do kierowcy Kia Ceed kombi...

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
...który dzisiaj rano ( 26.08 godz. 7.45) wjeżdżał na obwodową na wysokości Tesco Karwiny.
Chłopie, jak się włączasz do ruchu to na prawy pas!!! A nie ładujesz się na lewy jadąc 60km/h. Tym razem Ci uszło na sucho, ale jak trafi ci sie z tyłu ciężarówka albo nawet bus, który nie wyhamuje, to będziesz miał jesień średniowiecza z tej swojej Kia-nki.
Raz - masz szczęście że jechałem osobówką,
Dwa - że jechałem 120 a nie szybciej....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: do kierowcy Kia Ceed kombi...

mistrz lewego pasa po prostu... nie rozumiem co tych ludzi tak ciągnie na lewy pas... lepsza droga tam jest czy co?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

O tyle lepsza, ża mniej aut (przy małym i średnim natężeniu ruchu). Ale warunek jest jeden- lewym pasem szybko jedziesz. Chcesz sie wlec- prawy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja mam zgoła odmienne zdanie.. przez to że wszyscy mistrzowie prostej ciągle okupują lewy pas i się nim wloką za wszelką cenę, prawy i środkowy są szybsze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

szczególnie jak ciężarówy nim jadą ciurkiem...
... ale masz rację, jak jest jakaś kolizja, to prawy idzie szybciej, bo kierowcy ciężarowych mają czas pracy określony i nie chcą go tracić na gapienie się co sie wydarzyło na jezdni w przeciwnym kierunku. Lewym pasem jadą ciekawscy, zwalniają, zatrzymują się , by zrobić fotki....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...