dla polarkowców...

W zasadzie powinienem ten wątek umieścić w dziale Moda i Uroda, ale tam żaden polarkowiec by nie zajrzał, zatem uznałem że umieszczę go tutaj.
Poza tym prezentowane "męskie" kreacje pani Szanistyl to raczej hipsterskie dewiacje modowe dla nastoletnich chłopców, a nie moda męska.

Celem jest sprowokowanie polarkowców i innych fanów "wygodnej odzieży", to zastanowienia się, czy nie warto popracować nad swoim wyglądem; nie tylko nad szatą ale również nad likwidacją opon piwnych, brudnych paznokci tudzież tłustawych włosów i innych atrybutów "prawdziwego Polaka-mężczyzny".

Poniżej parę późno letnich /wczesnojesiennych ale niezbyt formalnych koncepcji, które uznałem za interesujące.

image
Doskonały zestaw do pracy biurowej, czy na południowe spotkanie z kontrahentem na lunch. Do tego dobrałbym dopasowane jeansy slim fit (brązowy pasek) i brązowe skórzane lub zamszowe/nubukowe buty, malinowe skarpetki.

image
Na chłodniejsze jesienne dni, popołudniowe spotkanie przy dobrej kawie. Aby zbyt nie sformalizować stroju, zaryzykowałbym czarne jeansy regular fit, czarne lakierowane buty, czarne skarpety.

image
Genialne buty!! Oczywiście do takiego garnitur trzeba mieć figurę.

image
Absolutna rewelacja! Bezsprzecznie mój faworyt. Do tego ciemnogranatowe jeansy, czarne "ciężkie" buty i zaryzykowałbym wiśniowe skarpetki (korespondujące z wiśniową nitką w butonierce).

image
Typowo włoski styl na słoneczny dzień, z lekkim "lansem" (patrz bransoletki), krawat z charakterystyczną fałdką wskazującą, że został samodzielnie zawiązany. Zegarek ciężki, sportowy (tu na zdjęciu Rolex Daytona).

to be continued... ^^
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: dla polarkowców...

sam, nie bądź już dla siebie taki surowy, na pewno nie jest tak źle :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale wiocha :D I te paskudne dżinsy :P

Do mnie to jakoś nie przemawia.

Dlaczego kobieta jadąca samochodem, zatrzymała się przed skrzyżowaniem i powiedziała głośno "No i to jest facet!" Patrząc się w moją stronę?
O gustach się nie dyskutuje. Do każdego inaczej przemawia wygląd zewnętrzny.
Pamiętam jak pewna dziewczyna zauważyła, że przygląda się jej butom (a były stare, podniszczone) i się zawstydziała. Widziałem to, i natychmiast jej powiedziałem, że ja patrze na serce a nie na ubranie i od razu zrobiła się pogodniejsza :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

ciacho, pierwsze paluchy w górę masz ode mnie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

...a zapinane na jeden guzik sweterki czy koszulki w serek tudzież z dużymi wycięciami pod szyją są po prostu koszmarne... uważam, że na facetów zakładających powyższe rzeczy lub też rurki powinna być nakładana grzywna...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

image

to jest fajny męski look :) NIE dla fioletowych kolorów u facetów! NIE dla pedalskich ozdobnych szaliczków! (u faceta szalik dopuszczalny jest w zimie w celach grzewczych a nie jako uzupełnienie stylizacji!) NIE dla wymuskanych pseudo-facetów, którzy starannie dobierają stylizację! błagam, normalny facet nie przejmuje się czy print na koszulce pasuje mu do koloru spodni...od tego są kobiety! facet ma być czysty i zadbany a to kobieta jest od tego żeby skorygować jego ewentualne wpadki stylizacyjne :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

dolaczam do coraz liczniejszej grupy ograniczonych ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fiona, jak każda dama, świetnie wygląda w futrze i tak się nosi na co dzień.
Aczkolwiek zawsze można pomysleć o zmianie jej image'u - na Malczewskiego mam rzut fioletowym beretem. Może Hal coś doradzi? ;]

Tylko pytanie czy przy tak eleganckim panu Fiona się będzie miała w co ubrać?

@sadyl - ja mam szaliczków pod dostatkiem :-)
a i jakiś fioletowy sweterek skombinujemy ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie wróciłem ze spaceru z Fioną, OCZYWIŚCIE w polarze.
Ale jestem gotów dla Ciebie, UT, na opisany przez Was happening :)

Zielonych spodni ani fioletowego sweterka co prawda nie mam, ale prawie każda marynarka jest dla mnie obcisła a któraś z Pań z pewnością użyczy mi szaliczka :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

" @u_t, jeśli Ci się to udało, to musisz mieć bardzo bujną wyobraźnię ;)))"

hehhee racja :-))))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

>A ja próbowałam sobie wyobrazić w tym Sadyla jak wyprowadza na spacer Fionę po pracy :D

@u_t, jeśli Ci się to udało, to musisz mieć bardzo bujną wyobraźnię ;)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

" >Może jestem ciut ograniczony"

@Cross - jest nas więcej :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie chodzi o więcej a o inne. Luźniejsze ;D Chociaż on akurat w tym obślizgłym stroju wygląda całkiem dobrze :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to po co mu więcej?;-)

Nie jesteś,teraz nie ma już mody,każdy nosi to w czym się dobrze czuje i na co go stać.Jedni kupują a inni szyją u krawca.

"Może ja też należę do tej większości ale jakoś nie wyobrażam sobie jak paraduję w zielonych spodniach i fioletowym, rozpinanym, gejowskim sweterku, tudzież w obcisłej marynarce i damskim szaliczku z frędzelkami."

A ja próbowałam sobie wyobrazić w tym Sadyla jak wyprowadza na spacer Fionę po pracy :D

Ale na każdą pogodę, bo długie i krótkie :)

Może tylko takie ma.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Może jestem ciut ograniczony

Cross, nie jesteś :)

Inne tematy z forum

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (148 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

sklep z pokrowcami, etui do telefonów (22 odpowiedzi)

Witam! Poszukuje dobrego i niedrogiego sklepu z pokrowcami/etui do telefonów w Gdańsku....

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU