dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

natknęłam się na wątek na temat odchudzania wg diety dr Dukana. nie mam książek, a chciałabym ją rozpocząć. czytałam , że jest zdrowa i sensowna, więc wielu z nas się przyda;)

czy naprawdę są efekty?

może ktoś opisze, jak się ją stosuje , ile dni trwają fazy?, co można jeść, itp?

życzmy sobie powodzenia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

autor książki nie zaleca, w końcu dieta jest raczej uboga- mało warzyw, w ogóle owoców.... ja bym poczekała, szkoda dziecka....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny, takie pytanie ppojawilo sie juz wczesniej, ale nie bylo na nie odpowiedzi, wiec zapytam ponownie. Czy mama karmiaca moze stosowac ta diete? A moze jest wsrod was taka mama, ktora karmi piersia i stosuje ta diete? Odbija sie w jakis sposob na dziecku?

dziewczyny nie poddawajcie się, powoli, ale spada waga, ja też nie mam oszałamiających wyników, myślałam, że na uderzeniówce zrzucę więcej, ale się nie poddaję, ja mam dzisiaj 16 dzień (od początku diety), można wytrzymać, nie jest tak źle....
głowa do góry ! to jest dieta długodystansowa- nie spodziewajcie się, że po kilku dniach będziecie o 2 rozmiary mniejsze..... u mnie spadek wagi nie jest zbyt wielki, ale po ciuchach bardzo czuję, że zeszczuplałam :)

musicie pić dużo wody i jeść otręby ! w ogóle dużo jeść, ale tylko to, co dozwolone :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez za Ciebie trzymam i za nasze wyniki, oby wreszcie byly konkretniejsze! Ja teraz jak sa warzywa to tez odzywam, ale od niedzieli znow bez i juz mi sie niedobrze robi ;) .

Ja tez wstepnie chce zobaczyc efekty jakie beda po pierwszym mieisacu.Mam nadzieje ,ze chociaz 4 kg... ale zobaczymy.Na wiecej nie licze ale 4 kg to juz cos. Tym bardziej,ze w IIfazie co piec dni warzywa, a to dla mnie wielka ulga.Zalogowalam sie na jakims forum z ta dieta,podczytuje i to troche mnie bartdziej optymistycznie nastawia.Ale generalnie jest mi ciezko.Trzymam za Ciebie White_rabbit kciuki,mam nadzieje,ze Twoja waga sie ruszy,tak jak i moja :)

To zupelnie tak jak ja, wiec ja juz sobie dalam spokoj ;) . Uwielbiam owoce i soki i cierpie caly czas okropnie, ta dieta jest dla mnie wstretna, szczerze mowiac, a efekty bardzo marne. Mam - 2 kg po 10 (chyba) dniach, I faza tez 7 dni trwala i tez caly czas wszystkiego przestrzegam.
Daje sobie rowny miesiac, tj. 31 dni, jesli bedzie na minusie 4 kg lub mniej rzucam to w diably i zabieram sie za owoce, moge zyc na samych owocach kilka dni tak do nich tesknie ;))) . Jesli jakims cudem waga zacznie wreszcie spadac to jeszcze sie pomecze....

Hej dziewczyny.Ja mam dzis potwornego dola,to moju 7 dzien I szej fazy.Efekt w porownaniu do innych bardzo mizerny, 1,7kg mniej.Niestety waze sie codziennie i tendencja jest taka,ze od poczatku diety okolo 1 kg mam mniej rano,a wieczorem znowu normalnie,wiec w zasadzie mam wrazenie ,ze wogole nic nie zgubilam.Do wczoraj przestrzegalam diete bardzo szczegolowo,ale wczoraj juz mnie taki dol zlapal,ze zjadlam 2 paluszki slone i 1 zelka miska....Ale mysle,ze to i tak nie mialo wielkiego znaczenia.
Nie wiem czy cos robie zle.Codzinnie jem twarog 0% z jogurtem naturalnym0% i cebulka.na obiad jakies mieso lub ryba,kolacja roznie salatka z tunczyka z jajkiem czy cos w tym stylu,pije 1,5l wody i inne plyny typu herbata kawa,
Czytam wszedzie,ze przy I fazie kazdy tracil sporo kilogramow,zwlaszcza jesli ta faza trwa az 7 dni...
Nie wiem co mam myslec. Jutro zaczynam II ga faze.Ciesze sie,ze bede mogla zjesc te warzywa w koncu.Ale jestem nieco rozczarowana.

może od przyszłego tygodnia zacznę, bo na razie wcinam croissanta :)

kreska - ja tez myslalam, ze nie potrafie, ale w koncu musialam sie wziac za siebie, na dodatek moj maz przeszedl na diete razem ze mna, wiec nawzajem sie mobilizujemy, jest super :-))) powodzenia

kurce, ja bez węglowodanow nie potrafię żyć :)

dziewczyny, ktore zaczynaly niedawno - jak Wam poszla pierwsza faza? Ile macie do tylu?
Ja od poniedzialku na diecie i 3 kg w dol :-)))

Hej dziewczyny:) Mogę poprosić o książkę w wersji elektronicznej, chyba dojrzałam do diety. Jakieś 6 kg i będę szczęśliwa:)
Nie wiem tylko co z karmieniem. Teraz karmię tylko 2 razy dziennie, to chyba nie będzie miało wpływu na Krzysia...?

wiecie co, ja też tak myślałam, że nie wytrzymam... mam duże doświadczenie co do różniastych diet, podeszłam do dukana bardzo ostrożnie, ale tak się wciągnęłam, że szok... można wytrzymać !!! jest tyle przeróżnych przepisów, łatwych szybkich, a co mi się podoba najbardziej--- je się tu dużo.... :) i prawdą jest, że im więcej się je, tym bardziej się chudnie :) tylko trzeba jeść to, co dozwolone....

o rany, ja bym nie wytrzymała na tej diecie :)

dzieki kasia za odp.
ja juz w sobote w II faze wchodze i nie wiedzialam czy juz mi bedzie wolno takie smakolyki jesc

w I fazie najlepiej sobie odpuścić słodkości ( w końcu to tylko 5 dni), potem w II i III fazie można sobie dogodzić ciasteczkiem z otrąb, albo skrobi...

dziewczyny, a w ktorej fazie mozna sobie zrobic takie ciasteczka czekoladowe na odtluszczonym kakao i mleku chudym?
bo widze mnostwo przepisow na slodkosci, ale nie jest napisane kiedy mozna je jesc...

wysłałam Wam dziewczyny ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny czy moge rowniez poprosic o ksiazke?plisssss
moj mail oluszczyk@o2.pl
z gory dziekuje

A co z żółtkami? Piekę placki Dukana

Inne tematy z forum

gdzie tanie przybory szkolne i inne ? (7 odpowiedzi)

Witajcie, może ktoś orientuje się gdzie w trójmieście znajdę tanie przybory szkolne (zeszyty,...

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....

Wyprawka do zerówki szkolnej - co kupić? (22 odpowiedzi)

Witajcie Co jest potrzebne dziecku z wyprawki, które pójdzie od września do zerówki szkolnej?...