depresja

ja sobie radzicie z tym.... czy sobie radzicie.... bo mi się nic niechce...
a może to nerwica.... czasem mi się wydaje, że zaraz umrę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: depresja

polecam psychiatrę i leczenie farmakologiczne, jeśli to konieczne. Te leki na prawdę działają, wiem bo sama cierpię na depresję. Im szybciej zaczniesz leczenie, tym szybciej i skuteczniej z tego wyjdziesz. Ale terapia i tak powinna trwać ok roku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

też o tym myślę.... mam takie dziwne objawy... nigdy tak nie miałam... mogę zapytać jakie leki bierzesz? czy niema po nich żadnych skutków ubocznych?... nigdy nie byłam przekonana co do lekarstw ale chwilami robi mi się tak źle że niewiem co robić.... czuję się innym człowiekiem.

a myslalas o innych formach terapii? przyjmowanie lekow zawsze wiaze sie z obajwami ubocznymi ( nie u kazdego wystepuja), trzeba to brac pod uwagę.

tak szczerze to o niczym nie myslałam.... mam tak od 2 miesięcy, mam dziwne myśli, nigdy tak niemiałam, a czym wiecej o tym myśle tym bardziej się boję..., to nie jest normalne, mam wrażenie że jest mi jakoś inaczej, i często się boję, robi mi się dziwnie... do tego źle zaczymam się czuć psychiczne, gdy tylko najdzie mnie głupia myśl, robi mi się duszno słabo, rozwolnienie..., niewiem co mi jest. chciałabym żeby było jak przedtem:(

moze chcialabys pogadac np na maila?

ja biorę Coaxil, to jest bardzo delikatny lek, można po nim prowadzić samochód, nie uzależnia, nie jestem po nim śpiąca. Minusem jedynym i ogromnym jest to, że trzeba go brać 3x dziennie :(
Ogólnie leki na depresję zaczynają działać po ok 2 tyg, jeśli są dobrze dobrane.

Pamiętaj, że z życia trzeba brać to co najlepsze. Jeżeli chodzi o depresję radzę Ci wizytę, moja mama miała podobnie, to niewiarygodne co z czadem może się stać z ludzką psychiką kiedy ten stan się pogłębia. Nie czekaj tylko skonsultuj się z lekarzem, a poczujesz się lepiej. Niczym nie ryzykujesz.

może na początek spróbuj jakiś Deprim albo Kalms, magnez też wycisza i uspokaja, też miałam jakiś czas temu, ale sama sobie pomogłam i wyszłam z tego, powodzenia :)

Wszystko zalezy od przyczyny twojego stanu, jezeli to przyszlo samoo z siebie bez konkretnej przyczyny to sproboj lagodne srodki typu KALMS, DEPRIM i do tego koniecznie magnez chelatowany. Natomiast jezeli masz depresje z jakiegos powodu, u mnie to była choroba i smierc mojego Taty, to zapewne sama sobie nie poradzisz bo depresja jest choroba ktora sie poglebia niestety. Pojdz do lekarza ktory oceni czy to depresja i da ci odpowiednie leki ja brałam ok 4 miesiecy, ale po 2 tygodniach naprawde poczulam sie duzo lepiej. Depresja jest naprawde ciezka choroba i sama na pewno nie dasz rady. Powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecacie jakiegoś lekarza, chyba łatwiej byłoby mi z kobietą, w Gdyni ?

Witam jeśli aż tak potrzebujesz to polecam doktor Doroszkiewicz przyjmuje na gospody w przychodni ale ma również gabinet w Gdyni trzeba by po szukać bo nie wiem dokładnie gdzie. Chodzę do tej lekarz już dłuższy czas i powoli jakoś wyłażę z depresji pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Hiszpańska mucha czy ktoś miał do czynienia? (3 odpowiedzi)

Hej. Czy ktoś z Was miał może do czynienia z afrodyzjakiem hiszpańska mucha? Tyle sie o nim pisze...

Ulubione perfumy (7 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

Zmarszczki na czole (131 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?