do ślubnych już forumek

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Co zmieniłybyście w swoim weselu, gdybyście miały robić to jeszcze raz. Na co mocniej zwróciłbyście uwagę. czy miałyście jakieś mocne wpadki??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: do ślubnych już forumek

dołączam się do prośby: dobry temat :)))

no wiec ślub był na początku czerwca 2005 i był prawie idealny, bo jednak coś bym zmieniła: ponieważ ślub był w czerwcu, w kościele byl tłok: przed nami i po nas były inne pary, no i jak szliśmy do ołtarza to prawie nikogo z naszych gości nie było w kościele - poprostu stali na zewnątrz bo nie wiedzieli czy nasz ślub już sie zaczyna czy jeszcze kończy poprzedni - więc teraz znalazlabym 1 osobę ktora zagoni gości do kościola. Zespół mieliśmy ekstra więc goście ciągle tańczyli a co za tym idzie mało siedzieli przy stole a przez to było mało toastów (miał być toast za rodziców, gości itp) ale to może wina świadka..., miałabym więcej czasu na sesję plenerową (1,5 h to było mało- choć zdjęcia mamy cudne) która była przed mszą. To chyba wszystko co bym zmieniła :) Bo mimo podody jaka wtedy była (deszcz, słońce, deszcz) to było cudownie- w najważnieszych momentach nie padało tylko świeciło słoneczko (sesja w plenerze, życzenia przed kościołem) :)

kurcze, w kwestii gosci w kościele, to nawaliliswiadkowie, nie ma co ukrywać, szkoda, bo to taka chwila :[

Marcinka, a jaki zespol Wam tak super przygrywal? Zdradz na forum chociaz nazwe!

Dzieki

Remaband - grali różne kawałki, stare i nowe, polskie i zagraniczne

jestb szansa na jakieś namiary? plisssss

1. Malowałabym się SAMA!!!

2. Listę z usadzeniem gości rozrysowałabym wektorowo i w perspektywie żeby nie pomylili stołów. (były 2 stoły i jeden był o 2 miejsca mniejszy. Właśnie przy tym nas rozsadzili i w efekcie 2 bardzo bliskie osoby musiały się dosiąść do "dzieciaków") lub: zleciłabym rozłożenie winietek wcześniej a nie 5 minut przed weselem. Niestety tyle zamieszania było, że wyszło jak wyszło...

3. Bardziej bym pilnowała jedzenia i ciast, które na stoły trafiły w okrojonej ilości. Niestety podczas wesele nie zwracało się na to uwagi, ale z ciast to nas normalnie okradli! (ZŁOTY UL)

jak mi sie jeszcze cos przypomni to dopisze.

Oj zmienilabym duuuuzo:( Przede wszystkim nie pozwolilabym na wtracanie sie teściom, bo zepsuli mi cale wesele. Wybralabym inna restauracje i zdecydowanie inny pan grajek, bo nie wiadom co to bylo, co gralo na naszym weselu. Jezeli chodzi o kosciol, to wyszlo wlasnie tak jak sobie wymarzylismy. Nie lubie rodziny mojego meza i meczylam sie strasznie na weselu, dlatego teraz bylby tylko obiad dla najblizszej rodziny max 20 osob i wieczorem impreza dla znajomych na wolnym powietrzu. Pozdrwaiam

prośba do mężatki i hali: napiszcie "kto Was tak urządził" ;)
(chodzi mi przede wszystkim o makijaż i tego "grajka") - niech już nikt nie cierpi przez amatorszczyznę :P

ja bym nic nie zmieniła - szkoda tylko że ten dzień tak szybko mija...ale na to nie mam wpływu :)

grajek to pan Z. Bajor, znane nazwisko, ale niestety z dobrą sławą nie ma nic wspólnego!!!!

Nasz ślub odbył się 22 października 2005 i był najcudowniejszym dniem mojego życia!!!Był tylko 1 moment, który bym zmieniła...przy zakładaniu obrączek patrzyłam i mówiłam do księdza wyglądało to więc tak jakbym to z nim brała ślub;) Wszystko przez to,że byłam strasznie wzruszona i gdybym spojżała w oczy męża napewno bym się popłakała;)
Cała reszta była cudowna,przygotowania,orkiestra pod domem,super samochód,miły ksiądz,ryż po wyjściu z kościoła,stolat odśpiewane przez gości jeszcze pod kościołem,życzenia od przechodniów, blokady straży miejskiej na kołach;) brama z kajdanek i pałek, eskorta radiowozów do granic miasta..........CUDO!!!!!!!!! Goście też bawili się super dzięki zespołowi, który ściągnełam aż z RAWY MAZOWIECKIEJ!!!! Szkoda że to tylko 1 dzień!!! Dziewczyny życzę spokojnych przygotowań,udanej imprezy,zadowolonych gości i szczęścia, a z ukochanym przetrwania do ostatnich dni.

