depilator czy wosk??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
hej dziewczyny tak jak w temacie lepsze depilacja woskiem na cieplo czy depilator????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: depilator czy wosk??

woskiem bo lepiej usuwa cebulke i na dluzsza mete wlosy robia sie coraz slabsze.

dzieki bardzo więc chyba bede musiała się zdecydować bo depilatora używam juz dobrych pare lat i nie widze zeby były słabsze...;(

ja również polecam wosk - moze pierwszy zabieg jest dosc bolesny a pozniej jest juz tylko lepiej i widac jak włoski robią się słabsze i mniej ich odrasta

no to ok moze sie przekonam a dziewczyny na jakie partie ciała wy stosowałyscie ten wosk??

ja robiłam sobie wosk na wąsik i bikini :P

Uzywam depilatora ale mam do niego coraz mniej cierpliwosci i powaznie mysle nad woskiem.
Robicie same czy chodzicie do salonu?

Polowałam na depilator , kupiłam, zainwestowałam sporo i po 1 razie-myślałam, że rodzę po raz drugi:)

KOSZMAR!!!!!!!!!

Wyłam tak głośno przy każdym pociągnięciu, że chyba mnie z 10km słyszeli.

Nie nadaję się na depilatory~!

Co do wosku robię już 2 podejście;)

Mi tam bol nie stanowi - juz sie przyzwyczailam, alke efekty sa baaardzo srednie. Wszystkich wlosow nie usowa i najgorsze jest rwastanie wlosow. Troche sie tego wosku boje, ale musze sie przemoc...

uzywalam depilatora 5 lat, od roku chodze do kosmetyczki na depilacje pasta cukrowa. jest dokladniejsza od wosku i nie klei sie do skory

ja aukrat robie sobie sama depilacje woskiem, najczesciej nogi :)

2 lata temu pofundowałam sobie laser na nogi, uda bikini i pachy - super, tylko droga sprawa bo potrzeba conajmniej 4-5 zabiegów przynajmniej u mnei tak było bo ja brunetka z ciemna karnacją to laser musiał być lżejszy żeby mi skóry nei popalił :)

A jaki jest koszt tego zabiegu?

no hej ja tez byłam n atym laserowym fakt tanie to to nie jest .... http://www.beautylaser.pl/index_pl.html prosze tu masz link ja akurat byłam z tego gabinetu zadowolona ale zrobiłam zabieg 4 razy na jedna i ta sama partie ciała i jakos chyba jeszcze za malo...;( dlatego teraz chce cos innego i tanszego spróbować he ...

Ja byłam w kosmedica w sopocie - www.kosmedica.pl
Za 1 zabieg (a potrzeba było 4-5) płaciłam:
łydki - 400
uda - 450
bikini głębokie - 400
pachy - 300
i to wszystko razy 5 , chyba pachy tylko mniej (4) razy robiłam.

Teraz poszłabym do tańszego gabinetu, bo chyba są tańsze niż kosmedica.
Aha, miałam rabat 10% jako że więcej niż 3 części ciała jednocześnie robiłam. Ale wtedy byłam jeszcze nie mężata i niedzieciata i bez kredytu to było mnie stać :)))

bogosiaa a powiedz po tych 5 zabiegach juz neimasz włsoków??

Potwierdzam laser to najlepsze rowiazanie, ja już 4 lata temu usunełam włosy w ten sposob i mam jeszcze kilka pozostałych, ale te co zostały usunietę, już nie powróciły. Ja zrobiłam sobie łydki i uda, choć na uda mniej zabiegów, bo ból był straszny szczególnie przy strefie bikini. Chętnie bym zrobiła bikini, ale nie wiem jakby to było.

Potwierdzam, bolało strasznie, szczególnie bikini i pachy :)
A co do efektów to na łydkach super, naprawdę super, odrasta mi dosłownie kilka włosków. Z udami trochę gorzej, bo tam włoski są słabsze i laser słabiej łapie, więc tam mi troszkę odrasta, ale to bez porównania, z bikini tak samo. Teraz w zupełności wystarczy depilacja depilatorem, która trwa 20 minut i mam spokój na miesiąc, albo i więcej :)

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (85 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...