dokumenty USC

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam taki problem z dokumentami z USC. Wiem że są one ważne tylko 3 miesiące nigdzie natomiast nie jest napisane ile najkrócej przed ślubem można je załatwiać?. Ale my mamy taka sytuację , że mój przyszły przyjedzie dopiero 2 tygodnie przed ślubem. czy to wystarczy na załatwienie tych formalności?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dokumenty USC

chyba tak wszystko zależy jak z księdzem się umówiliście, ale mogę się mylić :-)

taki dokument jest wystaiany od reki, no chyba ze w jaims urzedzie maja jakas swoja procedurke, ze sie czeka - roznie to bywa lepiej sie dowiedziec. A dalej to juz tylko do ksiedza, wiec to kwestia dogadania sie z ksiedzem.

Znalazlam cos ciekawego: formalnosci w USC nalezy zalatwiac nie pozniej niz na m-c przed slubem i nie wczesniej niz na 3 m-ce przed planowana uroczystoscia.

Mam ten sam problem, dzwonilam do USC i Pani powiedziala ze zdazymy.

Danuska ja tez tak slyszalam, ale to chyba kwestia tego, jak ksiadz sobie poradzi z urzednikami, bo to niby oni potrzebuja na to az tyle czasu :/
ale w koncu niektorzy jak MUSZA to potrafia zalatwic slub i wszystkie papiery nawet w kilkanascie dni, wiec chyba nie powinno byc problemu :)))

Slub mamy za 26 dni a dokumentow z USC jeszcze nie mamy.Wszystko zalezy od ksiedza.Tak mowila kobieta w USC a jak rozmawialem z ksiedzem to powiedzial zeby juz zalatwiac. Z tym nie ma problemu. Jesli natomiast ktos robi tylko cywilny to nie ma bata: 1 miesiac i jeden dzien przed slubem trzeba wszystko zalatwic.