dieta dostosowana do choroby

Witam,

jestem osoba ktora po kilku latach pracy w badaniach klinicznych w Szwecji i USA wrocila do kraju. Prowadzenie badan nad nowoczesnymi lekami zawsze scisle korelowalo z wyspecjalizowana dieta odpowiednia do danej jednostki chorobowej. Odpowiednia dieta ma wplyw na samoleczenie, oraz wspomaga leczenia farmakologiczne. jest wiele skladnikow ktore blokuja substancje aktywne sformulowane w kapsulce, zastrzyku itp. W przypadku terapii hormonalnych zwykla dieta niemalze calkowicie moze zmienic wplyw leczenia z pozytywnego na negatywny.

Zauwazylam, ze w Polsce nikt nie zajmuje sie ani opieka psychologiczna pacjentow, ani tym bardziej dietetyczna. Pomyslalam o uruchomieniu w Trojmiecie gabinetu porad dietetycznych dostosowanych do choroby i przyjmowanych lekow. Chcialam spytac czy sadzicie ze metody, ktore sprawdzaja sie w krajach skandynawskich czy USA moga miec u nas przyszlosc?

Dzieki za kazda rade!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dieta dostosowana do choroby

Większość Polaków nie ma o tym zielonego pojęcia i raczej prędzej Cie wyśmieją niż zdołasz im coś przetłumaczyć. Jest jakaś grupa osób które interesują się dietą, ale dieta w połączeniu z lekami to dla polskich lemingów totalne SF. Można próbować, ale to ciężki temat z powodu niskiej świadomości społeczeństwa na temat wpływu odżywiania na organizm.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

dobry psycholog w Gdańsku wrzeszczu (94 odpowiedzi)

prosze pomóżcie mi .... polećcie mi kogoś kto na prawdę pomoże z problemami

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (6 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

Mały penis we wzwodzie (7 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...