dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

natknęłam się na wątek na temat odchudzania wg diety dr Dukana. nie mam książek, a chciałabym ją rozpocząć. czytałam , że jest zdrowa i sensowna, więc wielu z nas się przyda;)

czy naprawdę są efekty?

może ktoś opisze, jak się ją stosuje , ile dni trwają fazy?, co można jeść, itp?

życzmy sobie powodzenia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

Dukan pisze w ksiazce,ze kazdy schudnie,tylko kobiety w klimakterium np ,lub te co maja problemy hormonalne,to musza uzbroic sie w cierpliwosc.Ja jestem w takim trudnu\ym wieku hormonalnym,stosuje diete rowno miesiac i schudlam 6-7 kg.Od 10 dni waga skacze w dol i w gore,ale nie chudne.Jednak sie tym nie przejmuje,bo jem i nie tyje.Raz w tygodniu popijam winko i nie tyje,za to jest niemozliwy kac,to prawda.Nigdy dawniej nie znalam czegos takiego.Zalozylam sobie ,ze schudne jeszcze 2 kg i jestem zachwycona ta dieta.Najwiecej schudlam w pierwszym tygodniu,4 kg,potem powolutku.Mam kolezanki ktore stosuja diete juz trzeci miesiac i powolutku potem chudna,ale chudna i to jest najwazniejsze!Zycze powodzeniai wytrwalosci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

HEJ KOBIETKI,A MOZE KTORAS Z WAS JEST NA HORMONACH,JAM MAM OD 1,5ROKU IMPLANTY ANYBABY I MYSLE ZE TO JEST POWODEM TEGO ZE NIE GUBIE KG W ZAWROTNYM TEMPIE. JESTEM CIEKAWA JAK TO JEST U INNYCH :)

HEJ AHALIA POWIEM CI ZE JA SAMA PRZYNOSZE DO DOMU SLODKOSCI ,LODY I TO CO UWIELBIAM CHIPSY,ALE SAMA ICH NIE JEM (MAZ WIECZORAMI JEST JAK ODKURZACZ,A W CIAGU DNIA MOJ SYNEK PROBUJE KARMIC MNIE SWOIMI SLODKOSCIAMI) WYSTAWIAM SIE NA POKUSZENIE I CWICZE SILNA WOLE. JAK NARAZIE ODNOSZE SUKCESY NA 22 DNI DIETY MAM 1GRZESZEK WYPILAM ACTIMEL I -5KG . TRZYMAJMY SIE TWARDO :*

zalozylam czesc II tu link ;

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=153441&c=1&k=16

Wysylalam zaraz maila z wersja elektroniczna

Jak Wam idzie dziewczyny?
jakies sukcesy?
Niesmialo proponuje zalozenie drugiej czesci watku bo ten juz sie kiepsko przewija. :)

Przeczytałam wasze wpisy i pomyślałam że ta dieta może być skuteczna nie tak jak reszta stosowanych przezemnie. Prośba o przesłanie na maila formy elektronicznej: kb502@wp.pl.
Mam pytanie czy któraś z was podczas stosowania tej diety ćwiczyła?

wiktoria, wyslalam maila. :)

dziewczyny przyślijcie wersje elektroniczna już raz prosiłam i czekam i czekam i nic nie przychodzi askrzynka@poczta.onet.pl

Dorka, nie mozna jesc kleikow ryowych poniewaz nie ma ich na liscie produktow dozwolonych.

TYLKO I WYŁĄCZNIE PRODUKTY Z LISTY !!! :)))

ja jestem w 2 fazie, mam do zgubienia 10kg a zgubiłam 2kg. Zastanawiam się czy można jeść kleiki ryżowe dla dzieci ??

dokladnie, moc mnie opuscila, dzisiaj w poludnie mialam treningi z klientkami i ledwo sie ruszalam:) ja ukladam zupelnie inne diety, po ktorych jest sie wulkanem energii, ale wszystko trzeba przetestowac, :)

olcia - my z mezem przez pierwsze dwa dni tez czulismy sie bardzo slabi, jakby "moc nas opuscila" :-) ale w trzecim dniu juz bylo ok.
a jesli chodzi o witaminy, to bierzemy sobie vitaral, zeby je uzupelnic.

ja też poproszę o przesłanie książki
celtica2@wp.pl
z góry dzięki :)

tsh, ft3, ft4 tarczycowe,moze to jest powodem dla ktorego nie mozesz zgubic,

nie, nie badalam. nawet nie wiem jakie hormony powinnam ewentualnie zbadac

a hotmony badalas?

ja schudla, 3,4 kg ,ale minelo juz 17 dni od kiedy jestem na diecie, porownuje sie do innych i przy mojej nadwadze maja zdecydowanie lepsze efekty. bo zasada jest taka ,ze im wiecej kg tym latwiej sie je gubi na poczatku.

dzieki olcia ekspresowe tempo :)

aga76 no właśnie zmieniałam ale nie wyszło nie wiem dlaczego, ale teraz juz mam lekture dzieki :)

a ile schudlas? ja chce kilka kg, zeby miesnie wyszly :)

alime, czy zmienilas nazwe pliku? zeby otworzyc ja musialam zmienic nazwe. wtedy jest ok

olcia,ja przez pierwsze 3 dni uderzeniowki czulam sie strasznie, senna ,zmeczona , mialam biegunke. Ale teraz jest ok,tylko martwi mnie ze mam male efekty w chudnieciu....

Inne tematy z forum

Szkoła państwowa czy prywatna? (55 odpowiedzi)

Co myślicie,do jakiej szkoły byście posłały dzieci mając wybór? Zastanawiam się..... Czy to...

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...

Jaki wozek wybrac? (78 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)