do elajzy

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam pytanko, który ksiądz udzielał Wam ślubu i jak to wogóle wszysko wyszło z organizacją, wystrijem kościołaMieliście swojego organistę czy tego z parafii?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: do elajzy

hej,
organista parafialny, ma bardzo ladny glos, spiewa tez Ave Maria, ale to trzeba sobie dodatkowo zamowic. Czasem zamiast niego gra i spiewa jego zona, tak bylo w naszym przypadku, kompletnie nas to zaskoczylo, ale babka tez ma ladny glos, wiec bylo ok.
Ksiadz, ktory odprawial msze byl spoza parafii, ale na Oksywiu pracowal dlugo, wiec nie bylo problemu z uzyskaniem zgody proboszcza.
natomiast bylam tam tez na slubacch, kiedy msze odprawial proboszcz i X.Piotr i obaj prowadzili wszystko bardzo pieknie i wzruszajaco :-)
Kosciola nie dekorowalismy specjalnie, tylko zamowilismy dywan - kwiaty pod oltarzem byly swieze i piekne i nie trzeba bylo dodatkowych dekoracji. siedzenia tez za dekoracyjne same w sobie, tak samo klecznik.

to chyba tyle. jakby cos jeszcze to pytaj. a kiedy macie slub?

Mamy 20 sierpnia i juz chyba wszystko załatwione.My tez chcemy innego ksiedza, kiedyś był u nas w parafii ks. Sławek, proboszcz sie zgodził teraz tylko musimy zapytac ks. Sławka czy przypadkiem nie bedzie w tym czasie na wakacjach:)

hihi, u nas wlasnie byl Slawek :-)))
na wakacjach nie bedzie na pewno, mowil nam, ale moze ma jakies rekolekcje, najlepiej wybierzcie sie do niego. uprzedzam, ze jest bardzo zajety i bardzo trudno z nim ustalic wolny termin na spotkanie :o))

Cos wiem na ten temat, bo juz kilka razy z nim rozmawialam i faktycznie jest bardzo zabiegany, wiec jakby nie mogl to bede musiala to jakos przeżyć, ale mam nadzieję że będzie mógł, bo to chyba najfajniejszy ksiądz jakiego znam!

no to fakt :-) Powodzenia :-)