dj czy zespół

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hej dziewczyny, jestem w kropce.
Organizuje wesele na ok 80 osób. Będzie sporo młodych osób ale i starszych w cale nie tak mało:) Mam na oku fajnego dj-a ale zastanawiam się też nad orkiestrą.
Jakie są Wasze opinie? Co jest lepsze? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dj czy zespół

Hej, Ja właśnie szukam dobrego dj. Może podasz jakiego masz na oku :)

Ja zawsze mówię: tylko zespół, nie wyobrażam sobie wesela przy dj; ten temat na forum wielokrotnie był już wałkowany, jedni ci powiedzą, że zespół bo fałszuje, pije itd. a ja byłam w życiu na ok. 12 weselach i zawsze był zespół, nigdy też nie pili i nigdy nie mogłam powiedzieć, że zespół był do dupy :) Ale znam osoby które miały dj-a i ich wesela były równie udane co tych przy zespołach. Zresztą na naszym forum sporo jest osób które korzystały z dj i wielokrotnie się tutaj wypowiadały, że polecają. Ja jestem tylko za zespołem! Polecić te, które miałam okazję na żywo usłyszeć mogę z czystym sumieniem.

ja moge polecić zespół pulsar z Kartuz. 2 tygodnie temu bawiłam się z nimi na weselu i było REWELACYJNIE

mam na oku dj mc mike. zresztą wielokrotnie polecany na tym forum:)

Mc Mike - nie polecalabym, spotkalismy z nim i nie zrobil na nas zbyt dobrego wrazenia....

Bylam na kilku weselach gdzie gral zespol - tragedia, potrafia zepsuc wesele na calego, jak ktos mial fajna orkiestre to gratuluje

ja tez wahalam sie czy dj czy zespol. Tymbardziej ze u mojej siostry byl dj i bylo bardzo fajnie. Wybralam jednak zespol, stwierdzilam ze lepiej rozkreci impreze, bedzie bardziej "folkowo". W tym roku bylam na 3 weselach - za kazdym razem byl zespol i wysmienita zabawa. Mam nadzieje ze nie bede zalowac.

ja wybieram DJ- mam o to walke z przyszłymi teściami, bo oni chcą orkiestre, ale co tam, to w końcu moje wesele, a nie chce tańczyć przy zespole na raz i dwa, a DJ puści to co chcę np Abbe, a która orkiestra mi to zagra i zaśpiewa?

My bez namysłu wybralismy DJ'a, gdyż tylko DJ jest w stanie zagrać nam na weselu konkretnie wybrane utwory. A że mamy dość nietypowe wymagania muzyczne i chcemy aby muzyka na naszym weselu odzwierciedlała nasze przeżycia do dnia ślubu dlatego musi u nas zabrzmieć m.in. ukraińska kapela i kilka greckich piosenek - nie ma zespołu który byłby w stanie zrealizować takie wymagania, więc wybór był w naszym przypadku oczywisty...
Moja rada - jeżeli masz fioła na punkcie muzyki - radzę DJ, jak jest Ci obojętne co będzie leciało na Twoim weselu - weź kapelę...

nie zgadzam się, że jeśli jest ci obojętne to wybierz zespół, my też mieliśmy konkretne wymagania i zespół im sprostał w 100%, bo są zespoły które grają konkretną muzykę, a pozatym przecież można się dogadać :)

Moj slub odbyl sie we wrzesniu 2008 i mialam D.J.-wodzireja,bylo super,wszystko omowilismy przed,ma cala muzyke od lat 60 do wspolczesnej,bylo troche dla starszych,troche dla mlodszych.zachecal ludzi do tanca i zabawa byla bardzo udana..polecam D.J.Fredek,jesli chcecie kontakt to piszcie dam numer tel.pozdrawiam Emilia

ja rowniez sie nie zgadzam z tym ze kapela nie zagra Wam Abbe i inne wybrane kawalki. Akurat zepol ktory mam wybrany AbBe gra - widzialam na filmie z wesela. A co do muzyki ukrainskiej - we wrzesniu bylam na weselu mniejszosci ukrainskiej w Ostaszewie - mieli zespol ukrainski i muzyka byla ukrainska + znane kawalki ale zaspiewane po ukrainsku. Widac, jak sie wybierze dobry zespol to wszystko jest mozliwe.

wszystko zależy od zespołu, ja nie mogę nażekać mieliśmy na naszym weselu zorbe, kanakna i kaszubskie piosenki, i zagrali wszystko to co chcieliśmy, ale wcześniej ustaliliśmy to z nimi, do tego grali i coś dla młodych i dla starszych, a każda piosenka miała swój rytm i melodie tak jak orginał. U siostry już nie było tak fajnie zespół który mieli to już starzy wyjadacze i troche olali sobie sprawe, ciągle grali tą samą piosenke i wszystko na jedno kopyto, więc wszystko zależy od tego jaki zespół wam się trafi:)

Rzecz w tym, że ja wcale nie chce mieć kapeli ukraińskiej, tylko kilka konkretnych utworów. W innym momencie wesela chcę mieć muzykę grecką, a w jeszcze innym chciałabym usłyszeć Myslovitz...NIE MA KAPELI KTÓRA MI TO ZAGWARANTUJE!!! Więc ja wyboru nie mam...

to ja bym poprosiła namiary - no i moze jaka jest cena:)

D.J.Fredek -0504621404 cena wiem ze roznie zalezy od terminu i czy piatek czy sobota,warto zadzwonic i zapytac..pozdrawiam Emilia

dokladnie, wystarczylo mi, ze posluchalam demo najbardziej polecanych zespolow na tym forum - ich poziom spiewania po angielsku - masakra! tylko dj!

myśmy chcieli muzykę w oryginalnym wykonaniu i dlatego zdecydowaliśmy się na DJ'a.
jakoś nigdy nie podobały mi się kawałki szczególnie obcojęzyczne w wykonaniu kapel...

zespół muzyczny

witam !
jeśli jeszcze szukasz zespołu na wesele zadzwoń tel 606450920
mamy jeszcze kilka wolnych terminów w 2009r
pozdrawiam

Re: zespół muzyczny

ani kapela ani dj, tylko dj i wodzirej w jednym: w naszym przypadku Robert Jakubek, rodzina się tak bawiła że podchodzili do niego wujkowie i ciocie i gratulowali, do nas dzwonili następnego dnia i dziękowali za zaproszenie bo w życiu nie byli na takim weselu, a to to 90% zasługa właśnie tego wodzireja!!!

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?