do pmagdaleny

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hej Madziu :)
Dowiedziałam się troszke o naukach - podobno to czy są płatne zależy od kościoła, ale jeżeli są to jest to kwota 25zł/osobę lub 50zł/parę (na to samo wychodzi). Poradnictwo jest bezpłatne (ale trzeba zapłacić za zeszyt do wykresów 2,50zł), ona jakiś miesiąc temu wpadła do Polski na tydzień (mieszka w UK) i w pezeciągu 4 dni zrobiła nauki w kościele na Przymorzu (obok Alfa Centrum), trochę marudzą, że tylko osoby z ich okręgu, ale udało się jej wcisnąć :)
A jak Wasza decyzja??? Byliście w Matemblewie?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: do pmagdaleny

Pyniu dziekuje za odpowiex
Bylismy w matemblewie wczoraj i niestety czynne było od 17 a ja na 17 szłam do pracy więc podjechalismy na morene do naszego koscioła i przemiła pani w kancelarii powiedziała nam co i jak załatwic zeby było najtaniej i ładnie.
mamy termin juz zaklepany na 24/06 na 16:00 w kapicy a w kosciele w tym czasie bedzie drugi slub ale to nie przeszkadza.ja nawet wole kapice i sama to zaproponowalam.Nauki mam za darmo u siebie w kosciele w kazdy wtorek przez 4 tygodnie a numer do pani od poradnictwa dostałam.
Jeszcze musze załatwic swidectwa chrztu a jutro idziemy na rozmowe do proboszcza.

Nie mam tylko grajka do kosciola .
dziekuje za pomoc i zainteresowanie .

Re: do pmagdaleny

cieszę się bardzo :) życzę wobec tego radosnych przygotowań do ślubu i małżeństwa :)
pozdrowienia