dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

natknęłam się na wątek na temat odchudzania wg diety dr Dukana. nie mam książek, a chciałabym ją rozpocząć. czytałam , że jest zdrowa i sensowna, więc wielu z nas się przyda;)

czy naprawdę są efekty?

może ktoś opisze, jak się ją stosuje , ile dni trwają fazy?, co można jeść, itp?

życzmy sobie powodzenia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

Po 9 dniach (5 dni pierwsza faza, 4 dni druga) mam na minusie 1,5 kg. Mój mąż po 9 dniach pierwszej fazy ma -4 kg (ale ma z czego chudnąć :)) Nam dieta odpowiada i nawet na słodkie sobie pozwalamy np. herbatniczki: 3 białka, zmielone otręby owsiane (daję na oko aby się wszystko wymieszało), słodzik, jogurt 0%, aromat waniliowy, wymieszać i do piekarnika na 195 stopni na około 20 minut. Te ciacha zaspokajają mój głód na słodkie. Słodzik mielę z otrębami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też będę wdzięczna za książkę :) geoida@tlen.pl

Hej dziewczyny,jak Wam idzie dieta?u mnie szczerze mowiac bez rewelacji,mija czwarty dzien i nadal nie widze efektow.Wg tego co czytalam w ksiazce wlasnie w fazie uderzeniowej sa najszybciej widoczne efekty.Ech,ja to zawsze mam pod gorke ;)Zobacze co bedzie po 7 dniach,bo taki mam plan na I Faze.

cz ja też mogę poprosić o wersję elektroniczną książki nika_22@tlen.pl, z góry dzięki :)

Minal mi wlasnie trzeci dzien,narazie nic sie nie zmienilo,po pierwszej dobie rano mialam spadek wagi o 1 kg,potem wrocilo do stanu poprzedniego,teraz moze mam z 0.5kg mniej.Przestrzegam diete bardzo dokladnie.A jeszcze wczoraj dopadla mnie biegunka,na szczescie juz przeszla...Zobaczymy cop bedzie dalej,Daje sobie mieisac,jesli w ciagu miesiaca pojawia sie konkretne efekty to bede stosowac te diete do uzysskania wymarzonej wagi.

Po 6 dniach -2kg, nie poddaje sie ale tez nie mam juz wielkich oczekiwan ;) .

Tak, raz na pięć dni, ale nie w I fazie.

ja mam tylko jedno pytanie. Czy dozwolny jest jogurt jogobella light

http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/4791-test-dukana-tlumaczenie-maszkuleczki-dziekujemy.html

w moim musli zmieszałam w jednej wielkiej misce
1 opakowanie płatków owsianych
1 opakowanie płatków żytnich
można dosypać amarantus, otręby przenne myślę że nie przeszkodzi to w diecie

W tej diecie nie można jeść musli :)

ja zaczęłam dzisiaj na śnieadanie 2 jajka na twardo i 250g jogurtu naturalnego z musli, na obiad będzie pierś z kurczaka na grillu a kolacja 250g jogurtu naturalnego

podajcie linka do testu francuskiego?

White rabbit, 1,5kg to suuuuper efekt,nie wiem czy uzysaklabys taki na glodowce,a tu jestes syta caly dzien i wieczor. Ja mam po 5 dniach -2kg i bardzo sie ciesze! pozdrawiam, badz dzielna!

white_rabbit,mysle ,ze 1,5 kg na 4 dni to i tak dobry wynik. Przelicz sobie ile to bedzie kilogramow w miesiac jesli tempo 1,5kg/4dni pozostanie :) Nie poddawaj sie!

No to ja dolaczam do grona dziewczyn na diecie- dzis rozpoczelam.Bylam na zakupach,zeby zrobic zapasy na pierwsze dni.Zobaczymy jak bedzie a wiele sobie obiecuje po tej diecie.Faze udurzeniowa zamierzam stosowac przez 7 dni,bo mam duzo kg do zgubienia.Zycze sobie i wszystkim powodzenia.:)

Ja jestem na tej diecie od 4 stycznia
początkowo szybko schudłam
ogólnie mam 8 kg na minusie
no ale kilka razy zgrzeszyłam, bo zjadłam zakazane rzeczy, np jak nie wytrzymałam jak mąz do domu przyniósł świeże bułki...
teraz waga mi troszkę stanęła
ale się nie poddaje
jak chcecie mogę wam podać link do strony dukana(francuska) gdzie można zrobić test kiedy uzyskasz upragnioną wagę stosując jego dietę
mi wyszlo,że 14 sierpnia

Mi idzie beznadziejnie i to co ma motywowac to demotywuje... Meczy mnie to jedzenie mies strasznie, bo nie lubie ich za duzo, brak owocow i sokow to dla mnie meczarnia. Niedobrze mi zwlaszcza wieczorem kazdego dnia. Jedyne na co nie mam ochoty to slodycze, zawsze cos.
Po 4 dniach udreki mam na minusie poltora kg, wielkie mi osiagniecie, no beznadzieja po prostu, a przestrzegam diety restrykcyjnie :(((.

wysłałam wam dziewczyny ;)
życze powodzenia..po 6 dniach moge stwierdzic, ze to nie jest takie trudne..a waga okazuje juz 56,9 ;)) od jutra II faza i byle do 50 kg ;) ehh..jak widok tej wagi poprawia humor ;)

kachnat75 Ja tez prosze o elektroniczna wersje tej książki robluc@interia.pl ,musze schudnac do sierpnia 35kg.zobaczymy...

Inne tematy z forum

Jaki projekt i za ile? (65 odpowiedzi)

jakie macie projekty domów i mniej więcej ile kosztowały? Mam kolejny pomysł i juz nie w temacie...

włosy i paznokcie u dziecka (7 odpowiedzi)

Coreczka od jakiegoś czasu gubi włoski, wydaje mi sie że jest to duża ilość. Zauważyłam również...

Wakacje z dziećmi (116 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...