do dziewczyn które brały Dostinex

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam pytanko: jak się czułyście po tym leku i czy zauważyłyście jakieś zmiany albo coś takiego. Ja brałam przez 6 tyg. dawkę 1/2 tabletki raz na tydzień, teraz 1/4 tabletki raz na tydzień. Nie wiem czy to od tego leku, ale strasznie swędzi mnie skóra i zaczęły mi na twarzy wychodzić brzydkie nazwijmy to pryszcze, które tak łatwo nie chcą zginąć, na dodatek skóra na twarzy bardzo mi się wysuszyła. Nie podoba mi się to wszystko :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: do dziewczyn które brały Dostinex

Karolina o tym powiedz ginekologowi który Ci przepisał te hormony, być może tak właśnie reagujesz na te tabletki i należy je zmienić na inne. to pytanie kieruj do lekarza, niech Ci ewentualnie da jakiś zamiennik.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja biorę cały czas dostinex, właśnie pół tabletki raz w tygodniu, skutków ubocznych jakichkolwiek brak ( po pierwszej dawce jedynie kręciło mi się w głowie), wręcz powiedziałabym, że chyba hormon regulują mi się, bo skóra wygląda lepiej,
a po jakim czasie zmniejszono Ci dawkę, ja już biorę go od ponad roku i dalej dawka bez zmian, a prolaktyna w normie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja brałam 6 tyg. po 1/2 tabletki i zrobiłam nowe badania - proklaktyna książkowa jak powiedziała pani doktor, byłyśmy zachwycone wynikiem (przed leczeniem miałam 37 razy za dużą wg. jej obliczeń, a dopuszczalna norma jest 5) na dodatek Dostinex spowodował wchłonienie się moich torbieli! także po 6 tyg. dawka została zmniejszona i narazie biorę po 1/4 tabletki, kolejną wizytę mam w listopadzie

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hmmm, ja bralam ponad 3 lata bromergon a pozniej przeszlam na dostinex ( az do 8 tyg. ciazy, czyli ponad poltora roku). Bralam jedna tabletke raz na tydzien i czulam sie bardzo dobrze... tzn. po bromergonie tez niby bylo ok, ale jednak po tym znacznie lepiej... i nie mialam zadnych problemow z cera.. nie wiem czy lekarka kazala Ci juz zbadac poziom progesteronu, ale czesto przy przy problemach z prolaktyną on tez zaczyna spadac lub wzrastac... tylko z tego co pamietam najpierw trzeba wyrownac prolaktyne a pozniej reszte..... a i jeszcze jedno... dostinex i bromergon to nie sa eki hormonalne! jakby cos..:) i tak jak radza dziewczyny warto i trzeba poinformowac lekarza o swoim sampoczuciu:)
pozdr,

Karolinko29 ja brałam Dostinex prez kilka m-cy i czułam się po nim dobrze (tak jak ty najpier 1/2 a potem 1/4 tabletki) ja sie źle czułam po bromergonie...a co do zmian skórnych to też tak miałam początkowo, może nie suchość ale wypryski i tak samo było teraz gdy odstawiłam w 5 tyg ciąży...jednoczesnie zgadzam się z dziewczynami zadzwoń i skonsultuj z lekarką :)

po dostinexie akurat nic mi nie było, tylko po pierwszej dawce kręciło mi się w głowie, ale bromergon odczuwałam znacznie gorzej, a może Tobie będzie słuzył włąśnie bromergon bardziej
najlepiej skonsultuj to z lekarzem

dzięki dziewczyny za wypowiedzi; w sumie to pogorszenie skóry twarzy i swędzenie nastąpiło dopiero teraz, więc może niekoniecznie łącze to z tym lekiem, ale z drugiej strony nie biore nic innego i nie zmieniałam kosmetyków... zapytam przy okazji pani doktor :)

Karolinko, Dostinex biore juz kilka lat, podobnie jak Ty cwiartke tabletki raz na tydzien. Zmian skornych ani jakichkolwiek innych nie zauwazylam. Mysle ze to swedzenie nie od tego ale powinnas lekarza zapytac. Wczesniej bralam bromergon - tylko dwie tabletki bo sfiksowalam - halucynacje itp. Szybko to swinstwo wywalilam. Dostinex jest naprawde dobrym lekiem choc drogim.... niestety.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

o bromergonie tylko slyszalam,ze mozna miec halucynacje rzeczywiscie(od kolezanki) natomiast ja akurat po dostinexie nie mialam raczej zadnych objawow ubocznych. W porownaniu z bromergonem jest bardzo drogi,ale ja osobiscie jak moglam sobie pozwolic to wolalam brac dostinex(obecnie po ciazy i narazie nie biore nic)

p.s. a bralam pol tabletki tygodniowo.
Pozdrawiam

Dostinex kosztuje 80zł nie jest wcale taki drogi

Dostinex nie jest drogim lekiem kosztuje 80zł w mojej aptece

Ja po dostinex budze się w nocy i widzę pająki itp

U mnie po 4ech miesiącach pogorszyła się tarczyca (pełno guzków), ale prolaktyna spadła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zuza: to raczej nie jest wynikiem obniżenia prolaktyny wskutek przyjmowania Dostinexu, tylko po prostu choroba tarczycy, którą postępuje

choroba = choroby

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...