dom czy mieszkanie???

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie odstraszaja:( my młodzi ludzie przeciez dopiero zaczynamy a juz stawiaja nam takie poprzeczki.
A jak jest u was kupujecie cos czy stawiacie dom :)
A kasiorke z kad bierzecie ??? Kredyt czy dobra wola rodzicow
Jestem ciekawa ile kosztuje budowa małego domku!! TYlko zeby byc razem:):) a w nim ja dziecko maż i duzy piesek to moje marzenia:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ile płacicie za ubezpieczenie mieszkania? Wiem, że znaczenie mają kwoty, ale u mnie są standardowe w okolicach 300k zł i ubezpieczenie przyszło mi 600 zł. Trochę dużo. U was też tak wygląda?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak wiemy. 4 dni temu to samo pisałaś wyżej. Rany ale nudna ta reklama...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No tak, jak ma sie te możliwości to lepiej wybrać dom niż nawet spore metrażem mieszkanie. Podobnie my zrobiliśmy, trochę czasu i dom jest już na ukończeniu. Teraz co prawda nadal czekaja nas wydatki ale te sa jakby przyjemniejsze, bo wybieramy aktualnie wyposażenie, a konkretnie meble tapicerowane w slf24.pl i będę miała te swoją wymarzoną sofę chesterfield.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wydaje się, że jeśli są możliwości finansowe, albo ewentualnie troche poczekać i dołożyć to dom. Choć wiadomo, wiąże się to z duża ilością obowiązków, których *ktoś* za nas nie zrobi jak to ma miejsce czasem w bloku ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie rozumiem, czemu na tym forum nie można banować i usuwać ewidentny spak reklamowy. Przez to nie da sięczytać bo co drugi post to tandetna reklama.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak ma sie wybór to jasne, że lepiej zdecydować sie na dom. Tu nie ma co nawet porównywać. Mieszkaliśmy w bloku, a teraz mieszkamy juże we własnym domu i mam to proównanie i za żadne pieniadze nie przeprowadzę się znów do klatki. Fakt sporo jeszcze prac przed nami ale frajda jest ogromna. Z dzisiejszych zakupów w superwnetrze.pl też się cieszę, bo trafiłam na promocję i kupiłam kosz na śmieci do kuchni i dozowniki na mydło do łazienki. Zawsze to jednak taniej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Swoje cztery kąty kupiliśmy z pomocą firmy Gero Nieruchomości. O to link: http://www.gero.nieruchomosci.pl/oferta/nieruchomosci-sandomierz Po fakcie powiem, że było warto, poza tym wszystko przebiegło bardzo sprawnie. Teraz cieszymy się z własnego mieszkania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mi zdecydowanie bardziej odpowiada mieszkanie w domu a nie w bloku. W domu mam ogródek, do którego dekoracji wykorzystałem kamienie ogrodowe ozdobne i wiele rodzajów kwiatów. Mam w nim też jabłonkę i staw, w którym pływają rybki. Szczerze nie wyobrażam sobie mieszkać w małym mieszkanku, ale to oczywiście tylko moje zdanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zdecydowanie dom

xx

Na ogród mam określony, zaplanowany czas, pewne rzeczy zależą od pogody, nie ode mnie, i wtedy nie jest to relaks tylko obowiązek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polecam dom, minusem napewno jest to ze wiecej czasu potrzeba pozniej na sprzatanie i generalnie dbanie o niego.

Przyjrzyj się także ubezpieczeniom nieruchomości w Cuk. Po zakupie domu lub mieszkania trzeba je w jakiś sposób chronić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja właśnie podczas pracy w ogrodzie w tej ciszy najlepiej wypoczywam. Ciało pracuje, coś tam grzebię, nikt mi nie przeszkadza, nie pospiesza, a umysł lajcik hehe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

O, Miśka, zadowolenie z wykonanej pracy a wypoczynek to chyba nie to samo, wtedy mozna powiedzieć że wypoczywam pracując bo odczuwam satysfakcję z pracy i jeszcze mi za to płacą a to chyba nie to samo. Też lubię niektóre prace ogrodowe ale jakoś nie umiem wypoczywać jak wokół coś jest wiecznie do zrobienia, a to w domu, a to wokół domu. Do tego muszę też męża odciągnąć od prac ogrodowych bo on tak jak ja też nie umie siedzieć i zaraz zaczyna robić coś "pożytecznego" zamiast odpocząć. Jeszcze nie do końca opanowaliśmy zasady która kieruje się część ludzi pt. "miej wyjehbane, a będzie ci dane" no jakoś na trawę ta zasada nie działa i się sama nie kosi, nie odchwasci i nie nawiezie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

A ja wypoczywam robiąc w ogrodzie. Pielę, sadzę, zmieniam wystroje itd. Zawsze coś mam do zrobienia. Czasem aż w krzyżu łupie wieczorem, ale wypoczywam. Świeże powietrze, cisza tylko ptaki śpiewają, spokój... Czasem owszem grill albo zwykle siedzenie na leżaku z książką i leniuchowanie. Nie mogłabym żyć w mieszkaniu. Dzieciaki tym bardzie. To rower, to hulajnoga, to piaskownica, trampolina, masa zabawek ogrodowych, lanie się wodą w upały itd. Zawsze mają co robić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

w punkt! mam dom z ogrodem, do którego jeżeli nie wychodzę popielić itp., to wychodzę wywiesić pranie albo 2-3 razy do roku zrobić grill. jak chcemy wypocząć na łonie natury, to po prostu wsiadamy w auto i jedziemy na plażę / nad jezioro / do parku etc. :) nie twierdzę, że nie ma ludzi wypoczywających w swoich ogrodach, ale ja jakoś tego nie opanowałam ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

każdy kto już ma ten upragniony ogród wie jak wygląd w nim "wypoczynek"
"Wypoczynek w ogrodzie" to taki eufemizm i najczesciej oznacza ładne meble ogrodowe na które można sobie popatrzeć z pozycji na kolanach lub z drabiny...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

osobiście zdecydowałabym się na dom. Mam porównanie dom-mieszkanie. I nie wyobrażam sobie życia bez ogrodu i miejsca gdzie można swobodnie wypocząć bez wzroku wścibskich sąsiadów, którym nawet najmniejsze hałasy przeszkadzają...
aktualnie jestem w trakcie budowy domu i szukam inspiracji wnętrzarskich - to będzie dopiero mega zabawa i ogromne stresy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram!

Inne tematy z forum

Gdzie kupić mieszkanie?? (36 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

oprogramowanie sklepu (6 odpowiedzi)

Witam, mamy na forum kogoś kto potrafi doradzić w takich sprawach jak wybór platformy ecommerce?...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...