Ja bym omijała fryzjerów bardzo szerokim łukiem:) Wydałam na nich dużo pieniędzy: najpierw na próbnego, potem na tego w dniu ślubu:oboje się nie popisali i tylko tonę lakieru z glowy zmywalam.

mój "makijaż" robiła Mira Klages. Fryzurę też skopała, ale wcześniejszą próbną fryzurę zrobiła super, więc na fryzurę -mimo, że się sypała na głowie- nie będę aż tak psioczyć. Ale makijażu to ona nie umie dobrać... :-| Używała zwykłych kosmetyków, a szminkę miała pożal się boże chyba sprzed 10 lat. Ale, że to był jakiś christian dior to wydłubywała zapałką... :-)
heh...
Tak więc dziewczyny: jeśli się malujecie na codzień i wiecie, że umiecie się umalować, to nie wydawajcie kasy niepotrzebnie.
Ja byłam tak szczęśliwa tego dnia, że nie zawracałam sobie głowy tym, że nie mam najlepszego makijażu.. po prostu stwierdziłam, że i tak najważniejsza jest nasza miłość :-)
I jest pięknie.. teraz spodziewamy się dzidziusia :-)
Pozdrawiam!

Mialam 2 wesela, w swoim zyciu, wiec na drugim nie popelnialam już bledow z pierwszego.
Co bym zmienila na pierwszym:
1. Wiecej wina- posluchalam się glupio wlascicieli hotelu i rodziny mojego pierwszego meza, ze na weselu to się tylko wodke pije, a wino prawie nie schodzi, wiec, żeby kupic malo. Nieprawda! Moja rodzina pije wlasciwie tylko wino i zabraklo go stanowczo za szybko!

2. wymoglabym na Dju, żeby gral to co naprawde chce, a nie to co jemu wydaje się ze 'chwyci'. Dalam facetowi liste piosenek, która kompletnie zignorowal, a ja nie mialam glowy żeby mu przypominac, ze umawialismy się inaczej. Nie było zle- ludzie się bawili, ale to nie było to.

A na drugim, to tylko jedno- nie kupilabym sukni z trenem- pieknie się w niej wyglada, kiedy tren jest puszczony luzem, ale wlasciwie 90% imprezy tren był podpiety, co jak pozniej zobaczylam na zdjeciach wygladalo tak sobie.

I tyle!
Mezatko- gratuluje dzidziusia! My tez się spodziewamy :-))

mężatko: GRATULACJE!!!
ja też już bym chciała... za 3 miesiące zaczynamy starania :)))

A ja może bym może dokładniej porozmawiala z dj-em, bo jego wzmianki przy pierwszym tańcu były romantyczne ale mojego męża troszkę wybijały z rytmu. Nie widać tego na filmie ale gadanie w takim momencie jest niepotrzebne. Po za tym nie wiemy naprawde kto ile nam dał pieniążków, bo w tym zamieszaniu wszystkie powędrowały do jednej koperty. No i mamie bym nie dała zadecydować, żeby mi w salonie gumki wszyli do rękawków , bo potem mnie uwierało. Dla mnie było ok bez ale posłuchałam się dobrej "rady". Teraz miałam ten gorset na sylwestra już ufarbowany, więc znowu miałam okazję pomysleć o tym.Ale są wszyte do środka to już ich nie ruszam.
Ale moje wesele było cudowne innego bym nie chciała!!!!

Ja juz mam za soba rozpamietywanie co i jak moglabym zmienic. Mysle ze jedno tylko pozostaje sola w oku - mianowice zdjecia. Nam robila kolezanka i na prawde jestem z niej bardzo zadowowlona le gdy patrze na wasze zrobione przez profesjonalne firmy to zrzera mnie zazdrosc. Zabraklo mi sesji na powietrzu - a to juz nasza wina, za to mielismy w studiu i nie zaluje ze tak na nią nalegalam.
Jak patrze na suknie - to jednak chcialabym z trenem, nawet jesli jest niewygodny. Zawsze o nim marzylam a w koncu dalam sie namowic na suknie bez trenu.
A i nie posluchalabym mojego meza w kwestii pierwszego tanca. Nalegalabym jednak na ta piosenke o ktorej myslalam od poczatku, a ktora byla ze specjalna dedykacja dla nas ale po 24.00
A po za tym to nie zmienilabym kompletnie nic. Wesele i atmosfera sa bez zarzutu. Dobre jedzonko, fanatastyczny DJ, zero stresu tylko usmiech na twarzy, zadowwoleni goscie i MY- w koncu razem. :))

Gratulacje mężatko!
Wzruszam się czytając o Twoim ślubie...
Mój Boże to co dopiero będzie na moim!!!???

Mój ślub był idealny. Ale....... zawsze coś się znajdzie.
1)Suknię chciałam do ziemi , więc przy ostatniej przymiarce, uparłam się , że ma być długa, no i kończyła sie jakieś 0,5 cm od ziemi. Ale po kilku godzinach halka lekko opadła , więc suknia się wydłużyła i wszyscy mi po niej deptali, w końcu musiałam spódnicę raz założyc w pasie i było ok.
2) Zespół grał rewelacyjnie i wszyscy się super bawili , ale dopiero oglądając kasetę zaobaczyłam, ze po północy czasami język sie plótł "wodzirejowi" chociaż grali do końca super, no ale na pewno nie pozwoliłabym żeby dostali wódkę
Pozatym wszystko cudo...

hym czyli zawsze się coś znajdzie!

juz nie moge sie doczekac...wesela...i dzidziusia.wszystkim przyszlym mlodym mamom serdecznie gratuluje!!!a ja nawet nie mam w planach starania :-))))