dezodorant?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny!! tak się zastanawiam czy macie jakies super sprawdzone dezodoranty, antyperspiranty, sztyfty itp. które pomogą Wam zachować świeżość w ten wyjątkowy (lecz upalny) ;) dzień. Rexona jest niezła, ale to jeszcze nie to czego szukam.. Czekam na Wasze opinie! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dezodorant?

Dziewczyny ja moge wam polecic Etiaxil, najlepiej niebieski bo jest delikatniejszy.Nie jest to dezodorant do codzinnego stosowania max 2 razy w tygodniu i po tym specyfiku nie trzeba uzywac juz dezodorantow ani perspirantow na co dzien. Jedyny minus to jego cena ok 50 zł do kupienia tylko w aptece.Na jakis miesiac przed ślubem zaczelam go stosowac i mimo stresow w dniu slubu i upałów nie było ani kropelki potu.

wow super! a oprócz niego używasz na codzień inny dezodorant? czy to już w zupełności wystarcza?

Stosowanie tego w zupełności mi wystarcza, czasami z przyzwyczajenia użyje zwykłego dezodorantu, ale nie jest to zupełnie potrzebne. Możecie sobie poczytać na temat tego specyfiku w wątku:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=e12bbda3e9ac6006dac8f16dafca5d72&cmd=details&itemid=1446

A jaką ma pojemność ten dezodorant?
Hm, a co zrobić z twarzą, żeby się nie pociła/świeciła...? Brzmi głupio...

wcale nie też mam taki sam problem obawiam się że kosmetyki po prostu spłyną w takim upale

Hej dziewczyny,
ja tez z czystym sumieniem podpisuje sie pod Etiaxilem. Uzywajac go 2-3 razy w tygodniu na noc nie tzreba juz stosowac zadnych dezodorantow na dzien. Jest niesamowicie skuteczny!
Co do swiecacej twarzy, to po pierwsze mozna zastosowac jakis krem lub podklad matujacy i jednak miec caly czas pod reka puder w kamieniu.

Co do swiecacej twarzy to polecam maseczke bankietowa. Ja ja uzylam i na prawde polecam. Makijaz trzymal sie caly dzien bez zarzuttu. Cena okolo 4 zl. za saszetke wyprodukowana przez bodajze Dermike. Ja swoja kupilam na Gildii w Gdansku.

profesjonalne wizażystki nakładają utrwalacz i nic nawet największy upał niczego nie roztopi

w Redlowie Pod Korabiem jedyne 42 zl za niebieski i 30 zl za czerwony :o) tez uzywam niebieski i na dni upalne i mniej upalne sprawdza sie rewelacyjnie!!

aha, pojemniczek maly, ale stosuje sie w niewielkiej ilosci co 3-4 dni, wiec starcza na jakies 4 - 5 mcy.

Co do świecenia to polecam stary wątek pt. "Matujemy buźkę". Tam omówiłyśmy chyba wszystkie możliwości co do matowania twarzy. Warto pamietać jeszcze o bibułkach matujących - polecam Dermiki, Artdeco i Sephory

Papier toaletowy do twarzy przykładany równie skuteczny jak bibułki;)

dokładnie ;)) ale ja tam wolę husteczki higieniczne ;) + puder w kamieniu! A maseczka bankietowa Dermiki jest bardzo fajna! Kupiłam całe pudełeczko (było tam chyba 6 saszetek) za 14zł w Douglasie.

popieram Maseczke Bankietowa! tez kupilam w Douglasie za 14 zl - 6 saszetek. sa baaardzo wydajne :-)

Hm, szukałam wątku o matowaniu. Nie udało mi się odnaleźć, ale na pewno spróbuję polecanych maseczek.

Vena, looknij tutaj : http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=25643&t=23409

A czy ktoś używał Antidralu? Podobno jest równie dobry, a kosztuje 14 zł.

Podobno bardziej drażni skórę.

Zużyłam całą butelkę antidralu i nie zauważyłam żadnej poprawy oprócz tego ze wybarwił mi wszystkie ubrania :(
Po etiaxilu zauważyłam różnice już po dwóch aplikacjach i od tego czasu nie używam nic bo po prostu nic nie potrzebuje, pomimo tego że jest w bardzo małej buteleczce chyba 12 ml starczy mi na dość długo i warto wydać te 50 zł

Polecam _ "Red Door" _ Elizabeth Arden.

Cena 120 $ za 100 ml.

ja używam adidasa w kulce.jest super,nawet w upału pachy są suche:) a chyba o to chodzi, nie?

A ja poprostu Lady Speed Stick 24/7 i tez jestem z neigo bardzo zadowolona:)

hop