dom czy mieszkanie???

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie odstraszaja:( my młodzi ludzie przeciez dopiero zaczynamy a juz stawiaja nam takie poprzeczki.
A jak jest u was kupujecie cos czy stawiacie dom :)
A kasiorke z kad bierzecie ??? Kredyt czy dobra wola rodzicow
Jestem ciekawa ile kosztuje budowa małego domku!! TYlko zeby byc razem:):) a w nim ja dziecko maż i duzy piesek to moje marzenia:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: dom czy mieszkanie???

Brzoskwisia napisał(a):

> właściwie to mamy mieszkanie i 2 domy, ale kawalerka jest za
> mała a domy o wiele za duże. Zastanawiamy się nad wybudowaniem
> domu "z bala" - takie domki są śliczne małe i przytulne.
> Uwielbiam przebywać w takich domach :)
>
>

mam pytanie do ciebie, może chcecie wynająć tą kawalerkę?? masz email?? chętnie napiszę:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jeszcze jedno :)
taki drewniany dom mozna postawic na takiej zwyklej budowlanej dzialce czy musza byc spelnione jakies dodatkowe warunki??

o dzieki :) poczytam :)

tu sa jakieś ceny

http://www.domy-z-drewna.bls.pl/cennik.html

Dziewczyny a duzo trzeba dolozyc zeby wykonczyc taki drewniany domek? Bo stan surowy zamkniety to tak przecietnie, a jak jest z wykonczeniem? Moze znacie chociaz kwote tak mniej wiecej :) ??

sliczne ah.....

image

image

wiesz co moja kumpele dwie zrobiły tak
znalazły jakiegos rolnika ktory ma duzo ziemi i dotego lubi wypic zalezało mu tylko na paru groszach i za smiesna kaske kupiły ale to było z rok temu
kurcze ciekawe czy jeszcze tacy ludzie istnija pewnie tak ha ha:)

Brzoskwisia masz bujna wyobraźnie :) tylko pozazdroscic
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też bym chciała taki domek. Ale najpierw trzeba mieć go gdzie postawić.
Gdybyśmy poszukali działki w zeszłym roku, nawet wzieli kredyt to i tak by się opłaciło, ale teraz, ceny poszły 3-krotnie i końca nie widać. I ja czarno już to teraz widzę. Gdzie jeszcze można tanio działkę wydębić! Ale też nie chiciałabym na jakiejś wypidowie mieszkać.

naprawde ja bym drugi raz podjela taka decyzje... nigdy bym swojego nie wymienila na betonowy

super:):) stawiam drewniany domek:):) teraz mam bzika he he

Znajomy mojego ojca, kupił gdzieś chyba nawet dość stary dom z bali, ale tanio i w bardzo dobrym stanie, rozmontowali go i przewieźli i postawili na nowo. Są zadowoleni, bo bardzo dobrze zakonserwowany, nie ma żadnej pleśni i robactwa. Nie dość że tanio ich to wyniosło niz stawiac nowy, to jeszcze ponoć ma być oszczędny zimą kiedy będą go ogrzewać.

do wszystkich wielbicielek domkow z drewna - impregnuje sie specjalnym impregnatem, jezeli bierze sie firme od budowy oni sami zapewniaja moczenie drewna w solach boru a pozniej po zmontowaniuimpregnacje i na to dopiero idzie farba nadająca ostateczny kolor

MOJ TATA MA SWOJA FIRME BUDOWLANA I ZDECYDOWANIE UWARZAM ZE LEPIEJ INWESTOWAC W DOMEK NIEMA NIC PIEKNIEJSZEGO NIZ MIESZKAC W DOMKU A CENY MIESZKAN SA TAK WYSOKIE ZE SZKODA GADAC ...CHOCIAC MATERIALY BUDOWLANE TERAZ TEZ IDE W GORE I TO BARDZO:)

wiecie ile moze kosztować konserwacja domku z drewna ciekawa jestem co ile trzeba cos takiego robic

Rina mam pytanie: czy sprzedajac mieszkanie i spłacając za te pieniadze kredyt mieszkaniowy (zaciagniety na inne mieszkanie) płaci sie podatek do US???

My kupilismy rok temu mieszkanie 3 pokojow.Ceny byly zdecydowanie nizsze niz teraz.Jest to nowe mieszkanie a odbior mam 30.08.07

No to zapraszam na www.gratka.pl i wpisz swoje referencje.
Wyjdzie Ci wszystko :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mysle o mieszkanu w okolicy trojmiasta ale nie konieczne w centrum:)

No wiesz, zalezy w jakiej lokalizacji szukasz i co byc chciala. Napisz o jakie mieszkanie dokladnie Ci chodzi to bedzie mozna cos napisc..

Inne tematy z forum

Sauna domowa na podczerwień (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, Proszę podzielić się opinią (polecić model) na temat jednoosobowej, sauny...

ile może kosztować taki projekt wnętrz? (8 odpowiedzi)

zastanawiam się nad częściowym remontem w domu (poziom parteru ok 55 m2) na którym jest kuchnia,...

Energa - gwarancja stałej ceny - pilna prośba o opinię!! (879 odpowiedzi)

Witajcie.Potrzebuję pilnie opinii.Wydzwania o mnie ENERGA z propozycją gwarancji stałej ceny...