dla polarkowców...

W zasadzie powinienem ten wątek umieścić w dziale Moda i Uroda, ale tam żaden polarkowiec by nie zajrzał, zatem uznałem że umieszczę go tutaj.
Poza tym prezentowane "męskie" kreacje pani Szanistyl to raczej hipsterskie dewiacje modowe dla nastoletnich chłopców, a nie moda męska.

Celem jest sprowokowanie polarkowców i innych fanów "wygodnej odzieży", to zastanowienia się, czy nie warto popracować nad swoim wyglądem; nie tylko nad szatą ale również nad likwidacją opon piwnych, brudnych paznokci tudzież tłustawych włosów i innych atrybutów "prawdziwego Polaka-mężczyzny".

Poniżej parę późno letnich /wczesnojesiennych ale niezbyt formalnych koncepcji, które uznałem za interesujące.

image
Doskonały zestaw do pracy biurowej, czy na południowe spotkanie z kontrahentem na lunch. Do tego dobrałbym dopasowane jeansy slim fit (brązowy pasek) i brązowe skórzane lub zamszowe/nubukowe buty, malinowe skarpetki.

image
Na chłodniejsze jesienne dni, popołudniowe spotkanie przy dobrej kawie. Aby zbyt nie sformalizować stroju, zaryzykowałbym czarne jeansy regular fit, czarne lakierowane buty, czarne skarpety.

image
Genialne buty!! Oczywiście do takiego garnitur trzeba mieć figurę.

image
Absolutna rewelacja! Bezsprzecznie mój faworyt. Do tego ciemnogranatowe jeansy, czarne "ciężkie" buty i zaryzykowałbym wiśniowe skarpetki (korespondujące z wiśniową nitką w butonierce).

image
Typowo włoski styl na słoneczny dzień, z lekkim "lansem" (patrz bransoletki), krawat z charakterystyczną fałdką wskazującą, że został samodzielnie zawiązany. Zegarek ciężki, sportowy (tu na zdjęciu Rolex Daytona).

to be continued... ^^
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: dla polarkowców...

Ubieram się jak na faceta przystało i od 12 lat nie założyłem na siebie dżinsów. Są inne materiały bardziej eleganckie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co według Ciebie jest pięknem, groteską i brzydotą/karnawałem z tego co zaproponowałem? Jeśli podejmujesz się krytyki, to poproszę o konkrety.

Ok..a teraz w przedmiocie Twoich propozycji, to jakie jeansy proponujesz? Jaką koszulę? Jaką marynarkę? Czekam na przykład, możesz mnie czymś zainspirujesz^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To już wiesz, jak męża ubrać na sobotni spacer^^ Shop till'ya drop^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście jestem jak najbardziej za likwidacją opon piwnych,brudnych paznokci itd-nie tylko ze względów estetycznych ale i zdrowotnych. Natomiast to co Ty zaproponowałeś to wg mnie nie ubiór a przebranie (jakies takie groteskowe typu i piękno i brzydota i karnawał....) Osobiście podoba mi się strój: jeansy,koszula ,marynarka (w zestawie)ale bardziej klasyczne.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tych trzech to tylko ten pierwszy mi się podoba:) I bez szalika:) Ale już blisko:)))) Zdecydowanie wolę takie casualowe:)

Mnie tam się podoba. Prawie w moim stylu :)

to co proponujesz dla prawdziwych facetów? o_O

Obejrzałam .... dla zniewieściałego mężczyzny mogą być.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poniżej kilka przykładów, jak się ubrać na sobotni, jesienny spacer z psem. Ponieważ lubię casual'owy styl Hilfigera, to proponuję:

image

image
trochę gunge'owo ale po całym tygodniu pod "biznesowym krawatem", można wyglądać trochę lumpiarsko ^^

image
Klasyczny TH; ale buty bym zmienił na inne i oczywiście założył skarpetki
^_^

No, to można iść na spacer^^

Dla mnie pierwsze stroje zbyt biznesowe. Kompletnie się nie nadają na spacer z psem;) Czy rodzinny wypad:)
Wklej coś bardziej casualowego;)

Ale oczywiście stylizacje mi się podobają:)

Do odpowiedniego stroju warto dobrać zegarek. Poniżej kilka inspiracji.

image
Klasyczna Omega Geneve, pasuje do nieformalnego stroju. Konserwatywna i stonowana, ręcznie nakręcana.

image
Officine Panerai, Marina Militare to "remake" modelu z lat 50-tych, który był na wyposażeniu włoskiej Marynarki Wojennej.

image Burrbery inspirowany słynnym Nautilus'em Patek Philippe.

image
I mój absolutny faworyt, Omega Seamaster, Sky Fall Edition, czyli zegarek który nosił James Bond w filmie Sky Fall. Wbrew obiegowej opinii, zegarek na bransolecie pasuje do garnituru...to nie lata 70-te ^^

Pomogę Tobie Hal :)

image
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://www.fieggen.com/shoelace/lacingmethods.htm

Wbrew pozorom, to obszerny temat. Stąd bezpośredni link.

uzupełnij jeszcze sposoby wiązania sznurówek będzie komplet pomijając monki oczywiście

Czy tylko nieśmiertelne, czarne skarpety? Niekoniecznie. Nie bójmy się, bądźmy odważni, powiedzmy stanowcze NIE skarpetkowej nudzie.

image

to be continued...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

widząc temat założony przez hala nie mogłem się oprzeć aby dokopać ale tu w stu procentach się zgadzam

Niedawno był na głównej stronie artykuł o butach, nie o tych "wygodnych" łapciach oczywiście, ale takich co oko i stopę cieszą.

Poniżej kilka par włoskich, dość odważnych ale rewelacyjnych w noszeniu butów manufaktury JO Ghost. Idealnie wpisują się w marynarkowo-jeasnowy "casual elegance", dodają trochę ekstrawagancji ubiorowi i idealnie pasują na jesienną pogodę.

image

image

image przepiękna butelkowa, przecierana zieleń!

image

image

eleganta! :)

Bezsprzecznie prawdziwe^^

Słaby żart i kompletnie nietrafiony :/

A na Hydepark, w przeciwieństwie do suwaczków, zaglądam regularnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

muza na dziś (778 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Dlaczego w pl absolutnie kazdy najupiorniejszy zbrodniarz i/ lub wykolejeniec dostaje swobodny i bezkarny dostep do dzieci? (3 odpowiedzi)

wystarczy zeby mial sprawne narzady rozrodcze. np. bestialska psychopacica wabi do kanalu rodnego...

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU