieg to i efekt będzie lepszy. Tutaj na stronce masz napisane co i jak: http://vectusgdynia.pl/kontakt/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy są jakieś konsekwencje tego typu depilacji?

W moim przypadku depilacja przebiegła bardzo sprawnie i naprawdę wszystko profesjonalnie, a wszystko w Gdyni super laserem Vectus :) Jakby ktoś chciał się umówić to mam tutaj numer: 58 506 65 94

Niestety u mnie depilacja laserowa pomogła, ale stosunkowo krótko. Za krótko w stosunku do tego co teoretycznie miałam mieć spokój od depilacji. Znów musiałam sięgać po wosk i kremy do depilacji. Ostatnio wpadł mi w rękę fajny produkt od Bielendy z serii Vanity, chyba soft touch. Wiem, że był z olejkiem różanym

Jasne!!! Ja właśnie jestem po dwóch zabiegach laserem Vectus (byłam w gabinecie na ul. Powstania Styczniowego 22/2a ) i serdecznie polecam - Panie wyrozumiałe, wszystko mi wytłumaczyły a zabieg nie bolał.

Są takie lasery ale ich cena przyprawia o zawrót głowy. 4 zabiegi na całe nogi to koszt 2550zł, jeśli natrafi się na promocje. Takie ceny są w Warszawie.

U mnie było odwrotnie. Po depilacji potliwość zmniejszyła się.

Ja się trochę boję, ale czytałam mnóstwo super opinii i artykułów (na przykład ten: https://www.vivus.pl/moje-finanse/jest-okazja-jest-pozyczka/5-lat-gladkiego-ciala-ile-to-kosztuje-metody-depilacji-i-ich-ceny/ i zaczynam się łamać :D

Dzięki za opinię! Myślę, że wybiorę się do nich :)

No ja też :) A w Gdyni jaki gabinet polecacie, oczywiście gabinet w którym wykonują tą depilację laserową?

Jeśli efekty są jeszcze po dwóch latach, to chyba też się zdecyduję :) Walczę z obawami od dawna, ale mam ich coraz mniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy po 1 zabiegu na pachy widać jakieś efekty? Ile trzeba zabiegów by usunąć 100% włosków?

Niekoniecznie tylko ciemne - teraz jest taka technika, że na jaśniejsze i rude też lasery podziałają. Wiem, że salon Estela w Gdańsku ma w ofercie właśnie epilacje dla osób, które nie mają ciemnych włosów. A co do samego zabiegu - wielka ulga i wygoda, polecam każdemu.

To będzie dobra decyzja. Ja byłam na 4 zabiegach na strefach bikini dwa lata temu i efekt mi się utrzymuje cały czas. Tylko ,że depilacja laserowa jest idealna dla osób które mają ciemne włosy.

Teraz są lasery nowszej generacji, dają mniejsze poczucie na skórze...Ja miałam - troszkę piekło, ale jak widzę efekty to naprawdę warto.

Ja epilację wykonywałam w Centrum Zdrowej Skóry Damian. Borykałam się z dosyć sporym owłosieniem na rękach teraz wyglądają niesamowicie! Ani jednego włoska. Mogę w końcu ubierać bluzeczki na ramiączkach bez wstydu.

Dziękuję pięknie za opinie! Wiem, że depilacja laserowa to świetna sprawa. Depilowałam niedawno Vectusem nogi i okolice pach no i nie ma ani jednego włoska.

Skorzystałam z depilacji laserowej nóg w Laser Delux. https://www.laserdelux.pl/depilacja-laserowa Jestem bardzo zadowolona z rezultatów ponieważ faktycznie po 2 zabiegach już widzę bardzo dużą różnicę w odrastaniu włosków, mają tam laser light sheer czytałam, że jest najlepszy. Tylko zanim zdecydujecie się na zabieg przeczytajcie dokładnie o tym jakie są przeciwskazania do zabiegu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie polecam! Pabianice salon Dwie Siostry na Matejki : Nie polecam, zostałam poparzona podczas depilacji laserowej. Rudowłosa pani, która przeprowadzała zabieg wyśmiała mnie gdy przyszłam pokazać jej oparzenia, stwierdziła nawet, że niepotrzebnie szłam z tym do lekarza (dermatologa) gdyż to samo zejdzie - niestety do dziś mam ślady, a minęło już pół roku. Zastanówcie się zanim się wybierzecie do tego gabinetu!

Inne tematy z forum

czemu faceci zdradzaja? (137 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (85 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

Jaki balsam do ciała polecicie (84 odpowiedzi)

Szukam aktualnie dobrze nawilżającego balsamu do ciała na suchą skórę. Co byście mi polecily?