dla szefa zaproszenie na slub czy zawiadomienie?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
chciałam dać tylko zawiadomienie ale wczoraj moja kolezanka przyniosla zaproszenie na slub i wesele i teraz juz sama nie wiem jak zrobic
na wesele nie chce zapraszac szefa w koncu nie jest jakas bliska dla mnie osoba i nie mam z nim zadnych kontaktow poza praca w przeciwienstwie do trzech kolezanek z ktorymi utrzymuje prywatne kontakty wiec chce zeby byly na weselu
jednak ta dziewczyna ktora dala mu zaproszenie rowniez raczej ma z szefem tylko kontakty sluzbowe wiec nie rozumiem (chyba ze o czyms nie wiem;-P )
wiadomo kazdy zaprasza na wesele kogo chce ale nie wiem jak ja teraz mam postapic zeby sie nie poczul obrazony?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dla szefa zaproszenie na slub czy zawiadomienie?

jak wy robicie? zaproszenie czy zawiadoienie o slubie a co z weselem?

w takim przypadku ja bym nie zapraszała szefa tylko dała mu zawiadomienie o ślubie; ja swojego też nie zapraszałam, tylko wręczałam zawiadomienie i dobrze zrobiłam bo on od razu mnie zwolnił (nigdy go specjalnie nie lubiłam i w tym momencie tylko udowodnił mi, że kawał gnojka z niego) nie patrz na koleżanki tylko na to jakie ty masz stosunki z szefem :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dla szefa zaproszenie na slub czy zawiadomienie?

Ja mimo tego, że mam super szefową i chętnie bym widziała ją na ślubie i weselu to daję tylko zawiadomienie. Trzeba rozdzielić życie prywatne od osobistego. Na wesele zaprasza się rodzinę i przyjaciół a nie szefostwo. Może koleżanka chce się przypodobać :)

Współpracowników i szefów zawiadamiam mailowo.

myślę, ze nie powinnaś się przejmować i nie zmieniać swoich planów ze względu na koleznakę. zapraszanie szefa, jeśli się z nim nie utrzymuje prywatnych , bliskich kontaktów, to takie troche .... dupowłażenie .... (przynajmniej wg. mnie)

Powinnas postąpić tak jak czujesz... jeżeli chcesz by szef był na twoim weselu to zaptroś go, jesli nie to nie zapraszaj... ja bym sie nikim nie kierowała, myslę, że to nasza indywidualna sprawa kogo zapraszamy a kogo nie...

ja daje zawiadominie

jak nie masz z szefem bliskiej, kumplowskiej relacji, to daj mu zawiadomienie. po co chłopa wprawiać w osłupienie, ze ci odbiło, lub się podlizujesz. kazdy poczułby się się dziwnie, gdyby został zaproszony na wesele do kogoś, z kim nie ma żadnego osobistego kontaktu, tylko formalny.

szef to zawsze szef - zawiadomienie
nigdy nie lacze zycia prywatnego z zawodowym
kumpela z bylej pracy miala przypadek- robila impreze w domu parapetowa wraz z urodzinami zaprosila ludzi z pracy ( ja nie moglam isc i nie zaluje)
w nastepnym tygodniu w pracy miala tak obrobiona d.... ze wiedzialam wszystko mimo ze mnie nie bylo - takie rzeczy gadaly ze nawet do szefa to dotarlo
wiec uczac sie na bledach innych - never nigdy

Moja kumpela miala podobnie. Nie robila typowego wesela, tylko przyjecie mniejwiecej do polnocy. Zaprosila cala firme ( 12 osob razem z szefostwem) na obiad. Polowa z dziewczyn zostala do konca imprezy, moim zdaniem nietakt bo dobrze wiedzialy, ze mamy byc tylko na obiedzie. Ale to w sumie nic. Wszystkie doskonale sie bawily, chwalily i w ogole na samej imprezie bylo dla nich bosko. Kumpela po slubie miala dwa tygodnie wolnego. Przez ten czas tak jej d..e obrobily, ze momentami zastanawialam sie czy bylysmy na tych samych imprezach. Nic im sie nie podobalo, bezguscie, fatalne stroje, muzyka, jedzenie i najgorsza rodzinka. Za to jak wrocila do pracy wszystkie chwalily jak bylo cudownie. Także w mojej firmie na pewno tylko zawiadomienie o slubie.

w pierwotnej wersji mojego ślubu - szefowa miała dostać zawiadomienie ;)
A zaproszenia miały być dla 14 osób, które miały być na obiedzie :)

plan się zmienił - nie robimy obiadu, tylko prosto z USC wyjeżdżamy :D

więc wszyscy dostaną zawiadomienia ;)

zastanawiam się co zrobię z 12 zaproszeniami, które są w drodze :P

ja zaprosilam swoje szefostwo i kolegow z pracy, choc w chwili obecnej z nimi nie pracuje, ale za jakis czas do nich wroce.

MMhhh u mnie sprawa jest prosta- pracuję w Gdynia szefostwo mam w Warszawie- nawet ich nigdy na oczy nie widziałam:)także broń boże ich nie zapraszam- a u mojego A. jest inaczej- firma mniejsza, wszyscy się znają, z szefem ma bardzo dobry kontakt- ale A. tez nie wie czy chciałby aby szef był na weselu- narazie wpisaliśmy go na listę gości pod znakiem zapytania...chociaż podejrzewam, że szef i tak by nie przyszedł bo możnabyło by to uznać za spoufalanie się z pracownikiem- przynajmniej w innych przypadkach w firmie u mojego A. tak było...no zobaczymy jeszcze

ja nie mam z szefem zadnego kontaktu prywatnie wiec chyba jednak dam zaproszenie w sumie racja pewnie troche by sie zdziwil ze go zapraszam na wesele i raczej by nie przyszedl po co skoro i tak nikogo nie bedzie znal na moim weselu

wydaje mi sie ze mozna zaprosic z pracy osoby z ktorymi spotykam sie tez na gruncie prywatnym i chyba tak jednak zrobie
ale zawsze fajnie posluchac jak to wyglada u innych dzieki;)

Inne tematy z forum

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...